Sömürgecilik sıklıkla geçmişte kalmış bir şey olarak algılanıyor ancak Bağlantının Bedelleri, toprağın, bedenlerin ve doğal kaynakların tarihsel olarak temellük edilme biçiminin, bu yeni “veri çağı”na da aksettirildiğini gösteriyor. Akıllı telefon uygulamaları, platformlar ve akıllı nesneler, yaşamlarımızı farklı şekillerde yakalayıp verilere dönüştürüyorlar ve ardından kapitalist işletmelerin açgözlülüğünü besleyen enformasyonlar olarak çıkarılan bu veriler bize geri satılıyorlar. Bu kitapta yazarlar, bu yeni sömürgecilik biçiminin küresel olarak ortaya çıkan yeni bir sosyal düzenin habercisi olduğunu ve buna kuvvetli bir biçimde karşı çıkılması gerektiğini savunuyorlar. Hâlihazırda tolere edilen veya yeterince dikkate alınmayan gözetimin endişe verici derecesi ile karşı karşıya kalarak, interneti sömürgecilikten kurtarmak ve bağlantı kurma arzumuzu özgürleştirmek için heyecan verici bir çağrı sunuyorlar. “Nick Couldry ve Ulises A. Mejias dijitalin derinliklerine inerek mekânlarını, katmanlarını, mevzilerini araştırıyor. Yol gösterici çabalarından biri, bu dijital kapasiteyi oyunda tutmanın fiilen nelere mal olacağına ilişkindir. Akıbeti masum değildir: Bazı açılardan maden çıkarma sektörüne daha yakındır ve bu da varlığı için ödediğimiz bir bedel olduğu anlamına gelir.”
—Saskia Sassen, Expulsions kitabının yazarı
İnternet erişiminde kablosuz iletişimler arttığı için, taşınabilir cihazlar da daha rahat kullanılmaya başlanmıştır. Böylece insanlar gittikleri her yerde telefon, bilgisayar ve tabletleri ile internete erişimi sağlayabilmek için kablosuz ağları kullanmaya başlamışlardır. Kullanıcıların hizmetine açık kablosuz ağların artması ve bu ağlara erişimin kolaylaşması saldırganların da hedefi haline gelmiştir. Bu da demek oluyor ki, artık saldırganlar parola elde etme veya sahte erişim noktası açma gibi saldırı yöntemlerine ihtiyaç duymadan hedefledikleri kullanıcılar ile aynı ağda olmayı başarabilmektedirler. Bu çalışma ile amaçlanan, kablosuz ağlar ve bu ağlara bağlı kişilere gelebilecek saldırıları, kablosuz ağlarda alınan güvenlik önlemlerini ve bu önlemlerin saldırganlar tarafından nasıl atlatılabileceğini göstermektir. Kitap; bu alanda meraklı ve çalışmak isteyen kişilerin yanı sıra, orta seviye network bilgisine sahip kişilere hitap edecek şekilde anlaşılır ve aynı zamanda uygulamalar ile birlikte yazılmıştır. Kitap ayrıca eğitim videolarıyla da desteklenmektedir. İçindekiler Kablosuz Ağların Güvenliği Neden Önemlidir? Aircrack-ng Ailesi ve Detaylı Açıklamaları Kablosuz Ağlarda Kriptoloji Kablosuz Ağlarda İletişim ve Önemli Kablosuz Ağ Paketleri Wireshark Hakkında Kablosuz Ağlar Hakkında Bilgi Toplama Kablosuz Ağlara Yönelik DoS Saldırıları Sahte Kablosuz Ağlar Kablosuz Ağlarda Güvenliği Atlatma Yöntemleri WPA/WPA2-PSK Korumalı Ağların Parolasını Elde Etmek WEP Parolasını Elde Etmek WEP ve WPA Paketlerinin Decrypt Edilmeleri WPS Destekli Kablosuz Ağlara Yönelik Saldırılar Scapy ile Derinlemesine Kablosuz Ağ Analizleri Kablosuz Ağlar için Güvenlik Önerileri
Açık Kaynak Kodlu PostgreSQL veritabanı, ilişkisel (relational) modeli kullanan ve SQL standart sorgu dilini destekleyen, nesne ilişkisel (object relational) veritabanı yönetim sistemidir. Ücretsiz, platform bağımsız, dünyanın birçok yerinde geliştiricisi olan ve yüksek hacimli işlere uygundur. PostgreSQL diğer ticari ya da açık kaynak kodlu veritabanlarında bulabileceğiniz özelliklerin hemen hepsini hatta daha fazlasını kapsamaktadır.Bu kitabın yazılmasındaki amaç PostgreSQL veritabanının daha geniş kitlelerce bilinmesini sağlamaktır.
Veritabanı Yönetim Sistemlerine Giriş
İlişkisel Veritabanı Tasarımıİlişkisel Veri Modeli(Normalizasyon Kuralları)Postgresql Veri TipleriPostgresql Veritabanı NesneleriPostgresql İle Sql’e GirişTemel Sql KomutlarıGruplama Ve Grup Veri Üzerinde ÇalışmaDml (Data Manıpulatıon Language)Birden Fazla Tabloyu Birbirine Bağlama (Joın)Sorguları Birleştirmek(Alt Sorgular İle Çalışmak)İleri Seviye Sql (Pl-Pgsql)Pl/Pgsql Dilinde Kontrol Yapıları Ve DöngülerVıew NesneleriPostgresql Stored Procedures
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.