Aşikar Mahremiyet
Aşikar Mahremiyet

Aşikar Mahremiyet (9786052191910)

0,00
Yayinevi : A7 Kitap

Kuşaklararası mahremiyet algısının farklılaşması, sosyal medya üzerinden nasıl okunur?

Sosyal medyanın kullanımı, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmekte ve kullanım sıklığı her geçen gün özellikle gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşmaktadır. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması hızlı bilgi paylaşımı ve bilgiye ulaşma ile birçok kişiyle anlık görüşme imkanı tanımasıyla ortaya çıkmaya başlamıştır. Sosyal medyanın yaygın bir şekilde kullanımının temelinde yine bireylerin ve toplumların birçok alandaki değişen ve dönüşen talepleri yatmaktadır. Dolayısıyla ; teknoloji ile sosyal yapı arasında karşılıklı bir ilişi söz konusudur.

Her ne kadar sosyal medya kullanımının bireylere eğtim, kültür, sanat, iletişim, ekonomi ve daha bir çok açıdan karkı sağlama potansiyeli olsa da, toplumların veya bireylerin kavramlara yükledikleri anlamların dönüşümüne neden olabilmektedir. Bu kavramların başında, mahremiyet gelmektedir. Bu kavramın öne çıkmasının temel nedeni, sosyal medya paylaşımlarında aile, ev, beden ve daha birçok özel alana ilişkin unsurların kamusallaştırılarak özel alan-kamusal alan sınırlarının net olarak çizilmemesinden ve bu geçişkenliğin birçok faktörden (yaş, cinsiyet, toplumsal, tabaka, sosyo-ekonomik durum vb.) oluşan yapısından kaynaklanmaktadır.

Bu araştırmada, anne-baa ve çocukların sosyal medya-mahremiyet ilişkisine yönelik algı ve değerlendirmeleri ile sosyal medya paylaşımlarında mahremiyet olgusuna ne ölçüde anlam yükledikleri, neler « mahrem » neleri « mahrem olmayan » olarak gördükleri, yapılangörüşmeler yoluyla ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ayrıca ; ebeveynler ile çocuklarının sosyal medyaya yönelik tutumları karşılaştırılmalı olarak analiz edilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 148
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı