Güvenli Okullar

Güvenli Okullar (9789758737058)

0,00
Marka : Adem Solak

Trabzon'da Rahip Santro'ya karşı işlenen cinayet, Hırant Dink'e akrşı işlenen cinayet, son olarak Malatya'da işlenen ve insanın tüylerini diken diken eden cinayet... Bütün bunlar, hep başka dinden, başka inançtan olan insanlara karşı hoşgörüsüzlüğün sonucudur.

Türk toplumu nasıl bu noktaya geldi? Bunları araştırmamız gerekir. Osmanlı tarihinde bile yaşadığımız olayları bugün yaşıyoruz; 21. yüzyılda yaşıyoruz. Oysa Türkiye'nin daha demokrat, daha hoşgörülü, daha özgür bir toplum olması gereken bir dönemdeyiz.

Bütün bunların ayrıntılı ele alınması gerekir. Tabii, biz çocuklarımızı yetiştirirken onlara öğretmemiz gereken, aşılamamız gereken şey, öncelikle insan sevgisidir. Hasngi dsilden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, bütün insanlar kardeştir; bizim öz kardeşimizdir. Onlara karşı sevgi ve saygı göstermeliyiz, onların da haklarını korumalıyız.

Bunun yanında başkalarına karşı, başkalarının inanışalrına karşı hoşgörü göstermeliyiz. Çocuklarımızı böyle yetiştirmeliyiz. Eğitim sisteminin temel amaçları bunlar olmalıdır. Bunu başarabildiğimiz gün, sanıyorum ki, gerek toplumda işlenen suçlarda, gereke çocuklar arasında işlenen suçlarda önemli bir azalma olacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 176
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2009

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı