Hayatında çocuk olan herkes için yazılar

Bu kitapta çocuklu hayatın her an yenisini ürettiği sorulara, bilimsel verilere ve deneyime dayanarak cevap arayan ve sorular soran yazılar bulacaksınız.

Çocuklar sınırlarını zorlayarak öğrenir. Peki ya anne babalar? Anne babalar hangi sınırları kahramanca savunmalıdır?

On binlerce yılın içinden bugüne kalmış ilişki “refleks”leri ve anne-babalık “içgüdü”leri ile günümüz biliminin bulgularını nasıl birleştirebiliriz?

Geçtiğimiz on yıllar içinde çocukların psikolojik gelişimine, okul ve anne-babanın rolüne bakış açımızdaki değişikliklerin sosyal ve ekonomik temelleri neler?

Çelişkilerin barışçı biçimde aşıldığı ev ortamları oluşturulabilir mi? Cinsiyetçiliğin gelişim özgürlüğünü kısıtlamasının nasıl önüne geçebiliriz?

Başkalarıyla beraber ve kendisi gibi yaşamanın sırrını arayarak geçen bir hayat neler getirir?

Çocuklarımız nasıl başkalarının hayatına değer veren bir insan olarak gelişir?

Okula başlangıç yaşının dikkat ve öğrenme sorunları ile ilişkisi nedir? Sınav çağındaki ergenlerin beyin gelişimi henüz hızlanmadıysa sonuçları ne olur?

Otizm tanısı almış çocukların birçok özellikleri neden birbirine benzemiyor?

Elinizdeki kitabın ilk yayımlanmasından bu yana savaş, salgın, ekonomik ve siyasi kriz, deprem, göç ve iklim değişikliği soluk aldırtmıyor. Çocuklarla ilgili sorulan hemen her soru daha keskinleşerek varlığını sürdürüyor. Çocukların yüzlerini geleceğe döndürmek, hayallerini canlı tutmak için sorulan bu soruların yanıtları ise hiç değişmiyor.

Yankı Yazgan, bu kitapta bir çocuğu büyütmenin hepimize getirdiği gelişim fırsatlarına işaret ediyor.
₺77,00

Bilimin romantiği olur mu, demeyin. “Bilimsel bakış değişmezlik içeren bir dogma değildir. Örneğin, tıp ve hekimlikte bilimin güncel verileriyle ele alınan her sorun kişinin yaşantısına ve kişiliğine bağlı etkenlere göre yaşanır. Bir yandan sosyal ve ekonomik belirleyicilerin gölgesi bu yaşantının üzerine düşer. Hekimler, klinisyenler ne olup bittiğini moleküler düzeyden kişinin yaşantısına kadar taşıyıp hastanın ve çevresinin dünyası içinde yer aldıklarında, romantik bilim ilkeleri işlemeye başlar.”

Yankı Yazgan Romantik Bilim’deki yazılarının bazılarında 1980’lerin başında henüz oturduğu hekim koltuğundan, bazılarında gazete köşelerinden okuruyla adeta karşılıklı sohbet ediyor. Son 40 yıllık dönemin geçen yüzyıldaki kısmında yazdığı yazılarda, beyin ve davranış bilimleri ile gündelik yaşantılar arasındaki bağlantıları anlamaya çalışırken öğrendiklerini paylaşıyor.

Yetişkin hayata yaşanabilir bir yeryüzü, barışçı ve eşitlikçi bir toplum ve mutluluk ve sağlık arayışları ile başlamış bir genç hekim/araştırmacının bilim, ruh sağlığı ve gündelik hayat hakkında yazdıklarında hayatlarımızda yıllar içinde aynı kalanları ve değişenleri de izleyeceksiniz.

Kitap Adı: Romantik Bilim
Kitap Yazar Adı: Yankı Yazgan
Yayın Direktörü: Gülşen İşeri
Editör: Ezgi Hotalak
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Aslı Varol
Sayfa Sayısı: 264
Ebat: 13,5x19,5 cm
Tür: Deneme
Kağıt / İç Baskı: III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751045256

₺112,70

Dünyada ve ülkede olup bitenlerin ana çizgileri: Korkutucu bir eşitsizlik, yok oluş kaygılarımızı tetikleyen iklim krizi, salgınları önleyen aşılara ve bilime düşmanlık, bireysel silahlanma, zorunlu göçler, boy boy zorbalık. Bunların insan üzerindeki etkileri ve bu etkilere direnenler…

Yankı Yazgan son on yıl içinde yazdığı yazıları bir araya getirdi. İnsan ruhundan dış etkenlere, zorunlu göçlerden zorbalığa, korkulardan cesarete kadar pek çok konuyu psikoloji ve beynin temel ilkeleriyle harmanlıyor ve insanın günlük hayatına dokunuyor.

Elinizde tuttuğunuz bu kitap insanı ve hayatı anlamak adına, bugünden geçmişe uzanan o uzun yolculukta kalbinize dokunacak…

₺91,70
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı