İslam hukukundaki şartlı boşanma "İ’lâ" dan yola çıkarak bir yasak aşk anlatıyor Ergül. Fatih Sultan Mehmet’in ünlü sadık veziriazamı Mahmut Paşa’nın genç ve fettan karısı, güzeller güzeli Erhondu, Padişah’ın sevgili oğlu Mustafa ile yaşadığı bir gecelik yasak aşkın ardından kendini karmaşık boşanma ve miras davalarının ortasında bulur. Genç Şehzade, Mustafa ve Veziriazam Mahmut Paşa yaşamlarını yitirirler. Anadolu’nun Türkleşmesi, Türklerin İslamlaşması, Fatih Sultan Mehmet dönemi ve Anadolu’nun Osmanlılaşması süreçlerini iç içe anlattığı tarihi fonu ve tutkulu öyküyle İ’lâ’yı elinizden bırakamayacaksınız. İ’lâ, belgelere ve olaylara bağlı kalmaya özen gösteren Teoman Ergül’ün altıncı tarihi romanı.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 470
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺182,28
Tükendi
"Ateş kesilir geçse saba gülşenimizden" "Nurbanu", Osmanlı İmparatorluğu’nun en görkemli dönemi olan 16. yüzyılda, "şehzadeler şehri" Manisa’da II. Selim ile gözdesi Nurbanu’nun yaşadığı büyük aşkın romanı. Öyle bir aşk ki bu, II. Selim’in deyişiyle, gülbahçelerinden sabah rüzgarı bile geçse ateşe dönüşüyor!.. Bu romanda tahta çıkma ihtimali en zayıf şehzade iken, kardeşleri Mustafa ile Bayezid’in ortadan kaldırılmalarıyla, Kanuni Sultan Süleyman’ın tek varisi haline gelen Selim ile cariyelikten sultanlığa giden yolda güçlü kişiliğiyle şehzadesini de akıllıca yönlendiren Nurbanu’nun yaşadıklarını adım adım izlerken; aşkın, sevginin ve cinselliğin farklı boyutlarına tanık olacaksınız. Ama yalnızca bir aşk romanı değil "Nurbanu"; Teoman Ergül, yüzlerce kaynaktan da yararlanarak tarihsel gerçeklerde yazınsal gerçekliği büyük bir ustalıkla buluşturduğu bu kitapta, şehzadelerin yetki ve sorumluluklarını nasıl kullandıklarına; sarayın içinde ve dışındaki insanların günlük yaşamlarına; Yahudi topluluğunun İmparatorlukta nasıl etkin bir konuma geldiğine; tekke ve medrese çekişmelerine; kardeşler arası taht kavgalarına da ışık tutuyor...
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 358
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2000
₺17,89
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 351
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺17,64
Tükendi
Genel olarak 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in işgali ile başlayan üç yıla "Kurtuluş Savaşı" adı veriliyor. Oysa bu üç yılın ilk iki yılında "işgal" yaşanmıştı. Yunanlılar ilk aşamada Ayvalık, Bergama, Saruhanlı, Ahmetli, Nazilli bölgesine yerleşmişlerdi. Yunanlılar güçlerine duydukları güvensizliğin yanı sıra, Anadolu’nun içlerinde karşılaşacakları tehlikeleri bilmemeleri ve Paris Konferansı’na da yansıyan Anadolu’daki Yunan zulmünden dehşete kapılan İtilaf devletlerinin onları Milne hattını geçmemeleri konusunda ikaz etmelerinin de etkisiyle bir yıl Akhisar, Salihli önünde beklemişler; 1920 yılının Haziran ayından Sakarya savaşına kadar da işgallerini Polatlı yakınlarına doğru genişletmişlerdi. "Kurtuluş" süreci bundan sonraki dönemde hızlandı. Bu süreç dolayısıyla, 1919-1922 yıllarında yaşanan olaylara "Milli Mücadele" tanımlaması daha uygun düşmektedir. İşgal, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgalinden sonra 1920 Haziran ayında başlayan Yunan büyük taaruzu sonrası Alaşehir’in işgaline kadar geçen bir yılda bölgedeki askeri olayları, Çerkez Ethem’in bölgeye gelişini, bölgenin yerlilerine karşı egemenlik savaşını, isyanlarını ve Alaşehir Kongresi’ni, gerçekten yaşanmış üç aşk öyküsünün eşliğinde anlatıyor.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 360
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2006
₺20,16
Tükendi
Anadolu uygarlıkları zincirinin antik çağdaki en önemli halkalarından biri olan Lidya’nın son kralı Kroisos, o günlerde bilinen dünyanın en zengin adamıydı. Doğu edebiyatında ve Kur’an’da Karun diye anılan Kroisos’un döneminde Lidya, gücün ve zenginliğin doruğuna ulaşmıştı. Öyle ki, yüzyıllar sonra bile uzmanlar, "Her şey bir buçuk yüzyıl boyunca Lidya’nın başkenti Sardis’te başladı," demekten kendilerini alamadılar. "Her şey"in neleri kapsadığı sorusuna ise şu yanıtı verdiler: Ekonomik ve endüstriyel buluşlar, para, uzun mesafeli ticaret, lirik şiirsel yapıttlar, müzik, heykelcilik, felsefe, astronomi ve coğrafya, metalurjinin ilerlemesi, sefahat mezhepleri... Lidya ve Sardis, antik çağlar tarihinin bir döneminde damgasını vurdu ve Sardis, Anadolu uygarlıklarının simgesi oldu. Teonman Ergül, yıllardır yaşamını sürdürdüğü Anadolu’nun bu bölgesinde, öneminin yeterince kavranamadığını düşündüğü Lidya’nın ihmal edilmiş olmasından etkilenerek bu romanı yazdı. "Altının Laneti"nde Lidya ve Sardis’in, İon kentleri ve Yunan anakarası uygarlıklarının gölgesinde bırakılmış olmasına isyanın izlerini de bulacaksınız.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺10,50
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2007
₺5,40
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı