Tatvan'a Kadar Gidip Dönecektik
Tatvan'a Kadar Gidip Dönecektik

Tatvan'a Kadar Gidip Dönecektik (9786057236258)

0,00
Yayinevi : Loti Kitap


"Yatakları indirip sermeye başladığımızda ev sahibi kadının tekrar içeri girerek hızla gidip sandığın üzerine oturması dikkatimi çekti. Kadını sandığın üzerinden kaldırmaya çalıştım. Kadın feryat figan ediyor içinde özel eşyalarım ziynetim var diye ağlıyor. Kadın inatlaştıkça ben daha fazla şüphelendim ve sonunda kadını sandığın üzerinden çekip sandığı açtığımda içinde saklanmış bir Ermeni olduğunu gördük.

Kadının yüklükteki yatakları erken sermemesinin nedeni gecenin geç saatinde yatakları serip bizler derin uykuya geçtikten sonra sandıktaki Ermeni erkeğin karanlıkta sandıktan çıkıp bizleri boğazlamak istemesiydi. Hemen diğer evlerde kalan kafiledeki arkadaşlara durumu anlatıp çok dikkatli olmalarını ve her evde birilerinin nöbet tutması gerektiğini söyledim."

Fikri Şehribanoğlu'nun yazdığı ve bir dönemin belgesi niteliğindeki bu kitapta 1915 yılında Rusların Van'ı işgalini bir ailenin yaşadıkları bağlamında anlatılıyor. Kitap gerçek bir öyküden yola çıkılarak birinci elden hatıralarla yazıldığı için o dönemin olaylarına ışık tutacak bilgiler içeriyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120
En / Boy : 13,5 / 19,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı