Mükemmel bir ailesi, iyi para kazandığı bir işi ve sorunsuz, mutlu bir hayatı olan ünlü avukat Billy Halleck’in tek sorunu fazla kilolarıdır. Ancak Billy’nin hayatı yaşlı bir Çingene kadına arabasıyla çarpıp ölümüne sebep olmasıyla tamamen değişir. Mahkemede aklanan Billy bu kötü olayı arkasında bırakmaya çalışırken ölen kadının babası onun yanına gelip yüzüne dokunur ve şöyle fısıldar: “İncel.”

Bu olaya o an bir anlam veremeyen Billy ertesi gün bir kilo verdiğini fark eder. Sonraki gün bir kilo daha verir, sonra bir kilo daha, bir kilo daha…

Zayıflaması artık engellenemez boyutlara erişmeye başladığında Billy bunun korkunç bir lanet olduğunu fark eder. Şimdi ya bu laneti kabullenip ölecektir ya da Çingene’yi ikna edecektir.

Tabii onu bulabilirse…

 

Yayın Direktörü Gülşen İşeri

Son Okuma Gökçe Şenoğlu

Kapak Tasarım Ekin Başak Akgül

Sayfa Tasarım Beyzanur Karabulut Koç

Sayfa Sayısı 328

 

₺147,00

Blaze, Küçük Clayton Blaisdell’in öyküsüdür...

Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü...

Blaze’in kafası, çocukluğunda babası tarafından merdivenden atıldığından ve sonra bir daha atıldığından beri yavaş işliyordu. Gençliğinde kötü muamele gördüğü ıslahevinden kaçtıktan sonra Blaze, her şeyi bildiğini düşünen George adlı tecrübeli bir suçluyla takılmaya başladı. George onu yüzlerce numarayla ve büyük bir fikirle tanıştırdı; zengin bir ailenin çocuğunu kaçırma fikriyle. George öldürüldüğündeyse Blaze, partnerinin hayaleti tarafından ziyaret edilse de artık tek başına kalmıştı.

Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze’in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve bir o kadar da hüzünlü. Stephen King’in Tom Gordon’a Âşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici.

 

Kitap Adı: Yüzyılın Suçlusu Blaze
Kitap Yazar Adı: Stephen King
Editör: Çetin Şan
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Yasemin Çatal - Derya Balcı
Sayfa Sayısı: 286
Ebat: 13,7x21,5
Tür: Roman
ISBN / Barkod: 9789751045201

₺126,00

Büyük usta Stephen King’den bir başyapıt daha!

En katı yüreklileri bile derinden etkileyecek bir roman…

Üniversite öğrencisi Devin Jones, o yaz kalbini kıran kızı unutmak umuduyla Eğlence Parkı’nda geçici bir iş bulur. Ne var ki onu dehşet verici olaylar beklemektedir: Vahşi bir cinayete dair efsaneler, ölmekte olan bir çocuğun kaderi, hayatın karanlık gerçekleri ve ölümden sonraki hayat… Her şeyin rengârenk olduğu bir dünyada zifiri karanlığın içine çekilen Jones, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan da büyük bir yapbozun parçalarını tamamlamaya çalışır.

Hayat daima bir kandırmacadan ibaret değildir.

Vakitsiz ölüm onları yakaladığı için büyüyemeyen ve sevgiyi hiçbir zaman tadamayanlara dair bir hikâye… Yeşil Yol ve Esaretin Bedeli gibi başyapıtlardaki bütün King duygusallığını taşıyan Eğlence Parkı, gizemli ve gerilim dolu bir hikâye.

 

 

Kitap Adı: Eğlence Parkı
Kitap Yazar Adı: Stephen King
Editör: Gökhan Fırat
Yayıma Hazırlayan: Burcu Bilir
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Derya Balcı
Sayfa Sayısı: 292
ISBN / Barkod: 9789751045195

 

₺128,10

Dolores Claiborne, kendi deyimiyle cadının biri. Aksi, ağzı bozuk ve berbat bir yaşamı var. Little Tall Adası’nda yaşayanlar, kocası Joe’nun ölümünün hikâyesini öğrenmek için tam otuz yıldır bekliyor. Polis ise adanın yatalak kadını ve Dolores’in işvereni olan Vera Danovan’ın bir gün önceki ölümünü merak ediyor. Konuşmaktan başka çaresi olmayan Dolores Claiborne’nun anlattıkları, onun hem itirafı hem de savunması...

Dolores ile Vera arasındaki garip yakınlık ve onları birbirlerine bağlayan ürkütücü gerçek, sevginin ne kadar coşkulu, sonucunun ise ne kadar korkunç olduğunu gösteriyor…

Belki de her okuyucu Dolores için değişik bir yargıya varacak, ancak onun karanlık odasına girenler, büyüleyici hikâyesini unutmayacaklar. Stephen King’in diğer romanlarından farklı bir çizgiye sahip olan bu roman, sadece King hayranları için değil, tüm kitapseverler için de bir klasik niteliğinde.

Kitap Adı: Dolores Claiborne
Kitap Yazar Adı: Stephen King
Düzelti: Elçin Kazancı
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Yasemin Çatal – Derya Balcı
Sayfa Sayısı: 256
Ebat: 13,7 x 21,5
Tür: Roman
Kağıt / İç Baskı: III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751044464

₺114,80

“Bir madeni paranın bir treni raydan çıkaracağına inanıyorum.

New York kanalizasyonunda timsahlar ve tabii ki midilliler kadar büyük fareler olduğuna inanıyorum.

Çelik bir çubukla bir insanın gölgesinin kopartılabileceğine inanıyorum.

Bir Noel Baba olduğuna ve Noel zamanında sokakta gördüğüm o kırmızı elbiseli insanların onun yardımcıları olduğuna inanıyorum.

Çevremizde gözle görülmeyen bir dünya olduğuna inanıyorum.

Golf toplarının içinde zehirli gaz olduğuna ve ikiye kestiğiniz takdirde çıkan gazın insanı öldüreceğine inanıyorum.

Her şeyden çok da hayaletlere inanıyorum.

Tamam mı? Hazır mısınız? Güzel. Buyurun elim. Artık yola düşüyoruz

Ben yolu biliyorum. Sizin bütün yapmanız gereken şey elimi sıkıca tutmak olacaktır... ve inanmak.”

Stephen King

“Esaretin Bedeli” ve “Dolan’ın Cadillac’ı” gibi pek çok öyküsü sinema ve televizyona da uyarlanan Stephen King’in yazarlık kariyeri boyunca yazdığı öyküleri bir araya getirdiği (ve televizyon dizisine de dönüştürülen) Rüyalar Karabasanlar I, her öyküde heyecan verici başka bir ilginç konu ile okurun yüreğini hoplatıyor.

Kitap Adı: Rüyalar Karabasanlar 1
Kitap Yazar Adı: Stephen King
Editör: Nadide Altuğ
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Yasemin Çatal – Derya Balcı
Sayfa Sayısı: 224
Ebat: 13,7 x 21,5
Tür: Roman
Kağıt / İç Baskı: III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751044471

 

₺104,30

Little Tall Adası sakinleri, kuzeydoğudan esen korkunç fırtınaya defalarca maruz kalmıştı ama bu sefer durum çok farklıydı çünkü fırtına, beraberinde çok daha kötü bir şeyi de getirmişti.

Adaya ilk kar taneleri düşerken, yaşlı Martha Clarendon kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç bir şekilde öldü. Bu ölümün sorumlusu Andre Linoge’ydi...

Ve kendisini yakalamaya geleceklerini bildiği halde, gümüş kurt başlı bastonuyla Martha’nın koltuğunda oturmuş bekliyordu.

Ada sakinlerini birbirleriyle, en kötüsü de kendi kendileriyle karşı karşıya getiren bu zihin okuyucu şeytani adam, kısa sürede tam bir kâbus haline geldi. İğrenç sırların kanlı işaretlerle, büyünün ölümcül gerçeklerle iç içe geçtiği ve çocukların bile ölümü enselerinde hissettiği bu kâbustan kurtulabilmenin ise yalnızca tek bir yolu vardı. Linoge de onu öneriyordu zaten: “Bana istediğimi verin, gideyim!”

Kitap Adı: Yüzyılın Fırtınası
Kitap Yazar Adı: Stephen King
Düzelti: Yağmur Üstünel
Kapak Tasarım: Emir Tali
Sayfa Tasarım: Yasemin Çatal – Derya Balcı
Sayfa Sayısı: 520
Ebat: 13,7 x 21,5
Tür: Roman
Kağıt / İç Baskı: III. Hamur Enzo, 52 gr.
Cilt / Kapak: Amerikan Bristol 230 gr.
ISBN / Barkod: 9789751044457

₺210,00

Üzerinde 8 tane düğmesi ve 2 tane tutacağı olan bir kutu… Bu kutunun yeni sahibi; 12 yaşındaki Gwendy Peterson. Gwendy, kutunun sahip olduğu gizli ve görünmez gücü yöneterek dünyayı güzelleştirme ya da dünyayı felaketlere sürükleme gücüne sahip olduğunu fark ediyor. 

Gwendy bu gizli gücün dünyanın iyiliği ya da kötülüğü üzerinde nasıl bir etkiye sahip olacağını düünürken kutunun gücü Gwendy yönetmeye başlıyor. İşte tam da burada Gwendy’nin içindeki küçük ses giderek cevabı olmayan sorular soruyor: "Neden sen, Gwendy Peterson? Bu yuvarlak dünyada bütün o insanların içinden neden seni seçti? Bu kutu da neyin nesi… Ve bana ne yapıyor?" 

Tüm bu soruların sonunda Gwendy’nin Düğme Kutusu okuru çarpıcı bir gerçekle yüzleştiriyor: "Hayatının ne kadarı kendine ait, ne kadarı ikramlarıyla ve düğmeleriyle birlikte kutuya ait?"

Usta yazar Stephen King’in ve Richard Chizmar’ın birlikte kaleme aldığı Gwendy’nin Düğme Kutusu okuyucuya hem tatlı hem de insanın keyfini kaçırabilecek bir hikâye sunuyor.

₺73,50

Nevada'nın bitmek bilmez yollarının büyük bölümü çöllerin ortasındadır. Yolu bu çöllerden geçenler ister istemez tedirgin olur, çünkü varacakları yere kadar büyük bir belirsizlik onlara eşlik eder. Yakıcı güneşin altında 50 numaralı otoyolda seyahat edenler, gidecekleri yerlere asla varamayacaklardır: New York'taki evlerine dönen Profesör Jackson ve karısı, Tahoe Gölü'ne tatile giden Wenworth-Ohio'lu Carver ailesi ve motosikletiyle seyahat eden orta yaşlı ünlü yazar Johnny Marinville.

Bir yol tabelasına çivilenmiş kedi ölüsü, Çin Çukuru denen bir dağın yamacına kurulmuş Desperation isimli küçük bir kasabanın işaretidir. Bölgede korkunç şeyler yaşanmaktadır ve Desperation'ı etkisi altına alan gizem ve kasabayı bir virüs gibi saran kötülük dehşet vericidir.

Tanrısal güçle kötülüklerin karşı karşıya geldiği bu romanda Stephen King, soluk soluğa bir maceraya çağırıyor okurlarını.

  

Düzelti Elçin Kazancı

Kapak Tasarım Ekin Başak Akgül

Sayfa Tasarım Yasemin Çatal – Derya Balcı

Sayfa Sayısı 432

Ebat 13,7x21,5

Tür Roman

 

₺176,40

"Dışarıda neler oluyor?" diye fısıldadı kadın. Hızlı hızlı soluyordu. Farnham kadının sol yanağında ufak bir sıyrık olduğunu fark etti. Güzel, küçük ama dik memeli ve kabarık kumral saçlı, ufak tefek, tatlı bir piliçti. Giysileri pahalı sayılırdı. Ayakkabılarından
birinin topuğu kırılmıştı.

"Dışarıda neler oluyor?" diye tekrarladı kadın. "Canavarlar..."

Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, katiller, hatta sigara içen yaratıklar bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları
yine çok keyif alacak.

Rüyalar Karabasanlar III, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve yayınevimizden çıkan Rüyalar Karabasanlar serisinin son kitabıdır.

 

Sayfa Sayısı : 208
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

₺100,10

Pek çok korku romanı yazarı, romanlarda ruh halinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Stephen King ise onlara katılmıyor ve düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: "Ben hikâyenin fevkaladeliğine inanırım. Konu, ruh hali, hatta karakterler ve dil ikinci planda kalır."

King'in deyimiyle "inanç, mutluluk ve iyimserlikle" yazılan bu öyküler onun haklılığını kanıtlıyor. Konu, ruh hali, karakterler ve dil değişken ama hikâye olağanüstü.
Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, hatta öldürmek için yanıp tutuşan, takırdayan dişler bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak.

Rüyalar Karabasanlar II, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve ilk sekiz öyküsü Rüyalar Karabasanlar I adıyla yayınevimizden çıkan kitabın devamı niteliğindedir.

 

Sayfa Sayısı : 207
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

₺83,16

Stephen King efsanesi, ucu bilinmeyene doğru giden
yepyeni bir soruşturmayla geri döndü.

Maine sahili açıklarındaki bir adada ölü bir adam bulunur. Cesedin üzerinde kimlik yoktur. Birtakım ipuçları, iki yerel gazeteci ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci sayesinde ortaya çıkar. Ancak adamın kimliğinin belirlenmesi bir yıldan fazla sürecektir. Ölen adamın ve ölümünün şaşırtıcı koşulları hakkında bilgi sahibi olundukça, çözümden de o denli uzaklaşılmaktadır. Bu, olanaksız gibi görünen bir suç mudur, yoksa çok daha garip bir olay mı?

Esrarın kalbindeki karanlık ve esrarlı olayları araştırma dürtümüz hakkında olan bu hikâyeyi Stephen King'den başkası anlatamazdı.

Stephen King, Dashiell Hammett'in Malta Şahini'nden ve Graham Greene'in eserlerinden izler taşıyan bu kitabında, konusu esrarın doğasından aşağı kalmayacak kadar şaşırtıcı bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor.

 

Sayfa Sayısı : 144
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

₺64,68

Broşürde Appalachian Yolu’nun Maine-Nej Hampshire bölümündeki altı millik yürüyüş parkurunun orta zorlukta olduğu belirtiliyordu. Bu parkur, dokuz yaşındaki Trisha McFarland’ın kardeşi Pete ve yeni boşanmış annesiyle bir cumartesi gününü geçirecekleri yerdi. Trisha, annesiyle kardeşinin her zamanki tartışmalarından kurtulmak için yoldan ayrılıp sonra da kestirmeden onları yakalamak isterken, tehlike ve korku dolu vahşiliğin derinliklerine daldı. Karanlık çöktüğündeyse bu derinliklerin tam ortasındaydı artık.

Trisha, sezgileriyle yönünü bulmak, aklıyla kendini savunmak ve cesaretiyle giderek artan korkusunu yenmek zorundaydı. Korkusunu yatıştırmak için walkman’inden Red Sox’ın beyzbol maçını yayınlayan radyo istasyonunu ayarladı. Kahramanı olan Tom Gordon’ın cesur atışları, Trisha’yı yalnızlığa karşı da koruyordu. Radyo istasyonunun sesi giderek zayıflayıp yok olduğunda Trisha, Tom Gordon’ın yanında olduğunu hayal etmeye başladı. Artık yalnız değildi.

En ilkel duygularımıza seslenen ve onları harekete geçiren Tom Gordon’a Âşık Olan Kız, bilinmeyene karşı duyduğumuz derin korkunun ve buna karşı koyacak cesaretin, inancın romanı. Daha doğrusu, bizi küçük bir kızın yenilmez ruhuna tanık eden korkunç bir peri masalı.

 

 

 

 

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 192
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017
₺93,10

Tüm zamanların en çok satan yazarlarından Stephen King, sizi neyin korkutacağını herkesten daha iyi biliyor. Ölüm Dansı’nda kendisi dışında hangi yazar ve yönetmenlerin bu konuda iyi olduğunu örnekleriyle açıklıyor. Edebiyat ve sinemada korkuyu incelediği bu farklı kitabında King, korkunun balo salonundaki gezisine sizi de davet ediyor. Elini tutun ve dans başlasın!..

“Dehşeti en güçlü duygu olarak görüyorum ve okuyucuyu dehşete düşürmeyi hedefliyorum. Dehşete düşüremeyeceğimi fark ettiğim zaman korkutmaya çalışıyor, korkutamayacağımı anladığımda iğrendirmeye bakıyorum.”

- STtephen King

“Bu kitabın verdiği hisse dair bir fikir edinmek istiyorsanız, kendinizi gece yarısı bir kamp ateşi etrafında toplanmış ve birbirinize sokulmuş hayal edin… King inanılmaz yaratıcı bir sanatçı!”

- Houston Chronicle

“King’den korkunun anatomisi…  Hayaletler, vampirler, canavarlar ve perili evler dahil!”

- Los Angeles Times

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 605
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017
₺197,40
Tükendi

"Bir madeni paranın bir treni raydan çıkaracağına inanıyorum.

New York kanalizasyonunda timsahlar ve tabii ki midilliler kadar büyük fareler olduğuna inanıyorum.

Çelik bir çubukla bir insanın gölgesinin kopartılabileceğine inanıyorum.

Bir Noel Baba olduğuna ve Noel zamanında sokakta gördüğüm o kırmızı elbiseli insanların onun yardımcıları olduğuna inanıyorum.

Çevremizde gözle görülmeyen bir dünya olduğuna inanıyorum.

Golf toplarının içinde zehirli gaz olduğuna ve ikiye kestiğiniz takdirde çıkan gazın insanı öldüreceğine inanıyorum.

Her şeyden çok da hayaletlere inanıyorum.

Tamam mı? Hazır mısınız? Güzel. Buyurun elim. Artık yola düşüyoruz.
Ben yolu biliyorum. Sizin bütün yapmanız
gereken şey elimi sıkıca tutmak olacaktır... ve inanmak."
                                                                                                                                       Stephen King

 

Sayfa Sayısı : 224
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

 

₺52,92
Tükendi

 "Kızım on üç yaşına gelinceye kadar ben de on üç roman yazıp bitirmiştim, ama hiçbirini okumuş değildi. Beni çok sevdiğini her fırsatta ifade etmesine karşın, yarattığım vampirlere, hortlaklara, garip yaratıklara ilgi gösterdiği yoktu. Bir gece çalışma odama kapandım, başlangıçta 'Peçeteler' adını vermeyi tasarladığım bu kitabı yazmaya koyuldum. Taslak bittiği zaman kızım Naomi aynı hevessiz tutumuyla eline aldı. Ama okudukça kitap onu kendine esir etti. Derken bir gün yanıma gelip beni kucakladı, 'Bu kitabın bir tek kusuru var,' dedi. 'Bitmesini hiç istemiyordum, oysa bitiverdi.'
İşte bir yazarın duymayı en çok istediği söz budur, sevgili dostlarım.
O gün kızıma büyük bir saygı duydum. Artık ona hep elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Konuşurken onu çocuk yerine koymaya da kalkışmıyorum. Bundan böyle kitaplarımı kendim için yazdığım kadar, onun için de yazıyorum."                                     
Stephen King

Stephen King'ten masal gibi bir roman...

 

Sayfa Sayısı : 255
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

₺23,52
Tükendi

Stephen King'in Yaratık adlı romanıyla tanıdığımız birçok karakter ve Tak adlı yaratık Düzenleyiciler'de yeniden karşımıza çıkıyor.

Tak, otistik bir çocuğun zihnini ele geçirerek küçük bir kasabada oturan sıradan insanların yaşamını kâbusa çeviriyor. Doğaüstü güçlerinin yanı sıra oyuncakları ve çoğumuzun bildiği televizyon dizisi kahramanlarını kullanarak...

Düzenleyiciler, sakin bir kasabanın gerçeküstü olaylarla bir anda değişiverdiği ürpertici bir gerilim romanı...

  

Sayfa Sayısı : 304
Basım Tarihi : Mart 2017
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe

₺57,12
Tükendi

“İnsan bir şeyin sahibi olduğunu, onu ne kadar kolaylıkla verebileceğinden anlar.”
 
Jack Sawyer on iki yaşında mutlu bir çocukken yaşamı, babasının ani ölümü, ardından da annesinin ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla tepetaklak olur. Annesi, Jack’i alarak ülkenin diğer ucundaki bir otele götürür. Aslında amacı onu babasının iş ortağı Morgan Sloat’tan uzaklaştırmaktır. Sloat ne kadar güvenilmezse Jack’in en yakın arkadaşı olan ve bu yolculukta onu yalnız bırakmayan oğlu Richard da o kadar dürüsttür. Jack orada tanıdığı lunaparkın yaşlı görevlisi Hızlı Parker’dan, Diyar diye anılan başka bir evrenden getireceği bir Tılsım ile annesini iyileştirebileceğini öğrenir. Hızlı ona kolaylıklar sağlayacak sihirli bir gitar penası ve evrenler arası gidiş gelişi için acı bir iksir verir. Diyar, hem bir cennet hem de çok zorlu, ölümcül tehlikeler taşıyan insanüstü yaratıkların tuzaklarıyla dolu bir cehennemdir.

Tılsım, temposunu hiç düşürmeyen, yazarın zengin hayal dünyasının sınırlarını zorladığı bir bilimkurgu. Gezgin Jack’in yolda karşılaştığı olaylar, her iki evrendeki tanıklıkları sisteme ince eleştiriler de getiriyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 648
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017
₺141,12
Tükendi

Mükemmel bir ailesi, iyi para kazandığı bir işi ve sorunsuz, mutlu bir hayatı olan ünlü avukat Billy Halleck’in tek sorunu fazla kilolarıdır. Ancak Billy’nin hayatı yaşlı bir Çingene kadına arabasıyla çarpıp ölümüne sebep olmasıyla tamamen değişir. Mahkemede aklanan Billy bu kötü olayı arkasında bırakmaya çalışırken ölen kadının babası onun yanına gelip yüzüne dokunur ve şöyle fısıldar: “İncel.”
 
Bu olaya o an bir anlam veremeyen Billy ertesi gün bir kilo verdiğini fark eder. Sonraki gün bir kilo daha verir, sonra bir kilo daha, bir kilo daha…
 
Zayıflaması artık engellenemez boyutlara erişmeye başladığında Billy bunun korkunç bir lanet olduğunu fark eder. Şimdi ya bu laneti kabullenip ölecektir ya da Çingene’yi ikna edecektir.

Tabii onu bulabilirse…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 328
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2017
₺147,00
Tükendi

"Senin bir görevin var, Gezgin Jack." demişti Speedy ona. "Yakanı bırakmayacak bir görev. İşin doğrusu bu. Keşke böyle olmasaydı." Jack Sawyer’in, ölmek üzere olan annesini kurtarabilecek, ana-oğul yok etmeye uğraşan düşmanı yenebilecek tek şey o Tılsım’dı. Ama Jack amacına ulaşabilmek için yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ni baştan başa geçmekle kalmayacak, inanılmaz güzelliklerle ve korku dolu tehditlerle dolu Diyar topraklarına da aşmak zorunda kalacaktı. Jack Diyar’a gittiği zaman, orada kendi dünyamızın Karanlık Çağı’ndan pek az farklı bir dünya bulur. Havası billur gibidir. Bir mil ilerdeki tarladan bir turp sökülse, kokusu gelebilmektedir. Ama o dünyada hayatlar, iyiyle kötü arasındaki sürekli çatışma arasında mum alevi gibi kolaylıkla sönebilmektedir. Jack orada "İkizler"i keşfeder. Bunlar dünyadan tanıdığı bazı kimselerin kişiliklerinin yansımasıdır. İçlerinde en önemlisi, Jack’in annesinin ikizi olan Kraliçe Laura’dır. Kraliçe Laura’da ölüm yatağındadır. Bu dünyadan pek az insan Diyar’a geçiş yapabilmektedir. Jack’in ölen babası bu işi yapabileceği gibi, onun kötü yürekli ortağı Morgan Sloat da yapabilmektedir. Jack’in de yapabileceği ortaya çıkacaktır. Jack, Tılsım’ı almak üzere batıya doğru yol alırken her adımda karşısına yürek durduran tehlikeli serüvenler çıkmaktadır. İndiana’da bir başıboş çocuklar yurdunda hapsedilip orayı yöneten sadist, dindar bir fanatik tarafından işkenceye uğramaktan tutun da, Kraliçe Laura’nın düşmanlarının saldırılarına uğramaya kadar. Ama Jack kararlıdır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 691
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2002
₺57,12
Tükendi

Little Tall Adası sakinleri, kuzeydoğudan esen korkunç fırtınaya defalarca maruz kalmıştı ama bu sefer durum çok farklıydı. Fırtına, beraberinde çok daha kötü bir şeyi de beraberinde getirmişti çünkü. Adaya ilk kar taneleri düşerken, yaşlı Martha Clarendon kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç bir şekilde öldü. Bu ölümün sorumlusu Andre Ligone’ydi ama kendisini yakalamaya geleceklerini bildiği halde, gümüş kurt başlı bastonuyla Martha’nın koltuğunda oturmuş bekliyordu. Ada sakinlerini birbirleriyle, en kötüsü de kendi kendileriyle karşı karşıya getiren bu zihin okuyucu şeytani adam, kısa sürede tam bir kabus haline geldi. İğrenç sırların kanlı işaretlerle, büyünün ölümcül gerçeklerle iç içe geçtiği ve çocukların bile ölümü enselerinde hissettiği bu kabustan kurtulabilmenin ise yalnızca tek bir yolu vardı. Ligone de onu öneriyordu zaten: "Bana istediğimi verin, gideyim!" Tüm zamanların en iyi korku romanı yazarı Stephen King, ABC televizyonunca dizi yapılan bu kitapta insanın içini ürpertiyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 506
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2001
₺39,48
Tükendi

"Düzenleyiciler"; Stephen King tarafından, ilk kez 1996 yılında Richard Bachman mahlasıyla yayınlanmıştır. Yazarın diğer bir eseri olan "Yaratık" (İnkılâp Kitabevi) ile paralellikler taşıyan bu romanın birçok karakteri, küçük farklılıklar olsa da diğerinde de var. Ancak her iki eser birbirlerine "ayna" tutuyor... King bu kitapta; bir yaratığın, otistik bir çocuğun zihnini ele geçirerek, sıcak bir yaz gününde Amerika’nın bir kasabasının sokağında oturan, sıradan insanların sakin yaşamını kâbusa çevirmesini anlatıyor. Hem de doğaüstü güçleri, popüler oyuncakları, çoğumuzun bildiği televizyon dizisinin kahramanlarını kullanarak... "Düzenleyiciler", gerçeküstü olayları kısa sürede değişen mekân ve zamana yayarak anlatan ürpertici bir gerilim romanı...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 368
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2008
₺148,40
Tükendi

Stephen King şöyle diyor: "Kızım on üç yaşına gelinceye kadar ben de on üç roman yazıp bitirmiştim, ama hiçbirini okumuş değildi. Beni çok sevdiğini her fırsatta ifade etmesine karşın, yarattığım vampirlere, hortlaklara, garip yaratıklara ilgi gösterdiği yoktu. Bir gece çalışma odama kapandım, başlangıçta Peçeteler adını vermeyi tasarladığım bu kitabı yazmaya koyuldum. Taslak bittiği zaman kızım Naomi aynı hevessiz tutumuyla eline aldı. Ama odukudça kitap onu kendine esir etti. Derken bir gün yanıma gelip beni kucakladı, ‘Bu kitabın bir tek kusuru var,’ dedi. ‘Bitmesini hiç istemiyordum, oysa bitiverdi.’ İşte bir yazarın duymayı en çok istediği söz budur, sevgili dostlarım. O gün kızıma büyük bir saygı duydum. Artık ona hep elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Konuşurken onu çocuk yerine koymaya da kalkışmıyorum. Bundan böyle kitaplarımı kendim için yazdığım kadar, onun için de yazıyorum.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2003
₺142,10
Tükendi

Burnu çürümüş ihtiyar çingene "daha sıska..." diye fısıldayarak bir sevgili gibi yanağını okşadı. İyi bir koca ve sevgi dolu bir baba olan Billy Halleck Connecticut’ta yaşamakta ve New York City’de avukatlık yapmaktadır. Amerikan ‘İyi Yaşamının’ keyfini çıkartan bir kurban! Pahalı ev, iyi bir aile, itibarlı bir meslek... normalden yirmibeş kilo fazla, otuzaltı yaşında ve doktorunun sürekli hatırlattığı gibi kalp krizi ülkesinin sınırında. ... ve günün birinde Billy Halleck’in güney Connecticut’un sakin kenti Fairview’da bir çingeneye arabasıyla çarpması sonucu tüm yaşantısı değişir. Bölgesel mahkemede sevimli yargıç ve dost şerif tarafından aklanmasına karşın karanlık ve daha kötü bir karar alınmıştır hakkında. Başta sevinir sonra telaşlanır sonunda dehşete düşer. Ve durduramaz. Sürekli yemesine karşın kiloları uçar gider. Connecticut’ın banliyösünden başlayıp kırsal Maine bölgesinde doruğa ulaşan büyü yok olmadan önce karabasanının sırrına eren bir adamın öyküsü. Acımasız terörün ve artan dehşetin öyküsü; aynı zamanda alışılmış Amerikan gönül rahatlığının sınırlarını zorlayan kabuslu kinayeler. Okuyun... Belki de bundan sonra artık perhiz yapmaya tövbe edersiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 296
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .1990
₺15,12
Tükendi

Blaze Yüzyılın Suçunu İşledi... Hem de Ölü Bir Adamla! Blaze, Küçük Clayton Blaisdell’in öyküsüdür... Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü... Blaze’in kafası, çocukluğunda babası tarafından merdivenden atıldığından ve sonra bir daha atıldığından beri yavaş işliyordu. Gençliğinde kötü muamele gördüğü ıslahevinden kaçtıktan sonra Blaze, her şeyi bildiğini düşünen George adlı tecrübeli bir suçluyla takılmaya başladı. George onu yüzlerce numarayla ve büyük bir fikirle tanıştırdı: zengin bir ailenin çocuğunu kaçırma fikriyle. Ama sonra George öldürülünce Blaze, partnerinin hayaleti tarafından ziyaret edilse de artık tek başına kalmıştı. Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze’in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve hüzünlü. Stephen King’in Tom Gordon’a Aşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2008
₺13,44
Tükendi

"Dışarıda neler oluyor?" diye fısıldadı kadın. Hızlı hızlı soluyordu. Farnham kadının sol yanağında ufak bir sıyrık olduğunu fark etti. Güzel, küçük ama dik memeli ve kabarık kumral saçlı, ufak tefek, tatlı bir piliçti. Giysileri pahalı sayılırdı. Ayakkabılarından birinin topuğu kırılmıştı. "Dışarıda neler oluyor?" diye tekrarladı kadın. "Canavarlar..." Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, katiller, hatta sigara kullanan yaratıklar bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak. Rüyalar ve Karabasanlar III, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve yayınevimizden çıkan Rüyalar ve Karabasanlar serisinin son kitabıdır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺21,84
Tükendi

"Bir on sentliğin bir treni raydan çıkaracağına inanıyorum. New York kanalizasyonunda timsahlar ve midilliler kadar büyük fareler olduğuna inanıyorum. Bir çelik çubukla bir insanın gölgesinin kopartılacağım inanıyorum. Bir Noel Baba olduğuna ve Noel zamanında sokakta gördüğüm o kırmızı elbiseli insanların onun yardımcıları olduğuna inanıyorum. Çevremizde gözle görülmeyen bir dünya olduğuna inanıyorum. Golf toplarının içinde zehirli gaz olduğuna ve ikiye kestiğiniz takdirde çıkan gazın insanı öldüreceğine inanıyorum. Her şeyden çok da hayaletlere inanıyorum. Tamam mı? Hazır mısınız? İyi. İşte elim. Şimdi içeri giriyoruz. Ben yolu biliyorum. Sizin bütün yapmanız gereken şey elimi sıkıca tutmak ve inanmak olacaktır." Stephen King


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 259
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2005
₺21,84
Tükendi

Pek çok korku romanı yazarı, romanlarda ruh halinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Stephen King ise onlara katılmıyor ve düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: "Ben hikâyenin fevkaladeliğine inanırım. Konu, ruh hali, hatta karakterler ve dil ikinci planda kalır." King’in deyimiyle "inanç, mutluluk ve iyimserlikle" yazılan bu öyküler onun haklılığını kanıtlıyor. Konu, ruh hali, karakterler ve dil değişken ama hikâye olağanüstü. Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, hatta öldürmek için yanıp tutuşan takırdayan dişler bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak. Rüyalar ve Karabasanlar II, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve ilk sekiz öyküsü Rüyalar ve Karabasanlar adıyla yayınevimizden çıkan kitabın devamı niteliğindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 256
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2009
₺20,16
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺19,32
Tükendi

Broşür, Appalachian Yolu’nun Maine-Nej Hampshire bölümündeki altı millik yürüyüş parkurunun orta zorlukta olduğunu belirtiyordu. Bu parkur, dokuz yaşındaki Trisha McFarland’ın erkek kardeşi ve annesiyle bir cumartesi gününü geçirecekleri yerdi. Trisha, annesiyle kardeşinin her zamanki çekişmelerinden kurtulmak için yoldan ayrılıp sonra da kestirmeden onları yakalamak isterken, tehlike ve korku dolu vahşiliğin derinliklerine daldı. Karanlık çöktüğünde ise bu derinliklerin tam ortasındaydı artık. Trisha, sezgileriyle yönünü bulmak; aklıyla kendini savunmak ve cesaretiyle giderek artan korkusunu yenmek zorundaydı. Korkusunu yatıştırmak için Walkman’inden Boston Red Sox’ın beyzbol maçını yayınlayan radyo istasyonunu ayarladı. Kahramanı, Tom Gordon’ın cesur atışları, Trisha’yı yalnızlığa karşı da koruyordu. Radyo istasyonunun sesi giderek zayıflayıp yok olduğunda Trisha, Tom Gordon’ın yanında olduğunu hayal etmeye başladı. Artık yalnız değildi. En ilkel duygularımıza seslenen ve harekete geçiren Tom Gordon’a Aşık Olan Kız, bilinmeyene karşı duyduğumuz derin korkunun ve buna karşı koyacak cesaretin, inancın romanı. Daha doğrusu, bizi küçük bir kızın yenilmez ruhuna tanık eden, korkunç bir peri masalı...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2010
₺10,92
Tükendi

Stephen King efsanesi, ucu bilinmeyene doğru giden yepyeni bir soruşturmayla geri döndü. Maine sahili açıklarındaki bir adada ölü bir adam bulunur. Cesedin üzerinde kimlik yoktur. Birtakım ipuçları, iki yerel gazeteci ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci sayesinde ortaya çıkar. Ancak adamın kimliğinin belirlenmesi bir yıldan fazla sürecektir. Ölü adam ve ölümünün şaşırtıcı koşulları hakkında bilgi sahibi olundukça, çözümden de o denli uzaklaşılmaktadır. Bu, olanaksız gibi görünen bir suç mudur, yoksa çok daha garip bir olay mı? Esrarın kalbindeki karanlık ve esrarlı olayları araştırma dürtümüz hakkında olan bu hikâyeyi Stephen King’den başkası anlatamazdı. Stephen King, Dashiell Hammett’in Malta Şahini’ nden ve Graham Greene’in eserlerinden izler taşıyan bu kitabında, konusu esrarın doğasından aşağı kalmayacak kadar şaşırtıcı bir hikâyeyle karşımıza geliyor


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 173
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2005
₺9,24
Tükendi
"3'ün Çizgileri" destansı bir öykü olan "Kara Kule" dizisinin ikinci kitabı. Stephen King büyük bir ustalıkla karanlıkları, fantezi ve yaşamın soğuk gerçeklerini birbirine katarak yeni yapıtının dokusunu oluştururken romanın baş kişisi son silahşör Roland, "3'ün Çizgileri" nde hızla yirminci yüzyıla savrulmakta, Kara Kule'ye uzanan yolda serüvenlerini yılmadan sürdürmektedir. Roman kahramanı, dünyamızın çarpıtılmış bir aynadaki insana karabasanlar yaşatan görüntülerine sahip kendi dünyasında avare avare dolaşırken, yazar onu birdenbire 1980'lerin Amerikasına açılan büyülü bir kapının önüne getirir. Burada Roland, küstah genç Edie Dean, zeki, yürekli güzel Oldetta Holmes ile karşılaşır. Onlarla gücünü birleştirip yeraltı dünyasının kötü kişileri ve kendi dünyasının düşman yaratıklarıyla çatışır. Büyüleyici yeteneği ve soluk kesici hayal gücünün yürekliliğiyle Stephen King, "3'ün Çizgileri" adlı romanında sanatının doruğuna tırmanmakta, her zaman okunabilecek, şaşırtıcı ve insanı okumaya zorlayan destansı öyküsünü büyük başarıyla sunmaktadır. ABD'de "Ayın Kitapları Kulübü" tarafından ayın kitabı seçilen ve uzun süre en çok satan kitaplar listesinde kalan "3'ün Çizgileri"nin yazarı Stephen King günümüzün listesinde kalan "3'ün Çizgileri"nin yazarı Stephen King günümüzün tartışmasız en büyük gerilim öyküsü yazarlarından biri!.. (Arka Kapak)
Sayfa Sayısı : 504
Basım Tarihi : 1987
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
₺0,00
Tükendi

Nevada’nın bitmek bilmez yollarının büyük bölümü çöllerin ortasındadır. Bu çöllerden geçenler ister istemez tedirgin hissederler kendilerini. Çünkü varacakları yere kadar tanımsız bir korku eşlik eder onlara. 50 numaralı yolda güneşin altında seyahat eden insanlar, gidecekleri yerlere asla varamayacaklardır: yani New York City’deki evlerine dönen Profesör Jackson ve karısı, lake Tahoe’ya tatile giden Wenworth-Ohio’lu Carver ailesi ve bir Harley motosiklet üzerinde seyahat eden orta yaşlı ünlü yazar Johnny Marinville. Bir yol levhasına çivilenmiş kedi ölüsü, Çin Çukuru denen bir dağın yamacına kurulmuş Desperation isimli küçük madenci kasabasının işaretidir. Bölgede trafiği yöneten kişi, kendisini kanun olarak gören dev yapılı polis Collie Entragian’dır. Arabanızın plakası çalınmış ya da düşmüşse, veya lastiğiniz patlamışsa işiniz bitik demektir. Bölgede korkunç şeyler olmaktadır ve Entragian, işin sadece görünen yüzüdür. Desperation’u etkisine alan gizem ve kasabayı bir virüs gibi sarmış olan kötülük, korkunç ve dehşet vericidir. Tanrısal güçle kötülüklerin karşı karşıya geldiği bu romanda Stephen King, soluk soluğa bir maceraya çağırıyor okurlarını.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 568
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2005
₺30,24
1

Stephen King Kitapları

Stephen King Önemli Eserleri

Stephen King, modern korku edebiyatının eşsiz bir yazarıdır ve dünya çapında milyonlarca kitabı satılmıştır. Ayrıca, King'in eşi Tabitha King de başarılı bir yazar olup evlilikleri ve edebî kariyerleri birçok yönden Stephen King'in hayatını etkilemiştir. King, hayatı boyunca yüzlerce eser kaleme almıştır ve bu eserler arasında romanlar, kısa hikâyeler, senaryolar ve denemeler bulunmaktadır. Korku edebiyatı hayranları için Stephen King kitapları, adeta bir hazine niteliğindedir. Stephen King'in önemli eserleri ve onların konuları şu şekildedir:

Carrie (Göz) (1974): Stephen King'in ilk romanı olan Carrie, zorbalığa uğrayan ve telekinetik güçlere sahip bir genç kızın hikâyesini anlatır. Carrie, King'in kariyerinde dönüm noktası olan ve onun adını tüm dünyaya duyuran bir eserdir.

The Shining (Medyum) (1977): King'in en ünlü romanlarından biri olan The Shining, ailesiyle birlikte izole bir otelde kışı geçiren ve doğaüstü güçlerle karşılaşan bir adamın hikayesini anlatır. Bu roman, psikolojik korku ve gerilim türlerinde önemli bir yapıttır. Ünlü yönetmen Stanley Kubrick, eseri, aynı isimli beyazperdeye uyarladı.

The Stand (Mahşer) (1978): Stephen King'in post-apokaliptik dünyada geçen bu romanı, bir virüs salgını sonrası hayatta kalan insanların iyi ve kötü güçler arasındaki mücadelesini konu alır. The Stand, kıyamet sonrası dünyanın betimlemesi ve karakter derinliği açısından büyük beğeni toplamıştır.

Misery (Sadist) (1987): Bu gerilim romanında, ünlü bir yazarın hayranı tarafından kaçırılması ve onun çılgınlığının tehlikeli boyutlara ulaşması anlatılır. Misery, takıntılı hayranlar ve ünlülerin özgürlüğünün sınırlarını sorgulayan bir hikâyeye sahiptir.

It (O) (1986): King'in en ünlü ve en korkunç romanlarından biri olan It, çocukları avlayan ve korkularını sömüren şekil değiştiren bir yaratığın hikâyesini anlatır. Bu roman, hem çocukluk korkularını hem de yetişkinliğe geçişin zorluklarını işlemektedir.

The Green Mile (Yeşil Yol) (1996): Bu roman, ölüm mahkûmlarının tutulduğu bir hapishane blokunda yaşanan doğaüstü olayları ve mahkûmların kaderini belirleyen bir hapishane gardiyanının hikâyesini anlatır. The Green Mile, King'in daha duygusal ve insan doğasını sorgulayan bir yönünü gösterir. Romanın beyazperde uyarlaması da kültler arasındadır.

11/22/63 (2011): Bu roman, geçmiş zaman yolculuğunu konu alır ve ana karakter, John F. Kennedy suikastını önlemek için zamanda geriye yolculuk yapar. 11/22/63, tarih ve zaman kavramları üzerine düşündüren bir roman olarak ön plana çıkar.

Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı) (1983): Stephen King'in en korkunç romanlarından biri olan Pet Sematary, bir ailenin ölümcül kazalar sonrası, ölülerin dirildiği gizemli bir mezarlık keşfetmeleriyle başlar. Pet Sematary, ölüm ve kederin üstesinden gelmek için alınabilecek aşırı yollara dair bir uyarı niteliği taşır.

The Dark Tower serisi (Kara Kule) (1982-2004): Stephen King'in en ünlü serilerinden biri olan The Dark Tower, karanlık ve fantastik bir dünyada geçen, Roland adlı bir silahşörün maceralarını anlatır. Bu epik seride, King'in hayal gücü, fantezi unsurları ve karakter gelişimi bir arada yer alır.

Salem's Lot (Korku Ağı) (1975): Stephan King'in ikinci romanı olan ve vampir temasını ele aldığı bu roman, bir kasabada yaşayan insanların karanlık güçler tarafından tehdit edildiği bir hikâyeyi anlatır. Salem's Lot, vampir efsanesini modern bir korku klasiği hâline getirmesiyle dikkat çeker.

Stephen King kitapları, okuyuculara korku, gerilim ve macera dolu bir dünyanın kapılarını aralamaktadır. King'in yaratıcılığı, hikâyeleri ve karakterleri, onu modern korku edebiyatının en büyük ustalarından biri haline getirmiştir. Stephen King yaş olarak 2023 itibariyle 75 yaşındadır. Hâlen yazmaya ve yeni kitaplar yayımlamaya devam eden King, edebiyat dünyasında büyük bir etki yaratmıştır. King'in ölüm haberleri ise doğru değildir.

Stephen King Romanları

Stephen King, korku edebiyatının yanı sıra bilim kurgu, gerilim ve fantastik öğeler de içeren romanlarıyla tanınır. En iyi Stephen King kitapları arasında "Kara Kule" serisi, "O (It)", "Kujo", "Göz", "Hayvan Mezarlığı" ve "Korku Ağı" gibi başyapıtlar bulunmaktadır.

Kara Kule serisi, Stephen King'in en ünlü eserlerinden biridir ve 8 kitaptan oluşan bu epik fantezi serüveninde, Roland Deschain adlı son silahşorun dünyalar arası bir kule olan Kara Kule'ye ulaşma çabalarını konu alır. Seride, farklı zamanlarda ve boyutlarda geçen hikayelerle dolu karmaşık bir evren yaratılır. Roland'ın yolculuğu sırasında tanıştığı karakterler ve yaşadığı maceralar, okuyucuyu fantastik ve gerilim dolu bir dünyaya sürükler.

"O" adlı roman, küçük bir Amerikan kasabasında yaşayan yedi çocuğun, Pennywise adında korkunç bir yaratıkla karşı karşıya geldiği ve bu yaratıkla yaşadıkları travmatik deneyimleri anlatır. Yıllar sonra, yaratığın geri döndüğüne dair haberler alarak, yetişkinliğe ulaşmış kahramanlarımız yeniden bir araya gelir ve Pennywise'ı yenmek için güçlerini birleştirirler. King, arkadaşlık, sadakat ve korkularla yüzleşme gibi temaları işleyerek derin bir hikaye sunar.

"Kujo", "Göz", "Hayvan Mezarlığı" ve "Korku Ağı" gibi diğer Stephen King romanları da, korku ve gerilim unsurlarıyla dolu hikayeler sunar. "Kujo", insanların korkularının nasıl vahşi bir şekilde canlanabileceğini gösteren ölümcül bir Saint Bernard hikâyesini anlatırken; "Göz", bir çocuğun özel güçlerini keşfettiği ve bununla başa çıkma çabalarını konu alır. "Hayvan Mezarlığı", ölü hayvanların yeniden canlandığı gizemli bir mezarlık hakkındaki hikâyeyle sarsıcı bir gerilim sunarken; "Korku Ağı", bir yazarın kabuslarının gerçekleşmesiyle başlayan bir dizi olayı aktarır. Bu romanlar, King'in korku ve gerilim edebiyatındaki ustalığını gösterir.

Stephen King'in "Uzun Yürüyüş" adlı romanı, distopik bir gelecekte geçer ve yarışmacıların ölümüne kadar süren zorlu bir yürüyüşü konu alır. Bu eser, King'in gerilim ve distopya türündeki başarısını göstermektedir.

Stephen King Son Kitabı

"Holly" adlı roman, Penny Dahl adında bir kadının, kayıp kızını bulmak için Finders Keepers adlı dedektiflik şirketini aramasıyla başlar. İlk başta isteksiz olan Holly, Penny'nin çaresiz sesini duyunca bu davanın peşini bırakamaz. Holly'nin iş ortağı Pete'in Kovid-19'a yakalanması ve annesinin karmaşık durumu nedeniyle izinde olmasına rağmen, Holly bu dava üzerinde çalışmaya karar verir.

Bonnie Dahl'ın kaybolmasına dair ipuçları, Profesörler Rodney ve Emily Harris çiftine işaret etmektedir. İkili, yaşadıkları evin bodrum katında korkunç bir sır saklamaktadır. Bu sır, Bonnie'nin kaybolmasıyla bağlantılı olabilir ve ikilinin ne yaptığını ortaya çıkarmak oldukça zor olacaktır. Rodney ve Emily, akıllı, sabırlı ve acımasız bir çifttir.

Holly, şaşırtıcı derecede kurnaz profesörleri alt etmek ve onların zekice düşünülmüş planlarını bozmak için tüm yeteneklerini kullanmak zorundadır. Bu esnada, Stephen King'in güçlü betimlemeleri ve diyalogları sayesinde, Holly ve diğer karakterlerin iç dünyalarına dair derin bir anlayış sunulur. "Holly", King'in korku ve gerilim edebiyatındaki ustalığını bir kez daha kanıtlarken, aynı zamanda okuyucularına etkileyici ve unutulmaz bir hikaye sunar.

Stephen King Kitap Seti

Stephen King kitap seti, korku ve gerilim edebiyatının ustası olarak kabul edilen yazarın en popüler ve beğenilen eserlerini bir araya getiren özel bir koleksiyondur. Bu set, okuyuculara korku edebiyatının zirvesini yaşatan kitapları bir arada sunarak, King'in düşsel dünyasına adım atmalarını sağlar. Koleksiyon, genellikle yazarın en iyi eserlerinden oluşur ve bu kitaplarla, okuyucuların korku, gerilim, fantastik ve bilim kurgu öğeleriyle bezeli King evrenine giriş yapmaları kolaylaşır. Stephen King kitap setinde genellikle şu eserler bulunur:

  1. Kara Kule Serisi
  2. O (It)
  3. Medyum 
  4. Sadist
  5. Hayvan Mezarlığı

Stephen King kitap seti, yazarın büyüleyici ve korkutucu dünyasını keşfetmek isteyen okuyucular için mükemmel bir başlangıçtır. Bu setle birlikte, okuyucular King'in benzersiz anlatım tarzını ve edebi yeteneğini tanıyabilir, unutulmaz karakterlerle ve olay örgüleriyle tanışabilir. Bu koleksiyon, hem Stephen King hayranları için hem de korku ve gerilim edebiyatına ilgi duyan yeni okuyucular için değerli bir seçenektir.

Stephen King "O (It)" Kitabı

Stephen King'in "O (It)" kitabı, yazarın en bilinen ve en çok satan eserlerinden biridir. Bu kitap, bir grup çocuğun küçük bir Amerikan kasabasında yaşadığı korkunç olayları ve yıllar sonra geri dönerek yüzleşmek zorunda kaldıkları esrarengiz varlık "Pennywise" ile mücadelelerini konu alır. "O", King'in korku edebiyatındaki başarısını gözler önüne seren etkileyici bir eserdir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı