Kafkaslardan küçük yaşta köle olarak İstanbul ‘a getirilen bir kız çocuğu. Satıldığı konaklarda eziyet içinde yetişir. Tam rahat edebileceği bir konağa satıldığında köle kız konağın delikanlısına aşık olursa ne olur? Delikanlı da köleye aşık olabilir mi? Üstelik statü budalası bir ailesi varken. Kader ağlarını küçük Çerkez kız için örmektedir. Kafkaslardan İstanbul’a ve İstanbul’dan Mısır’a uzanan sürükleyici bir öykü. "Genç ve güzel bir kızın yıllar yılı hayallerini süsleyen genç kızlık emellerini gerçekleştirmesi, Tanrı tarafından bağışlanmış en doğal hakkı, o güzelliği ve gençliği de en büyük ayrıcalığı değil midir?... Herkes durgunluğa kavuştuktan sonra evlenecekse o güzel kız bu doğal hakkını nereden arasın?"


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 141
En / Boy : 11 / 16,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2009
₺28,70
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 144
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018
₺42,84
Tükendi

Türk Edebiyatında modern anlamda kısa öykünün de kurucusu sayılan Samipaşazade Sezai, Sergüzeşt adlı romanında Tanzimat döneminde Kafkasya’dan kaçırılarak İstanbul’a getirilip satılan bir kızın yaşamını anlatır. İlk satıldığı evin hanımı tarafından Dilber adı verilen kız, hor görüldüğü, ezildiği için o evden kaçar; ancak yeniden eski sahiplerine verilir; yaşamı boyunca birkaç kez esir olarak satılır. Farklı evlerde farklı yaşam biçimleri içinde Dilber’in başından geçenlerin işlendiği Sergüzeşt, Tanzimat edebiyatının romantizminden gerçekçiliğe yöneldiği dönemde yazılmıştır. Bu nedenle her iki akıma has dil ve biçem özelliklerini yansıtır.

"İlk dönem romanlarımız içinde kurgusu ve anlatımıyla bir aşama kabul edilen romanlardan biri de Sergüzeşt'tir. Türk romanında metin üzerinden çözümleyici eleştiri anlayışının ilk örneğini veren Mizancı Murad, yayımlanır yayımlanmaz Sergüzeşt için kaleme aldığı değerlendirme yazısında, romanın en çarpıcı yönünün yapı bütünlüğü olduğunu söyler. Devrin hastalığı olan konu dışına çıkmak zaafı yoktur burada. Daha da önemlisi, yazarın romanı kendisini yansıtan bir ayna olarak değil, bir mimar/mühendisin inşa ettiği bina gibi kurmuş olmasıdır. Yazarı metnin dışında tutmak isteyen bu anlayış Türk romanı için önemli bir adımdır."

Handan İnci


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 140
En / Boy : 11 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2016
₺49,20
Tükendi
Yazınımızda ilk gerçekçi öykülerin ortaya çıktığı bir eserdir. ... Küçük Şeyler'de biri Alphonse Daudet'den çeviri olmak üzere yedi öykü vardır. Yazar, kitabın başına koyduğu önsözde, "anlatının artık şaşırtıcı olayları çocukça bir anlatımda anlatmaktan çıktığını, doğanın gizlerine karşı bilimlerin ve fenlerin kazandığı zaferlerle ve insanlığın yüreğiyle ilgili olarakyıllarca süren incelemelerin ortaya koyduğu bilgilere dayanarak yazıldığını" söyler ve "Buna,'edebiyat otopsisi bilimi' diye ekler. Bu önsözdeki anlatı tanımı, Gerçeklilik ve Doğalcılık akımlarının tanımı olarak görülebilir.... (Kitabın İçinden)
Sayfa Sayısı : 96
Basım Tarihi : Ekim 2004
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe
₺0,00 KDV Dahil
Tükendi
Sergüzeşt Samipaşazade Sezai'nin tek roman olma özelliğine sahip eseridir. Özellikle yazınımızda coşumculuktan gerçekçiliğe geçişin en önemli kilometre taşlarından biridir. Bir esir (köle) kızın konaktan konağa satılırken başına gelenlerin ve acıklı sonunun işlenmiş olduğu bir romandır. (Arka Kapak)
Sayfa Sayısı : 128
Basım Tarihi : Ekim 2004
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe
₺0,00 KDV Dahil
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı