Doktor Mary Polce-Lynch tüm yetişkinlere, anne babalara, öğretmen ve eğitimcilere, erkek çocuklarını daha iyi anlamak için onların kimi zaman sessiz, kimi zaman da şifreli bir biçimde yardım ve anlayış dileyen haykırışlarını işiten, yeni ve daha empatik bir yol öneriyor.
Klinik deneyimlerinin yanı sıra bir dizi önemli araştırma yürüten Mary Polce-Lynch, genel akıl sağlığı ile duyguların uygun ifade edilmesi arasındaki kritik bağlantıyı ikna edici bir biçimde resmediyor. Oğlunuzla Konuşmalar, kendilerini duygusuz birer makineye dönüştüren tuzaklar kuran bir toplumda duygusal olarak yeterli erkek çocukları yetiştirmek için somut ve izlemesi kolay yollar sunuyor. Kişiler arasında ilişkilerin zor olduğu bir dünyada erkek çocukların yollarını bulmasına yardım etmek isteyen anne babaları ve diğer yetişkinlere bu kitap mükemmel bir kılavuzluk yapıyor.
İçerdiği pek çok yararlı yöntemin yanı sıra, Oğlunuzla Konuşmalar'ın belki de en önemli hediyesi, erkek çocuklarınızla, ne hissettikleri hakkında konuşmamıza olanak sağlaması. Bu kitabın oğlunuzun duygusal gelişimini desteklerken size kılavuzluk etmesine izin verin. Erkeklik hakkındaki felsefi yaklaşımınız ne olursa olsun, oğlunuzu yetiştirme konusunda Oğlunuzla Konuşmalar'da çok pratik bir bilgelik olduğunu keşfedeceksiniz.
Her çocuğun özünde, o çocuğun nasıl bir yetişkin olacağının şifrelerini barındıran "çocukluk sırrı" vardır. Bu sır, çocuğun içinde "buyurucu bir iç kılavuz" olarak, mütevazı bir sabırla, adım adım o çocuğun kişilik ve karakterini oluşturma mücadelesi verir. Yetişkinler ise, çocuğun özünde gerçekleşen bu ince yapılanmayı hesaba katmadan, kendilerince bir zoraki kişilik oluşturma gayreti içine girdikleri için, çocuk eğitiminde sorunlar yaşanıyor. Bu kitapta, çocuğun benliğini zarara uğratmadan, kişilik ve karakterini bozmadan, onlara nasıl rehberlik yapılacağını bulacaksınız... Başka bir deyişle, bu kitapta, Mevlana’ların, Hacı Bektaş’ların, Yunus’ların, Fatih’lerin nasıl yetiştiğinin sırlarını barındıran Anadolu Pedagojisi’ni bulacaksınız...
Bu kitabı, çocuklarda etik (ahlaki) değerleri geliştirmek isteyen öğretmenlere ve anne-babalara yardımcı olma düşüncesiyle hazırladık.
Çocukların, “etik kurallar” da diyebileceğimiz bu değerleri deneme-yanılma yöntemiyle öğrenmeleri yerine erken yaşta benimsemelerini amaçlayan bu çalışmada, değerler, üniteler halinde ele alınarak oyunlarla, etkinliklerle, masal, öykü, şiir, şarkı ve drama senaryolarıyla desteklenmiştir.
“Çocuğunuzda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu var!” Bu cümleyi bir uzmandan ilk kez duyduğunuz andan itibaren aklınızdan pek çok soru geçmiş olmalı:
Acaba doktor doğru teşhis koydu mu?
Belki de çocuğumun bir sorunu yoktur, acaba sorun ben miyim?
Teşhis doğruysa, bundan sonra neler olacak?
Büyüdükçe geçer mi?
Hangi tedaviler uygulanacak?
İlaç verilecek mi?
Bu tedavi ne kadar sürecek?
İlaçtan başka çözüm yok mu?
Anne baba olarak bizim üzerimize düşenler neler?
Nasıl bir eğitim hayatı, nasıl bir gelecek bizleri bekliyor?
Okulla bağlantı kurmalı mıyız? Nasıl?..
Bu ve buna benzer pek çok sorunun yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız.
Şunu her zaman hatırlamalısınız. Bundan sonra yapmanız gereken şey DEHB ile savaşmak değildir. Savaş yıkıcıdır, onu yok etmeye çalışırken siz de ciddi kayıplar verirsiniz. Hedefiniz “DEHB’nin varlığını kabul edip, onunla barış anlaşması imzalayıp, olumlu yönlerini de yanınıza alıp, DEHB ile birlikte mutlu, verimli, doyurucu bir yaşam sürebilmenin yollarını keşfetmek” olmalıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.