Noam Chomsky

1928’de Philadelphia’da doğdu. Pennsylvania Üniver-sitesi’nde okudu ve 1955’te dilbilim alanında doktora yaptı. MIT’ye girdi, dilin edinimi ve üretimi üzerine oluşturduğu kuramlarıyla uluslararası ün yaparak, 1976’da enstitü profesörü olarak atandı. Vietnam Savaşı sırasında bir aktivist ve toplumsal entelektüel olarak ünlendi; Edward Herman ile birlikte yazdığı Rızanın İmalatı adlı kitabın 1988’de yayımlanmasıyla önemli bir medya eleştirmeni olarak tanındı. 2001 Kasım ayında, konuya ilişkin tartışmasız en önemli kitaplardan biri olan 9/11’in yayımlanmasıyla, tarihteki diğer siyaset felsefecileri kadar, uluslararası çapta okunan ve vazgeçilmez bir ses haline geldi. Chomsky, dilbilim, felsefe, entelektüel tarih, çağdaş konular, uluslararası meseleler ve Amerikan dış politikası üzerine pek çok yazı yazmış ve konuşma yapmıştır.  

 

Noam Chomsky’nin İnkilâp Kitabevi’nden çıkan diğer kitapları:

-Amerikan Rüyası İçin Ağıt

-Dünyayı Kim Yönetiyor?

-Güç Kimin Elinde?

-Nükleer Savaş ve Çevre Felaketi

-Geleceği Kurgulamak

-Filistin Üzerine Konuşmalar

   

Zeynep Nur Ayanoğlu

Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü 2010 mezunudur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Siyaset Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamlamış, siyasal çatışma ve inanç üzerine olan tezini yazarken Almanya’da Max Planck Enstitüsü’nde Türkiye ve etnik çokkültürlülük alanında araştırma yürütmüştür. Çeşitli kamu kuruluşlarında dış ilişkiler uzmanı ve tercüman olarak görev yapmıştır. İnkılâp Kitabevi’nden 2018’de basılan, Noam Chomsky’nin Amerikan Rüyası İçin Ağıt kitabının çevirmenidir.

 

ARKA KAPAK YAZISI

 

“Mesihvari demokrasi götürme misyonu konusunda sorulması gereken belli başlı sorular var; fakat kimsenin bunları sorduğu yok. Temel olarak, bu kuvvetli misyonun neden bir türlü hayata geçirilemediğini sormalıyız. Bu şaşılası tuhaf münasebet, işlenen suçlar ve yapılan mezalim için de geçerlidir. Konu düşmanların fenalıklarına gelince, bunları giderme şansımız olmadığı halde mangalda kül bırakmıyoruz. Öte yandan konu uydu kuvvetlerimiz veya biz olunca ağzımızı bıçak açmıyor. Halbuki kendi kusurlarımızı gidermek namına birçok adım atabiliriz. Yakın müttefiklerimizi ve uydularımızı bir kenara bırakalım, ABD’nin kendi topraklarında demokrasi ne âlemde? Entelektüel anlamda gelişmiş bir toplumda bu soruyu sormak abes kaçardı, fakat ABD’deki ana akım aydınlara tam da böyle bir soru yaraşıyor.”

Çağımızın önde gelen düşünürlerinden Noam Chomsky, ABD’nin siyasal kültürünü sertçe eleştirdiği Terörizm Kültürü’nde, İran-kontra skandalını ve ABD’nin kurup yürüttüğü Orta Amerika modelini ustalıkla analiz ediyor. ABD’nin kendi ekonomik çıkarlarını gözetmek adına insan haklarına ve demokratikleşmeye ket vurduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Sayfa Sayısı : 336

Ebat : 13.5x21.5

Kağıt/İç Baskı : III Hm Enzo 55gr

Cilt/Kapak : Amerikan Bristol 230gr

Kapak Tasarımı : Şevval Ulusoy

₺143,50
Amerikan Rüyası İçin Ağıt - Noam Chomsky

“Noam Chomsky Amerikan Rüyası İçin Ağıt’ta müthiş zekâsıyla ütopik bir ideoloji olarak neoliberalizme ışık tutuyor…”
—Chris Hedges, Pulitzer Ödüllü Araştırmacı Gazeteci ve Wages of Rebellion: The Moral Imperative of Revolt’un yazarı.

Basım Dili Türkçe
Sayfa Sayısı 192
Kapak Türü Karton Kapak
Kağıt Türü 2. Hamur
Basım Tarihi Nisan 2018
En / Boy 19,00 / 22,70 cm.
₺303,80
Noam Chomsky - Güç Kimin Elinde 

 

 
. ABD ve Batılı müttefikleri Arap dünyasındaki demokrasiyi
neden engelledi?
. Batı basınının "haber değeri görmediği" hangi kritik olaylar 
Ortadoğu'daki çatışmaları hızlandırdı?
. Kimi "aydınların" ihaneti nedeniyle hangi suçlar
teşhir edilemedi?
. Filistin'de yaşananlar medyada nasıl çarpıtılıyor?
. Türkiye'nin 2003'teki tezkereye ret kararı hangi
dinamikleri değiştirdi?
. Güney Kore'nin "çılgınca" gelen politikalarının asıl sebebi ne?
. Dünya üzerindeki gerçek nükleer tehdit İran mı?
. Çin'in en büyük zaafı ne?
. Doğa kısa vadeli kârlara ve pazar payı artışlarına
nasıl feda ediliyor?
. Amerikan gerileyişinin sonuçları ne olacak?
. Obama'nın hangi kararları hızla yeni teröristlerin ortaya
çıkmasına neden oldu?
. Trump'ı Beyaz Saray'a taşıyan süreç nasıl işledi?
Noam Chomsky, Ortadoğu'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Çin'e geniş bir coğrafyada yaşananları, sansür mekanizmaları nedeniyle gizlenen gerçekleri, halkların kaderini etkileyen önemli gelişmelerin ortaya çıkış süreçlerini cesurca anlatıyor ve çok önemli bir soruya yanıt veriyor: Güç Kimin Elinde?
 
Sayfa Sayısı 367        
Ebat 13.5x21.5
₺154,70

İsrail’in 2014’te yaptığı son kapsamlı operasyon olan Koruyucu Hat Operasyonu’nda 2300 Filistinlinin ölümü, binlercesinin yaralanması ve yerlerinden sürülmesi İsrail için yeni bir toprak gaspının önünü açtı. Filistin’in dayanışmaya duyduğu ihtiyaç hiç bu kadar çok olmamıştı.

İsrail’in açıkça uluslararası yasaları çiğnemeye devam etmesi ve bu duruma Batı’nın sessiz kalması hepimizin insanlığımızı sorgulamamız noktasında hayati bir önem taşıyor. Filistin’de yaşanan haksızlık bütün dünyayı etkiliyor. Meksika yoluyla Ferguson’dan Atina’ya açıkça görülüyor ki İsrail’in kullandığı sindirme araçlarını pek çok hükümet kullanıyor. Aynı taktiklerin, metotların ve araçların kullanılışı bize bunun sadece Filistinlilerle kalmayacağını gösteriyor.

Filistin Üzerine Konuşmalar’da dünyaca ünlü iki akademisyen Noam Chomsky ve Ilan Pappé Filistin’in kurtuluş mücadelesini dünya kamuoyuna duyurmak ve İsrail’in insan hakları ihlallerini durdurmak için uluslararası toplumun nasıl baskı kurabileceğini ve Filistinlilerin önünde uzanan yolu tartışıyorlar.

Herkesin bildiğini düşündüğü, ancak aslında bilmediği Filistin sorununu tüm yönleriyle anlamak için kulak verilmesi gereken iki ses…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 168
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2016
₺86,80

“Biz artık bir imparatorluğuz ve harekete geçtiğimizde kendi gerçekliğimizi yaratırız. Sizler tüm mantığınızı kullanarak bu gerçekliği incelerken biz yeniden harekete geçer; daha yeni, başka gerçeklikler oluştururuz; siz bunu da incelersiniz ve işler bu şekilde sürüp gider. Biz tarihin aktörleriyiz… Ve siz, siz hepiniz, biz her ne yapıyorsak onları incelemekle yetineceksiniz.” 

Eski Başkan George W. Bush’un başdanışmanı 17 Ekim 2004 tarihli New York Times Magazine’den alıntılanmıştır. Dünyada var olan düzeni kim kurguluyor? Yükselen yeni güçler kimler? Güç dengeleri bozulunca dünyada neler olacak? Biz daha bu soruları sorarken, cevapları kimler önceden belirledi?

Buzdağının ardında saklanan gerçekler neler ve bu gerçekler nelere gebe? Sayısız sıfatının yanı sıra dünyanın önde gelen siyasi eleştirmenlerinden olan Noam Chomsky; 2007’den 2011’e kadar, Brezilya’dan Kore’ye, Ortadoğu’dan Afrika’ya, dünyanın dört bir köşesinde gelişen olayların ardında yatan gerçekleri irdeliyor ve dünyanın hâkimi olan süper güç Amerika Birleşik Devletleri’nin, bu sıfatını koruyabilmek adına uyguladığı çifte standartları gözler önüne seriyor.

Chomsky’ye göre, tarihi unutkanlık çok tehlikeli bir olgu, zira ahlaki ve entelektüel dürüstlüğü zayıflatmakla kalmıyor, aynı zamanda ortaya çıkacak yeni suçlar için de zemin hazırlıyor. Geleceği Kurgulamak, Chomsky’nin keskin ve ezber bozan yaklaşımıyla kaleme aldığı makalelerinden oluşan ve geleceği şekillendiren geçmişi unutmamak adına hazırlanmış bir derleme.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2016
₺120,40

 

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 448
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2016
₺179,90
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 143
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺80,50
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı