Teknolojik inovasyon uyumu, ilgilenim ve tüketici yenilikçiliği, son yıllarda yöneticilerin en çok odaklandığı konulardandır. Teknoloji ve inovasyon, birçok sektörde mal ve hizmetlerin geliştirilmesinde, üretim ve pazarlama stratejisi olarak belirleyici rol oynamaktadır. Teknolojik inovasyon uyumu, işletmelerin müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve işlerini büyütmek için kullanabilecekleri araçlardan biridir. Ayrıca bir teknolojinin piyasaya sürülmesi öncesinde, bu teknolojinin ilgili sektöre uyum sağlayıp sağlamayacağının da araştırılması sürecidir. Bu süreç hem yeni teknolojilerin geliştirilmesi hem de mevcut teknolojilerin sektörlere entegrasyonu için büyük önem taşımaktadır. İlgilenim, tüketicilerin mal ve hizmetlere, yeni teknolojilere olan merak, ilgi ve benimseme düzeylerini ifade eden bir kavramdır. Tüketicilerin ilgisi, bir teknolojinin piyasaya sürülmesi ve kabul görmesi için önemli bir etkendir. Özellikle teknolojik ürünlerin satışında tüketicilerin ilgisi büyük bir önem taşımaktadır. Tüketici yenilikçiliği, müşterilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için tasarlanan mal ve hizmetlerdeki her türlü inovatif süreç ve yaklaşımları ifade etmektedir. Ayrıca işletmelerin müşteri taleplerine cevap verme konusunda daha etkili olmalarını sağlayarak aktif bir müşteri ilişkileri yönetimi yürütülmesine imkân tanır. Böylece müşterilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilen işletmeler daha sadık ve memnun bir müşteri kitlesi kazanırlar. Bu kitapta, günümüzde başarının en temel unsurlarından olan teknolojik inovasyon uyumu, ilgilenim ve tüketici yenilikçiliği kavramları açıklanmış ve birbirleriyle bağlantıları uygulamalı bir yöntem üzerinden irdelenmiştir. Yenilikçiliğin teknolojik inovasyon uyumu ve ilgilenim ilişkisindeki aracı rolü üzerinden sektör yöneticileri için öneriler geliştirilmiştir.
Internet teknolojisi objektif bir açıdan değerlendirildiğinde; söz konusu bu teknolojinin ortaya çıkışında ve etkili bir şekilde gelişmesinde donanımsal ve yazılımsal ilerlemelerin anahtar bir rol oynadığı hemen anlaşılmaktadır. Donanımsal ve yazılımsal süreçler daha detaylı incelendiğinde ise, bu süreçler arasında değişken yapıda bir dengenin var olduğu görülmektedir. Söz konusu bu dengeyi, gerçekleştirilen yeni buluşlar ve ortaya çıkan yeni gelişmeler - iyileştirmeler kapsamında inceleyebileceğimiz gibi, ortaya çıkan yeni donanımsal ve yazılımsal yaklaşımların birbirleriyle olan etkileşimlerine de bağlamamız gerekmektedir. Bu durum; üzerinde daha fazla düşünüldüğünde, insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen ihtiyaçlar silsilesine kadar uzanabilmektedir. Ancak konumuz kapsamı gereği; söz konusu dengenin, teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan daha fazla hesaplama gücüne ve etkin çalışma süreçlerine olan ihtiyaçlar üzerinden incelememiz daha yerinde olacaktır.
Bu eser, Photoshopla yeni tanışacaklar ve mevcut Photoshop kullanıcıları için hazırlanmış olup sade ve akıcı bir dille anlaşılması ve uygulaması kolay hale getirilmiştir. Detaylar ve fazla bilgi arasında kaybolmak yerine ihtiyaçalarınızı karşılayabilecek ve sorunlarınızı çözüm üretecektir.
Kitapta, Photoshop menüleri, panel ve araçların kolay kullanımları, Photoshop uygulamaları yer almaktadır. Konu anlatımları uygulamalar ile desteklenerek daha anlaşılır ve kolay öğrenilebilir hale getirilmiştir.
İnsan Bilgisayar Etkileşimi ve Sağlığa Etkisi kitabında, bilgisayarı kullanan (bilgisayar okur-yazarlarının) ve bilgisayarı kullandıran (öğretmenlerin, yöneticilerin, deneticilerin, ana babaların, internet cafe sahiplerinin) herkesin cevaplaması gereken bir takım soruların cevaplarını bulacaksınız. Kitapta, belirli ergonomik kurallara uygun olarak bilgisayar çalışma ortamlarını düzenlemenize, bilgisayar çalışma ortamınızı değerlendirmenize yardımcı olacak bilgilerin yanı sıra bilgisayar çalışma ortamında çok kısa sürede yapabileceğiniz egzersizlere yer verilmiştir. Önerilen düzenleme ve egzersizleri yaparak bilgisayar kullanımından kaynaklanabilecek şikâyetlerinizin azalmasına katkıda bulunmaya çalışılmıştır.
Günümüzde bilgisayar teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelere bağlı olarak bu gelişmelere muhatap olan insanların da sosyal hayata uyum süreçlerinde ciddi değişimler meydana gelmektedir. Bu değişimlerin kendini en çok hissettirdiği alanlardan biri eğitim kurumlarıdır. Eğitim kurumlarındaki öğrencilerin bilgisayar teknolojilerini günlük hayatlarında etkin bir şekilde kullanabilmeleri, bu teknolojilerden haberdar olan ve bunları yeri geldiğinde etkili bir şekilde kullanabilen öğretmenlerin varlığını zorunlu kılmaktadır.
Öğretmenlerin bilgisayar teknolojilerini sınıflarında etkili bir şekilde kullanabilmeleri, hizmet öncesi öğretmen eğitimiyle doğrudan ilişkilidir. Bilgisayar teknolojilerinin hizmet öncesi öğretmen eğitimi programlarında yoğun bir şekilde kullanılması, öğretmenlerin bilgisayar okuryazarı eğitimciler olarak yetişmelerinde önemli bir etkendir. Özellikle Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerinin bilgisayar teknolojilerine dayalı olması, öğretmen adaylarının bilgisayar okuryazarı olarak mezun olmalarını ve mesleki hayatlarında bu teknolojilerden kolayca yararlanabilmelerini sağlayacaktır.
Bu kitapta, bilgisayar destekli öğretim materyali tasarım ve geliştirme süreçleri gerçek öğrenme durumlarından hareketle ele alınmış ve öğretmen adaylarının bilgisayar okuryazarlığı becerilerini davranışa dönüştürebilecekleri uygulamalara yer verilmiştir. Böylece, kitabın hem öğretmen adaylarına hem de Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersini yürüten öğretim üyelerine yardımcı bir kaynak olacağı düşünülmüştür.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.