Toprak, Bitki ve Çölleşme Atlası'nda:
Toprakların nasıl oluştuğu açıklanmakta, başlıca fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgi verilmektedir.

Klasik ve yeni toprak sınıflandırma sistemlerine göre başlıca toprak tipleri belirtilmektedir.

Türkiye'deki toprak tipleri ve özellikleri fotoğraflarla aydınlatılmaktadır.

Toprak tuzlaşması ve erozyonunun ortaya çıkardığı sorunlar belirtilmeye çalışılmaktadır.

Bitkilerin yetişmesini sağlayan faktörler ele alınarak açıklanmaktadır. Fotosentezin önemi ve bunun üzerinde etkili olan faktörler vurgulanmaktadır.

Bitkilerin dağılışını etkileyen faktörler ayrı ayrı ele alınarak incelenmektedir. Türkiye ve Dünya'daki bitki toplulukları, ekolojik ve fizyolojik özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır.

Bitkinin doğadaki önemi, enerji ve madde dolaşımı açısından oynadığı roller vurgulanmaktadır.

İnsanın bitki örtüsü üzerindeki etkileri açıklanmaktadır.

Bitkilerle doğal ortam arasındaki ilişkiler gerek Türkiye'nin gerekse Dünya'nın farklı bölgelerinden çekilen fotoğraflarla açıklanmaya çalışılmaktadır.

Türkiye'nin toprak ve bitki örtüsüne, çok sayıda fotoğraf konularak ayrı bir önem verilmiş, farklı bölgelerde insanın neden olduğu bitki rekabetleri konusu işlenmiştir.

Türkiye'deki relik ve endemik bitkilerin yayılışı ve iklim değişmeleriyle olan ilişkileri üzerinde durulmuştur.

Türkiye'nin en önemli güncel sorunları arasında olan arazi bozulması-çölleşme konuları ana hatlarıyla verilmiş, konunun önemi bazı özgün fotoğraflarla açıklanmaya çalışılmıştır.

208 fotoğraf, 8 harita ve 44 özgün orijinal şekille toprak, bitki ve çölleşme konuları aydınlatılmaya çalışılmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 128
En / Boy : 21 / 29
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2014
₺151,20

Türkiye’de Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün 1975 - 2006 yılları arasındaki rasat verileri kullanılarak ve yazarın 40 yılı aşkın arazi gözlemleri dikkate alınarak Türkiye’nin sıcaklık, sıcaklık rejim tipleri, buhar basıncı, bağıl nem, buharlaşma, bulutluluk, sis, yağış, kar yağışları vb. haritaları çizilmiştir. Ayrıca Türkiye’nin yağış rejimi ve iklim tipleri yeniden sınıflandırılmıştır. Konuların daha iyi anlaşılması bakımından grafik ve diyagramlar çizilmiştir. Küresel iklim değişmelerinin Türkiye üzerindeki olası etkileri konusunda da genel bilgiler verilmiştir. İklimin bitki ve toprak üzerindeki etkilerini göstermek bakımından 42 adet özgün fotoğraf da konulmuştur. Uzun bir çalışma sonucu hazırlanan Türkiye İklim Atlası’nın iklimle ilgilenen halk kesimine, tarım ve ormancılıkla uğraşan teknik elemanlara, öğretmen ve öğrencilere yararlı olacağı kanısını taşımaktayız.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 136
En / Boy : 21 / 29,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2011
₺242,90
Tükendi

Son yıllarda ülkeler arasında ticari, turizm ve kültürel alanlarda iş birliği sürecinin giderek önem kazanması, ülkeler coğrafyasının önemini daha da artırmıştır. Özellikle öğrencilerimize çağdaş düzeyde bilgi sunmak amacıyla başta Türkiye’nin coğrafi bölgeleri açıklamalı olarak ele alınmıştır. Komşu ülkeler, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile kıt’alar hakkında özlü bilgiler verilmeye özen gösterilmiştir. Kıt’a ve ülkelerin doğal özelliklerine ışık tutmak amacıyla da fiziki haritaların kullanılmasına önem verilmiştir. Kıt’a ve ülkelerin daha iyi tanıtılması için çok sayıda özgün resim seçilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 46
En / Boy : 21,5 / 30,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2007
₺67,20
Tükendi
İçindekiler - Komşularımız - Başlıca Orta Doğu Ülkeleri - Balkan Ülkeleri - Başlıca Avrupa Ülkeleri - Başlıca Afrika Ülkeleri - Amerika’nın Başlıca Ülkeleri - Asya’nın Başlıca Ülkeleri - Okyanusya - Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye - Sözlük - Kaynakça
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 286
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺4,34
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 96
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .
₺151,20
Tükendi

İnkılâp Coğrafya Atlası, ilköğretim okullarında sosyal bilgiler derslerinde verilen coğrafya ile ilgili konuların öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması için hazırlanmıştır. Kroki, plân ve haritalar hakkında genel bilgiler verilmiş, özellikle harita üzerinde yer bulma konusu açıklanmıştır. Türkiye’nin yüzey şekilleri, deprem durumu, iklim, bitki örtüsü, akarsuları ve gölleri hem haritalar üzerinde belirtilmiş hem de özgün resimlerle açıklanmıştır. Ayrıca Türkiye’nin tüm yerleşim birimlerini kapsayacak şekilde resimler konulmuştur. Böylece atlasta görsel unsurlarla ülkemizin daha iyi tanıtılmasına özen gösterilmiştir. Öğrencilerin dünya hakkında genel bilgi edinmeleri için de kıt’alarla ilgili haritalar sunulmuştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 24
En / Boy : 21,5 / 30,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 7.2017
₺24,36
Tükendi

Son yıllarda küreselleşme olgusunun gündeme gelmesiyle ülkeler arasında bilimsel, ekonomik ve kültürel ilişkiler daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde ülkelerin tüm özelliklerinin tanınması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle dünya genelinde ülkeler coğrafyasına ayrı bir önem verilmeye başlanmıştır. Bu kitabın hazırlanmasında güdülen amaç da dünyayı ve ülkeleri tanıtmaya katkı sağlamaktır. Dünya Coğrafyası’nın işlenmesine kıtasal açıdan yaklaşılmış; kıtalar doğal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre bölgelere ayrılmış ve her bölgedeki ülkeler hakkında genel bilgiler verilmiştir. Ülkelerin kimlik kartlarında; kişi başına satınalma gücünü gösteren milli gelir, okuma yazma bilenlerin oranı, ortalama ömür, nüfus artışı, kent nüfusu ve çalışabilir nüfus oranları gibi veriler kullanılmıştır. Bundan amaç ilk bakışta ülkelerin sosyal ve ekonomik özellikleri hakkında bilgi edinmektir. Ayrıca ülkelerin gelişmelerinde sosyal, siyasal ve kültürel özelliklerin önemi vurgulanmış; ekonomik yönden ilerlemede doğal ortamla, yetişmiş insan gücü arasındaki ilişkilerin önemi belirtilmeye çalışılmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 549
En / Boy : 20 / 28
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2001
₺295,40
Tükendi

Türkiye bu eserde, bölgesel coğrafya açısından ele alınarak incelenmektedir. Bölgelerin fiziki coğrafya özelliklerinde; jeolojik yapı, Yüzey şekilleri, İklim, Topraklar, Bitki toplulukları konuları ele alınmaktadır. Beşeri ve Ekonomik coğrafya kapsamında; Nüfus yoğunluğu, artışı, çalışan nüfusun iş kollarına dağılımı, kır ve kent nüfusları, Tarımsal faaliyetler, Yeraltı zenginlikleri, Sanayi faaliyetleri, Ulaşım ve ticaret, Turizm, Bölge ve illerin ekonomik durumu, değerlendirilmektedir. Her bölge, bölüm ve yörelere ayrılmakta, bunların coğrafi özellikleri ayrıntılı biçimde tanıtılmaktadır. Eser, Türkiye’yi her yönü ile öğrenmek, sorun ve potansiyelini anlamak, ileriye yönelik çeşitli gelişim projeleri hazırlamak için amatör ve profesyonel amaçlara uygun br kaynak özelliği taşımaktadır. Yazarların, 25 yıl Türkiye’nin tümünü gezerek ve araştırarak hazırladıkları bu kitaptaki morfoloji haritaları, jeolojik kesitler, bitkilerin dağılışını gösteren profiller, yağış, sıcaklık ve bitki örtüsü haritaları ile fiziki ortamın özelliklerini içeren fotoğraflar özgün saha çalışmalarının ürünleridir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 632
En / Boy : 20 / 27,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 11.2017
₺840,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı