Güç Elektroniği
Güç Elektroniği

Güç Elektroniği (9789758431991)

0,00
Marka : Ned Mohan

Türkiye’de güç elektroniği sanayii hızlı bir ilerleme göstermiş; kesintisiz güç kaynağı, motor kontrolu, endüksiyonla ısıtma, elektrikli ev aletleri, otomotiv ve tekstil gibi geniş bir alanda tasarım ve üretim yapan firmalar ortaya çıkmıştır. Bunun yanında yurtdışından gelen sistemlerin çoğunda güç elektroniği teknolojisi kullanılmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarının belirli bir kısmı bu sektörlerde istihdam edilmektedir.

Güç elektroniği konusu, başta İ.T.Ü. olmak üzere Türkiye’deki birçok üniversitede çeşitli isimdeki derslerle öğretilmektedir. Bu derslerin bir kısmı Türkçe olarak verilmektedir. Hangi dilde verilirse verilsin bir Türkçe kitabın gerek eğitim öğretimde gerekse uygulamalı mühendislikte çok önemli olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

İçindekiler: Kitap 7 Kısım, 30 Bölüm’den Oluşmaktadır.
Güç Elektroniği Sistemleri, Güç Yarıiletken Anahtarlarına Genel Bir Bakış, Temel Elektrik ve Manyetik Devre Kavramlarının Gözden Geçirilmesi, Güç Elektroniği Çevirici ve Sistemlerinin Bilgisayar Benzetimi, Genel Güç Elektroniği Devreleri, Hat-Frekanslı Diyotlu Doğrultucular: Hat-Frekanslı a.a Æ Kontrolsuz d.a, fiebeke-Frekanslı Faz Kontrollu Doğrultucular ve Eviriciler: fiebeke-Frekanslı a.a ´ Kontrollu d.a, Anahtarlamalı d.a-d.a Çeviriciler, Anahtarlamalı d.a-a.a Eviriciler: d.a ´ Sinüzoidal a.a, Rezonans Çeviriciler: Sıfır-Gerilimde ve/veya Sıfır-Akımda Anahtarlama, Güç Kaynağı Uygulamaları, Anahtarlamalı d.a Güç Kaynakları, Güç Koşullandırıcıları ve Kesintisiz Güç Kaynakları, Motor Sürüş Uygulamaları, Motor Sürüş Sistemlerine Giriş, D.a Motor Sürüş Sistemleri, Asenkron Motor Sürüş Sistemleri, Senkron Motor Sürüş Sistemleri, Diğer Uygulamalar, Konut ve Sanayi Uygulamaları, Elektrik fiebekesindeki Uygulamalar, Güç Elektroniği Sistemleri İle fiebeke Arayüzünün Eniyileştirilmesi, Yarıiletken Elemanlar, Temel Yarıiletken Fiziği, Güç Diyotları, İki Kutup Fonksiyonlu Transistörler (BJT), Güç MOSFET’leri, Tristörler, Kapıdan Tıkanan Tristörler (GTO), Yalıtılmış Kapılı İki Kutuplu Tranzistörler, Yeni Elemanlar ve Devreler, Pratik Çevirici Tasarımında Göz Önüne Alınacaklar, Söndürme Devreleri, Kapı ve Baz Sürme Devreleri, Elemanlarda Sıcaklık Kontrolu ve Soğutucular, Manyetik Devre Elemanlarının Tasarımı 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 896
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 10.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı