Ceza Hukukunda Örgütlü Suçlar
Ceza Hukukunda Örgütlü Suçlar

Ceza Hukukunda Örgütlü Suçlar (9789750284168)

0,00

Ceza Hukuku Monografileri

Kitabın hazırlanmasındaki amaç; , Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenmiş olan "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak veya Yönetmek", "Örgüte Üye Olmak", "Örgüte Yardım", "Örgüt Propagandası", "Terör Örgütü" suçları bakımından derinlemesine bir analizi gerçekleştirmek suretiyle, örgütlü suçlar açısından yürürlükte bulunan sistemin unsurlarının açıklanması ve geleceğe dönük daha iyi işleyen bir ceza hukuku sisteminin yaratılmasıdır.
Kitapta; yürürlükte olan cezai sistemin unsurlarının belirlenmesi amacıyla her bir suç tipi; "klasik suç tipi inceleme metodu"na uygun olarak, suçla korunan hukuki değer, fail, mağdur, maddi unsur, manevi unsur, hukuka aykırılık unsuru, kusurluluğu ortadan kaldıran ve etkileyen nedenler, suçun özel görünüş biçimleri bakımından ayrı ayrı incelenmiştir.
Söz konusu suç tiplerinin incelenmesi sırasında; öğretideki mevcut görüşlerden, ulusal ve uluslararası yargı kararlarından ve karşılaştırmalı hukuktan yararlanılmıştır. Kitapta; mevcut ceza sisteminin olumlu ve olumsuz tarafları belirlenmiş, örgütlü suçlarla ilgili öğreti ve yargı kararlarında ortaya konan, ceza ve ceza muhakemesi hukukunun ana ilke ve kurallarına aykırı görüş ve uygulamalar tespit edilmiştir. Kitap içerisinde yaratılan tartışma ortamı sayesinde, hukuki sorunlarla ilgili farklı görüşler aktarılıp, söz konusu sorunlara ilişkin yazarın kişisel çözüm önerilerine de yer verilmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 4/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 452
Ağırlık : 452
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı