Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 668
En / Boy : 7,5 / 11
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2014
₺224,70

"Küçük", "orta", "büyük" boy sözlüklerden oluşan dizinin, şimdilik en küçüğü, "İtalyanca-Türkçe, Türkçe-İtalyanca", "genişletilmiş" olarak karşınıza çıkıyor. "İtalyanca-Türkçe" bölüm, yaklaşık, onsekiz-ondokuz bin, italyanca sözcüğün, onlarla ilgili kimi deyim vs.nin, pırıl pırıl, türkçe karşılıklarını, "Türkçe-İtalyanca" bölüm ise, yaklaşık, onaltı-onyedibin, türkçe sözcüğün, onlarla ilgili kimi deyim vs.nin, italyanca karşılıklarını kapsıyor. Bu sözlüklerde bulup kullanabildikleriniz, 2009 yılı eylül ayı başında ilk baskısı yapılan, 1300 sayfalık, "İtalyanca-Türkçe, Türkçe-İtalyanca" "orta" boy "öğretici sözlük"te, 2005 yılı başında, olağan sırada, yeniden düzenlenmiş, ikinci baskısı yapılan, yaklaşık 1400 sayfalık "İtalyanca-Türkçe" "Büyük Öğretici Sözlük" ile, 2006 yılı başında ilk baskısı yapılan, gene yaklaşık 1400 sayfalık "Türkçe-İtalyanca" "Büyük Öğretici Sözlük"te bulabileceklerinize örnek sayılabilir.


Basım Dili : İtalyanca
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 1075
En / Boy : 10 / 15
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺427,00
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 638
En / Boy : 11,5 / 18
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2009
₺504,00
Basım Dili : İtalyanca
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 1342
En / Boy : 15,5 / 22
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺642,60

Elinizdeki bu yapıt, "İtalyanca-Türkçe" açısından, bu büyüklükte, yayımlanmış, ilk "Büyük Öğretici Sözlük"tür. 1986’da, onbir yıllık yoğun bir çalışma sonucu, iki cilt ve 1856 sayfa olarak, temel sözcüklere göre, yapılan (5.000 adetlik) ilk baskısı çoktan bitmişti. Bu kez, ikinci baskısı, olağan sırada, eklemelerle, yeniden düzenlenen bu sözlükte, gene İtalyanca’nın yapısı, önekler, sonekler, dolayısıyla temel sözcükler aracılığıyla ve pırıl pırıl türkçe karşılıklarla, gözler önüne serilmekte, sözlük kullanarak bile olsa, italyanca’nın kolay, çabuk öğrenilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, bu sözlükle, Türkçe’nin de, yapısıyla birlikte, ne denli zengin bir dil olduğu, karşılayamayacağı sözcüğün hemen hemen bulunmadığı, gelecekte kullanılabilecek kimi biçimleri bile, şimdiden verebildiği, açıkça görülecektir. Bu sözlüğü gerektiği gibi kullanan birisi, temel sözcüklerle birlikte, öneklerin, soneklerin, dolayısıyla türevlerin anlamlarını kavrayacak ve çoğu zaman, her sözcük için sözlüğe bakmaya bile gerek duymayacaktır. Bu öğretici yanıyla sözlük, yalnızca İtalyanca ve Türkçe için iyi bir kılavuz, iyi bir arkadaş olmakla kalmayacak, aynı zamanda, Latince’den gelen öteki batı dillerini de, birazcık olsun, anlamaya yardım edecektir.


Basım Dili : İtalyanca
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 1365
En / Boy : 15 / 21,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺642,60
Öğretimde uzun yıllar edindiği deneyimlerden de yararlanan yazar, yalnızca dilbilgisi kurallarının açıklanmasına dayanarak yabancı dil öğretmenin güçlüğünü ve yavaşlığını gözönüne alıp, herkesin anlayabileceği bir biçim, sıra ve dilde hazırlandığı bu eserin, İtalyanca'yı değişik ve sevimli bir yöntemle öğretmeye çalışmaktadır.


Sayfa Sayısı : 772
Basım Tarihi : Yok 1996
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺358,40
Tükendi
'Türkçe- İtalyanca Küçük Sözlük', aşağı yukarı, onikibin türkçe sözcüğün, onlarla ilgili kimi deyim vs.nin, italyanca karşılıklarını, 'İtalyanca-Türkçe Küçük Sözlük', ise, aşağı yukarı, ondört-onbeşbin italyanca sözcüğün, onlarla ilgili kimi deim vs.nin, pırıl pırıl, türkçe karşılıklarını kapsıyor.


Sayfa Sayısı : 408
Basım Tarihi : Yok 2003
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺25,20
Tükendi
*"Küçük", "orta" ve "büyük" boy, altı sözlükten oluşan dizinin üçüncüsü, bu, "İtalyanca-Türkçe Küçük Sözlük" İtalyanca sözcüğün, onlarla ilgili kimi deyim vs.'nin, pırıl pırıl, Türkçe karşılıklarını kapsıyor. *Bu sözlükte bulup kullanabildikleriniz, bunu çok yakında izleyecek, basılmak için sıra bekleyen, "orta" ve "büyük" boy, öbür sözlüklerde bulabileceklerinize bir örnek sayılabilir. *"Türkçe-İtalyanca Küçük Sözlük" 2000 yılının sonuna doğru çıkmıştı. *1986'da çıkan ve şu sıralarda bitmek üzere olan, "İtalyanca-Türkçe Büyük Öğretici Sözlük"ün, yeniden düzenlenen biçimde, basılmasına çalışılmakta.


Sayfa Sayısı : 465
Basım Tarihi : Yok 2001
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺14,00
Tükendi
Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu sözlük, en çok kullanılan 12.000 dolayında sözcüğün Türkçesine ve İtalyanca karşılığına yer veriyor. Sözlükte ayrıca, bu sözcüklerle ilgili pek çok deyimin de karşılığını bulacaksınız. İtalyanca öğrenmek ve öğretmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak.


Sayfa Sayısı : 408
Basım Tarihi : Yok 0
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 1. Hamur
Dili : Türkçe
₺14,00
Tükendi

“Herkes İçin Yapısal Yolla İtalyanca”, 1974’te yayımlandığında, Damla daha dünyada bile yoktu. Dolayısıyla elinizdeki yapıtın da ortaya çıkması için, önce Damla’nın 1984’te doğması, sonra  büyümesi, bugüne gelmesi ve babasına yardımcı olması gerekiyordu.

İtalyanca’yı öğrenenlerce çok istenen, onlara çok yararlı olacağını bildiğimiz ve umduğumuz bu yapıt aracılığıyla, onların bildiklerinin uygulamaya da konduğunu görmeleri amacıyla yalnızca “Alıştırmalara Karşılıklar”la yetinmedik, bir o kadar da “İtalyanca’dan-Türkçe’ye, Türkçe’den-İtalyanca’ya Çeviri Örnekleri” ekledik.

Konuşulduğu ülkede bile gerektiği gibi öğrenilmesi çok çaba isteyen, her yabancı dilin, başka ülkelerde öğretilebilmesi/öğrenilebilmesi için, gerçekte beş yüz sayfalık değil, binlerce sayfalık kitaplar da bir yere dek yeterli olabilir. Bu nedenle, aşağı yukarı bütün kuralları, binlerce sözcüğü öğrenip, alıştırmaların karşılıklarını verdikten sonra da o yabancı dilin peşini bırakmamak, sürekli onunla ilgilenmek, özellikle o dille ilgili çeviriler yapmak, başkalarınca yapılmış çevirileri de elden geldiğince karşılaştırmalı olarak incelemek gerekir.

Sözümüzü şöyle bitirelim: Yabancı dil sevgili gibidir. Sevgiliyi de sürekli sevmelisiniz, onun peşini hiç bırakmamalısınız. Siz onun peşini bırakırsanız o da sizi bırakır gider. Kalıcı sevgili olmasını istiyorsanız onun peşini bırakmayın, hep sevin. Unutmayın!

Asım Tanış - Damla Tanış


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 10.2015
₺149,10
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı