50 Soruda Diş Çürüğü
50 Soruda Diş Çürüğü

50 Soruda Diş Çürüğü (9786258174335)

0,00


Diş çürüğü bilinen en eski hastalıklardan birisidir ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre en yaygın olarak görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Tedavi edilebilen ve korunulabilen bir hastalık olduğu için bu noktada birey olarak üzerimize düşeni yapmamız önemlidir. Alınan önlemler neticesinde dünya genelinde çürük görülme sıklığı azalma eğilimindedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde; ideal düzeye ulaşmasa da çok olumlu yönde bir değişim görülebilmektedir. Ülkemizde de geçmişe oranla gelişme sağlanmış olsa da diş çürüğü ve çürüğe bağlı diş kayıpları fazlasıyla yaygındır.
Genel sağlık, ağızdan başlamaktadır ve ağız hastalıklarının da en temelinde diş çürüğü yer almaktadır. Dünya genelinde önemli bir hastalık olarak görülen diş çürüğünün önlenebilen bir hastalık olduğu ve her hastalıkta olduğu gibi, diş çürüğüyle mücadelenin temelinde de bilinçli bir toplumun esas olduğu unutulmamalıdır. Diş çürüğünden korunabildiğimiz müddetçe sağlıklı kalmanın temelini oluşturabiliriz ve en önemlisi güzel bir gülüşe sahip olabiliriz.
Biz akademisyenlerin en önemli vazifelerinden birisi de toplumu bilgilendirmek, alanımızla ilgili doğru bilgiyi iletmektir. Bu doğrultuda, Altınbaş Üniversitesinin “Yüzüncü Yıl Armağan Kitapları Serisi” bizlere büyük bir fırsat tanımıştır. Diş çürüğünün yakından tanıtıldığı ve çürükten korunmanın anlaşılır bir şekilde anlatıldığı bu kitap umarım diş çürüğü problemleri konusunda aydınlatıcı olacaktır.


Basım Ayı/Yılı : 4/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 108
Ağırlık : 108
En / Boy : 14 / 21,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı