Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olmasına rağmen hâlâ tam olarak anlaşılabilmiş bir olgu değil sosyal medya. Oysa hayatımızda bu denli etkili olan bir “gerçeği” olumlu ya da olumsuz yanlarıyla, yani bütün çıplaklığı ile görmek ya da görmek istemek en doğal hakkımız.
S.O.S.yal Medya işte bu hakkı teslim ediyor okurlarına; sosyal medyayı tüm yönleri ile ele alıyor. Bir yanda her gün saatlerce vakit ayrılan, iş hayatını, aile hayatını olumsuz etkileyen kötü bir alışkanlık; diğer tarafta “sağlıklı” kullanıldığı takdirde hayatı kolaylaştıracak bir araç. Dolayısıyla, bu büyük gerçeği “inkar” etmek ya da bu “gerçeğe” tamamen teslim olmak gibi bir kolaycılığa kaçmıyor S.O.S.yal Medya; artık “S.O.S.” sinyalleri veren bir meseleyi inceliyor; düşünüyor, düşündürtüyor…
Gökhan İzgi’nin kaleminden tecrübe ve birikimle harmanlanmış bir inceleme: S.O.S.yal Medya


Basım Ayı/Yılı : 10/2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 200
Ağırlık : 200
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺85,00
Tradijital-Medya-İnternet- Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları

Folklorun bir bilim olarak bulunuşundan itibaren ortaya çıkan tanımlar ve araştırma yöntemlerinin çeşitliliği araştırmacıların ilgisiyle alakalı bir durumdur. Özellikle folklora kaynak olan halkın köylü, cahil, taşralı veya şehirli, bilgili ayrımları kadar; folklorun ne olduğu konusuyla ilgili tanımlamalar da geçen iki yüzyıllık zaman diliminde folklora tanım ve yöntem zenginliği sağlamıştır. Geçmişte yapılan bu tanımlar farklı bakış açılarının işe koşulmasına öncülük etmiş ve folklorun bir yönüyle her şeyi kapsadığı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. İşte bu fikirden hareketle bu çalışmada günümüz popüler kültürüne ve folklorcuların en çok rağbet gösterdiği çalışma konularına dikkat çekilmek istenmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitimde araştırmacıların en önemli sorunlarından olan “çalışılmamış konu bulma arayışı, acaba hocam ne der, bundan seminer-tez olur mu?” vb. başta yöntem bilmeme ve literatür eksikliğinden kaynaklı soru ve sorunların cevaplarını bulmak adına folklorun yeni çalışma konularına farklı bir pencere açılmıştır.


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 312
Ağırlık : 312
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺90,00
Tükendi

Yapısalcı bir değerlendirmeyle, karşılıklı iletişim ve etkileşimle ortaya çıkan sosyal davranışlar belli tekrarlarla sistemli ve düzenli bir halde sosyal kurumların temellerini oluştururlar. İletişim, etkileşim ve paylaşım süreçleri sosyal kurumların sürekliliğinde oldukça belirleyicidirler. Süreçlerin bu belirleyiciliği kitle iletişim teknolojilerinin tarih içindeki gelişim seyri ile paraleldir. Tarihte teknolojinin temel kırılımları bu gelişim seyrine yön vermiştir. Ulaşılan son noktada tam da bu zamanda sosyal medyanın sosyoloji açısından sosyal kurumlarla irtibatı bu kitabın konusunu oluşturmaktadır. Sosyal kurumlarda, sosyal davranışların sosyal medya kullanımı ile ne tür bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğu temel merak edilenlerdendir.

Flörtün dijital hali: dating uygulamaları nelerdir? Sağlık hizmetleri ve sosyal medya arasındaki ilişki nasıldır? Sosyal medyanın siyasal alan üzerindeki etkileri nelerdir?  Popüler kültür ve yeni medya arasındaki ilişki nasıldır? Sosyal medyadaki tezahürleri bağlamında “dini itibar” göstergelerindeki dönüşüm var mıdır? Sosyal medyanın aile ilişkilerine etkisi nedir? Sosyal medyada yardımlaşmanın sunumu nasıldır? Sosyal medya ve eğitim arasındaki ilişki nedir?  Sorularına sosyal medyanın kitle iletişimine etkileri üzerine temellendirilerek cevap arayan elinizdeki bu kitap; yaşanmışlıkların, gözlemlerin ve araştırmaların harmanlanarak bir araya getirilmesi sonucu oluşan bir eserdir. Elbette bu eserinde her derlemede olabileceği gibi yayımlandığı andan itibaren katkılarının yanı sıra eleştiriye açık yanları da olacaktır. Çalışma sosyal medyanın kurumlar arasındaki ilişkisini ele alması bakımından, sosyal bilimciler için ilham verici bir eserdir.


Basım Ayı/Yılı : 10/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 208
Ağırlık : 208
En / Boy : 13,5 / 21,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺71,76
Tükendi

Hepimiz kendi iletişim biçimimizden çok emin olsak da, aslında çoğu zaman kendi mesajlarımızı sabote ediyor; dinlemeyi engelleyen duygusal tepkiler veriyor; dedikodu, eleştiri ve şikâyet arasındaki farkları bilmiyoruz.

Her yıl yüzlerce profesyonele iletişim eğitimi veren Başak Tecer, bu kitapta doğru iletişim kurma konusunda somut ve çarpıcı bilgileri, küçük dozlarda, gerçekçi ve samimi bir şekilde paylaşıyor.

Düşünce, duygu ve davranış arasındaki ilişkiyi kavramak, iletişim kazalarından uzak durmak, yazılı metinlerde ustalaşmak, beden dilinin sözsüz ipuçlarını yakalamak, çatışma yönetimini öğrenmek, dinlemenin kurallarını bilmek ve yaşanmış öykülerle “iletişimin ruhunu” anlayıp, eskimiş ezberlerini gözden geçirmek isteyen herkes için...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,4 / 19,8
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019
₺84,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı