Tarihten ve Günümüzden

Yaşamını Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde sürdüren Prof. Dr. Ömer Eǧecioǧlu, müzik tarihinin tozlu yaprakları arasında unutulmuş birbirinden ilginç olayları, kişileri ve gezip gördüğü yerleri belgeler ve fotoğraflar ışığında müzikseverlerle / araştırmacılarla paylaşıyor. Serinin 1-2-3. kitaplarının ardından, bu kitapta yer alan başlıklar ise aşağıdaki gibidir:

IV. Kitaptan Başlıklar

  • Ho Amca’nın Şehrinde Opera

  • Franz Liszt’in İstanbullu Öğrencisi

  • Mezzo Soprano, Besteci, İlham Perisi: Pauline Viardot

  • Efsanevi Piyanist Franz Liszt’in İstanbul Ziyareti ve Liszt-Listmann Olayı

  • İki Cambazla Fino Köpekleri Arasında: Yıldız Tiyatrosu’nda Bir Altın Çocuk

  • Wagner Festival Tiyatrosu

  • Lenny Yılı’nın Ardından:L. Bernstein ve Candide

  • Moby-Dick: Klasik Edebiyattan Opera Sahnelerine

  • Besteci Jake Heggie ile bir Sohbet

  • Şahane Hayat: Beyaz perdeden Opera Sahnelerine

  • İtalya’da Verdi’nin Adını Taşıyan Opera Salonları

  • Klasik Müziğin Son Harika Çocuğu: Erich Wolfgang Korngold

  • Bayreuth’un Göz Kamaştıran Margravial Opera Salonu

  • Holst’un “Constantinople” Eseri


Basım Ayı/Yılı : 7/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 256
Ağırlık : 256
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺149,40
Temel Parmak Konumları Üzerinden Görsel Hafızayı Destekleyici Şekillerle

Dizi çalışmaları, keman eğitiminin bir parçası olarak entonasyon çalışmaları kapsamında kullanılmaktadır. Sol el tekniğini geliştirmesinin yanında, işitsel olarak tonal duyumu geliştirmesi bakımından da modern keman eğitiminin önemli bir aracıdır. Parmakların tuşe üzerindeki konumunu öğretici işlevinin yanı sıra parmak acelitesini hızlandıran bu çalışmalar, günümüz metotlarında farklı birçok teknik beceriyi kavratmak üzere kullanılmaktadır.

Tamamı renkli ve resimli olarak hazırlanan “Keman için Dizi Çalışmaları” kitabı, farklı teller üzerinde çeşitli parmak konumlarını kavratıcı egzersizlerinin, karışık çalışma kombinasyonlarının yanı sıra bir ve iki oktavlık basit dizi ve arpej çalışmalarını kapsamaktadır. Bu kitapta, dizi çalışmaları öncesinde verilen alıştırmalar sayesinde parmakların konumları kavratılarak seslerin tuşe üzerindeki yerlerinin öğretilmesi hedeflenmiştir. Dizi çalışmalarını oldukça basit bir seviyeye indirgemesi sebebiyle bu kitap hem mesleki ve hem de amatör keman eğitiminde yardımcı bir kaynak olarak, başlangıç düzeyindeki bütün öğrencilere yararlı olacaktır.


Basım Ayı/Yılı : 10/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60

Köylü Bilgeliğinin Keşfi

Gazi ve İnönü üniversitelerinde viyolonsel, klasik gitar, okul çalgıları, toplu çalma eğitimi, orkestra gibi dersler veren müzisyen ve müzik eğitimcisi Yakup Kıvrak’ın bu anı kitabı, cumhuriyet döneminde müzik eğitiminin kısa bir tarihçesi niteliğini taşıyor.

Tarihçe dediğime bakmayın, nefis bir güldürü kitabı aslında. On sekiz yaşında bir köy ilkokulunda sınıf öğretmenliğine başlamak zorunda kalan bir müzik öğrencisinin yaşadıkları, köylülerle kurduğu ilişki, bir Anadolu köyünün 12 Eylül darbesinin hemen öncesindeki hali, cahil diye ötelediğimiz insanların doğalarında yatan bilgelik ve müthiş bir mizah yeteneği…

Su gibi akıcı, bilgi dolu, rahat okunan bir kitap. Özellikle İç Anadolu şivesiyle yazılmış konuşmalara bayıldım. Yazarın anılarını anlatırken, sözünü sakınmaması okurken aldığınız gerçeklik duygusunu artırıyor. Bu kitabı özellikle tüm öğretmen adaylarının ve müzikle uğraşanların okumalarını öneriyorum.
Mustafa Mutlu
Vatan Gazetesi


Basım Ayı/Yılı : 1/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 216
Ağırlık : 216
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60

Temmuz 2014'de, Bilkent’te gerçekleşen 8. Türkiye Klasik Gitar Buluşması’ndaki söyleşilerden birinde, Kağan Korad'ın Bekir Küçükay’la bir anısını anlatırken kullandığı "Büyük patlamadan beri..." ifadesi hiç akıllardan çıkmaz. Bu ifade, Bekir Küçükay’ın uzun yıllar öncesine dayanan çalışmalarına, çoğu kez yaptığı işlerle, verdiği konserlerle ilk olmasına ve kendinden sonrakilere öncülük etmesine bir gönderme idi. Türkiye'de klasik gitar ve klasik gitarın önemli isimleri ile ilgili kitaplar yazılmaya başlanacaksa Kağan Korad'ın deyişiyle "Büyük patlamadan" başlanmalıydı. Yani Bekir Küçükay'dan...
Bu kitap bir biyografi kitabıdır ve ülkemizin en iyi klasik gitar icracılarından biri olan Bekir Küçükay’ın yaşamı ile gitar kariyeri birlikte ele alınmıştır. 1958 yılında Ankara’da doğan Bekir Küçükay, baba tarafından akordeon, tulum ve kemençe çalan Artvinli müzisyen atalara sahiptir. Çalgılara olan ilgisi, çocuklukta mandolin ile başlar ve ilerleyen yıllarda, cura, bağlama, keman ile devam eder. Sonunda önce gitarın her türüyle ve nihayetinde de klasik gitar ile nirvanaya ulaşır. Babasının “hâkim” olması ve tayin gereği ülkenin birçok şehrinde görev yapması nedeniyle, Bekir Küçükay’ın çocukluğu çok değişik şehirlerde geçer. Yaşadığı şehirlerin ve yörelerin müzik kültürü, ilerleyen yıllarda onun bestelerinde ve düzenlemelerinde kendini gösterecektir. Kitapta kronolojik bir sırayla 6 bölüme yer verilmiştir: 
    • 1958-1975: Çocukluk ve Gençlik Yılları 
    • 1975-1977: Pop Müzik Dönemi
    • 1977-1980: Üniversite Yılları ve Caz Müzik Dönemi
    • 1976-1980: Klasik Gitarla Tanışma ve İlk Çalışmalar
    • 1980-1988 Yılları: Kırılma Noktasından Sonra
    • 1988’den Sonra: İstanbul Dönemi
Kitap bir yandan Bekir Küçükay’ın yaşamını ve kariyer basamaklarını nasıl ve hangi zorluklarla baş ederek çıktığını, bir yandan da yukarıdaki dönemlere ilişkin olayları ülke, kurumlar, kişiler ve müzik kültürü gerçekliğinde gözler önüne sermektedir.  


Basım Ayı/Yılı : 1/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 168
Ağırlık : 168
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60

H. Ozan Demirtaş, genç kuşak çağdaş Türk bestecilerinden…

Çalışmaları, açıkça batı akademik müziğinin geleneklerine bağlıdır. Bu, hem türlerin seçiminde hem de müzikal materyalin sunulma ve geliştirilme biçiminde fark edilmektedir. 

Eserlerinin tematik temelleri, dinleyicinin, bestecinin sanatsal niyetine nüfuz etmesine katkıda bulunan parlak ve etkileyici melodik malzemelere dayanmaktadır. 

Piyano İçin 5 Noktürn - bestecinin ilk kez yayınlanan yeni bir eseri. Noktürn türü, bu kitapta besteci tarafından geleneksel romantik eserler olarak ele alınmış. Aynı zamanda, eserlerdeki ritimsel detaylar ve bazı makamsal yapılar, bu türün geleneksel algısına yeni bir akım getirmektedir. 

Bu açıdan, besteciyi bu harika çalışması için tebrik ediyor; gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum.
Alexander Mekaev,
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi


* * *
H. Ozan Demirtaş, uzun yıllardır hizmet ettiği Mesleki Müzik Eğitimi alanına bu kitapla değerli bir katkı sunuyor. Bu katkı, Demirtaş’ın akademik eğitim ve piyano öğretmenliği sürecinde yoğun olarak üzerinde durduğu, piyano öğrencilerinin repertuvar beklenti ve gereksinimleri ile ilgili çalışmalarının bir ürünü olarak daha da anlamlı.

Piyano öğrencilerine, piyano öğretmenlerine yepyeni müjdeler sunan bir armağan olarak Piyano İçin 5 Noktürn, dinleyicisine ulaşmak için bolca seslendirilmeyi bekliyor.
Okuyucusuna ulaşması, severek seslendirilmesi dileğiyle…

Tebrik ve teşekkürler sevgili H. Ozan Demirtaş, nicelerine…
Prof. Dr. H. Seval KÖSE


Basım Ayı/Yılı : 11/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 23 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

“Tek El için Piyano Albümü”, piyano eğitimi repertuvarından seçilen eserlerin sol ve sağ el için yapılan düzenlemelerinden oluşmaktadır. Piyano eğitim sürecinde karşılaşılan mesleki rahatsızlıklar veya kaza sonucu oluşan yaralanmalar sonucunda, sağlıklı olan elde tek el piyano eserleri ile piyano eğitimine devam edilebilmektedir. Ayrıca tek el eserler, sağ veya sol için teknik yetersizliğin giderilmesinde ayrıntılı bir çalışma olanağı sunmaktadır.

Albüm, Sol veya Sağ El için Eserler, Sol El için Eserler ve Sağ El için Eserler olmak üzere 3 bölüme ayrılmıştır. Albümde yer alan düzenlemeler piyano eğitiminin ilk yıllarından itibaren, mesleki ve özengen piyano eğitimi veren kurumlardaki öğrencilerin çalabileceği düzeydedir. Ayrıca albümde ileri seviye eser düzenlemeleri de yer almaktadır.

Kitabın piyano eğitimcilerine ve öğrencilerine faydalı olması dileği ile…


Basım Ayı/Yılı : 10/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 56
Ağırlık : 56
En / Boy : 23,5 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Gökhan ÖZDEMİR

Literatürdeki çalışmalar incelendiğinde öğrencilerin verilen bir ezgiye karşı akor dizisi oluşturma çalışmalarında en temel yaklaşım olan kadans oluşturma fikrinden çoğunlukla uzak kaldıkları görülmektedir. Bu eksikliğin giderilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan bu kitapta öncelikte armoni ve çokseslilik ile ilgili temel bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra temel kadans çalışmalarından başlayarak verilen ezgiye karşı akor dizisi oluşturma çalışmalarına yer verilmiştir. Geniş serim armonileme çalışmaları kitaba dâhil edilmeyerek kitabın asıl amacı olan, ezgilere akor dizileri oluşturma çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Akor dizileri oluşturulurken armonik kadanslar kullanılması gerekliliğine dikkat çekilmiştir.

Eşlikleme çalışmaları eğitim müziği kapsamında sınırlı tutularak örnek şarkılar belirlenirken cumhuriyet tarihi boyunca eserleriyle müzik eğitimine yön veren önemli bestecilerinin eserlerinden faydalanılmıştır. Bu şekilde kitapta yer alan repertuvarın müzik öğretmenleri için de kullanışlı bir kaynak olması amaçlanmıştır.

Ayrıca kitabın son bölümünde bulunan Modal Tonalitede Eşlikleme çalışmalarında Kemal İlerici’nin önerdiği dörtlü armoni sistemi kullanılmadan sadece üçlü armoni sisteminde dominant akoru farklı basamaklara taşınarak oluşturulabilecek akor dizileri önerilmiştir. Bu bağlamda eğitim müziğinde yer alan makamsal eserlerin eşliklenmesinde farklı bir bakış açısını literatüre kazandırılmak hedeflenmiştir.

Ülkemizde mesleki müzik eğitimi verilen kurumlarda armoni dersi için yazılan birçok kaynak bulunmaktadır. Bu kitaplardaki metodolojik eğitimin çoğu teori gereği geniş serim armonileme çalışmaları üzerine odaklanmıştır. Elinizdeki bu kitap ise geniş serim çalışmalarına değinmeyip öğrencilerin tek sesli bir ezgiye karşı akor dizisi oluşturma düşüncesine dayanmaktadır. Bu metodoloji kitaptaki birçok örnek şarkı ile desteklenmiştir. Kitaptaki temel yaklaşım özellikle müzik öğretmeni yetiştiren kurumlardaki öğrencilerin tek sesli bir okul şarkısına pratik eşlik yapabilme becerisine önemli katkı sağlayacaktır. Kitabı özgün ve önemli kılan bir diğer husus ise makamsal eşliklemeyi farklı bir bakış açısı ile ele almasıdır. Öğrenciler bu yaklaşımla, eğitim müziği repertuvarında yer alan makamsal şarkılara kısa sürede eşlik yapabilme yetisi kazanabilecektir.

Kitap, tüm bu özellikleriyle öğrenciler ve öğretenler için gerekli, yararlı ve çekici bir kaynak olup, eşlikleme eğitiminde yaşanan materyal eksikliğini gidermeye katkı sağlamaktadır. Bu nedenle kitabı hazırlayan Gökhan Özdemir’i yürekten kutlarım. Kitabın kullananlara yararlı olması dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 10/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 16 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50

Florizel von Reuter 1890 yılında ABD’de doğdu, hafızası ve keman çalışındaki ustalığı ile zamanın en ünlü keman sanatçılarını şaşkına çevirdi. Dokuz yaşında ABD Beyaz Saray’da bir resital verdi. Çalışmalarına Avrupa’da devam edip on iki yaşında Cenevre Konservatuvarından mezun oldu. 

Floritzel 1904’den başlayarak 20. yüzyılın başında verdiği Avrupa turneleri kapsamında İstanbul ve İzmir’de sahneye çıktı. 

1985’de 95 yaşında ABD’de hayatını kaybeden sanatçının romanlara ve filmlere konu olacak derecede olağanüstü ve Avrupa tarihinin bir asırlık bir aynası niteliğinde yaşamı oldu.
Eğer Floritzel, Paul Hindemith’in teklifini kabul edip 1930’larda yeni kurulan Ankara Devlet Konservatuvarının keman bölümünün başına geçseydi bugün Türkiye’de mutlaka daha iyi tanınıyor olacaktı.

Üç ciltlik “Tarihten ve Günümüzden Klasik Müzik Yazıları” kitaplarının yazarı Prof. Dr. Ömer Eğecioğlu, bu kitabında 20. yüzyılın keman virtüözü harika çocuk Floritzel von Reuter’in yaşamını, ailesini ve Türkiye ziyaretlerini belgelerle gün ışığına çıkarıyor. 


Basım Ayı/Yılı : 9/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 216
Ağırlık : 216
En / Boy : 16 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50

Yaşamını Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde sürdüren Prof. Dr. Ömer Eǧecioǧlu, müzik tarihinin tozlu yaprakları arasında unutulmuş birbirinden ilginç olayları, kişileri ve gezip gördüğü yerleri belgeler ve fotoğraflar ışığında müzikseverlerle / araştırmacılarla paylaşıyor. Serinin birinci ve ikinci kitaplarının ardından bu kitapta yer alan başlıklar ise aşağıdaki gibidir.
III. Kitaptan Başlıklar:
•    Cécile Chaminade Yıldız Sarayı’nda    
•    Mozart’ı Bir Kez de Tenor Michele Ochelli’den Dinleyin 
•    J. S. Bach’ın Cezaevinde Geçirdiği Ay  
•    Camille Saint-Saëns’ın Operaları         
•    Riga Wagner Salonu    
•    Heifetz’in 1928’de İstanbul’da Bitirdiǧi Rameau Rigaudon Uyarlaması   
•    Mozart’ın Librettisti, New York’un Bakkalı         
•    Donizetti’nin Tudor Kraliçeleri ve Leyla Gencer 
•    Reykjavik’in Işıltılı Konser Salonu Harpa           
•    Frederick Tarihsel Piyanolar Koleksiyonu
•    Lizbon Şehrinin Ulusal Tiyatrosu Teatro Nacional de São Carlos           
•    Mermerden Ama Nefes Alan Bir Handel           
•    Beethoven’ın Senfonilerine bir Bakış


Basım Ayı/Yılı : 6/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 272
Ağırlık : 272
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50
Dr. Abdulkadir Kaya Türk Müziği Besteleri

Türk Mûsikisi, özellikle Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı tarihi incelendiği zaman entelektüel kesimin büyük ilgisine mazhar olmuş bir sanattır. Klasik sanatların oluşumunda ve olgunlaşmasında toplumun aydın kesiminin katılımı bu sebeple zaruridir. Ülkemizde hâlen Klâsik Türk Müziği, konservatuvarlarımız dışında toplumumuzun farklı alanlarında uzman olan kişilerin desteğini almaktadır. Özellikle hekimlerimizden! Tıp bilimi alanında hemen aklımıza gelen ünlü besteci ve şeflerimizden Dr. Nevzat Atlığ ve Dr. Alâeddin Yavaşça’ya ne kadar şükranlarımızı sunsak az olur. “Tıp sanatı” diye bir kavramın da doktorlarımızın sanata verdikleri ehemmiyetten ileri geldiğini düşünebiliriz bu sayede.

Şahsen benim kendisini tanımakla gurur duyduğum entelektüel ve sanatsever hekimlerimizden biri de Sayın Abdülkadir Kaya’dır. Sevgili mesai arkadaşım Zeynep Yadigaroğlu, “babamın besteleri var” deyince çok sevinmiş ve tanışmak istemiştim. Abdülkadir Bey ile bestelerini icrâ etmiş ve sanatımızın klâsizmini bestelerinde buram buram hissetmiştim.  Bu kitaptaki eserler Türk Müziği’nin Abdülkadir Bey’deki bir yansıması. Sanatseverlere sonsuza kadar bırakılmış bir emanet. Birçok farklı makamda eserlerle sizlerin beğenisine sunulmakta.

Abdülkadir Bey’e, bu besteleri bizlere hediye ettiği için sanat câmiası adına şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız. Sizler vâroldukça Türk Musikisi de vârolacak. Saygılar bizden size.

Doç. Dr. Ali Kerim ÖNER,

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi

Abdulkadir Bey’in ilk gençlik yıllarından itibaren yaptığı Türk Sanat Müziği bestelerini inceledim. Besteler oldukça güzel, akıcı, kolay deşifre edilebilir özellikte. Hem bir söz yazarı, hem de besteci olarak duygularını aktarmadaki tasvirselliği, zaman zaman hüzün, zaman zaman da neşe olarak bizlere yansımakta. Türk Sanat Müziği de diğer müzik türleri gibi varoluşunu, üretilen eserlerle sürdürmektedir. Bu bakımdan bestecilerimiz her daim çok kıymetlidir. Dr. Abdulkadir Kaya’yı kutluyor; daha nice yıllar güzel sözler ve bestelerle üretimini sürdürerek, bizlerle paylaşmasını diliyorum. Sevgilerimle…

Mine GEÇİLİ BİTMEZ,

TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı

Bir toplumun kalkınması için en önemli etkenlerden biri de şüphesiz kültür ve sanat konusunda doğru kaynaklardan beslenmiş bireylere sahip olmaktır. Bu kültürel doygunluktan nasiplenmiş, icrâ ettiği mesleki sorumluluğun yanında sanatsal kimliği ile de örnek teşkil edip toplumun kültürel dinamiklerini ayakta tutmak için çaba sarfeden Dr.Abdulkadir Bey gibi gönül adamlarının varoluşu insanlık için bulunmaz bir nimettir.

İnsanlık adına çok ulvi bir görev olan Tıp alanına ömrünü adamış, aynı zamanda mûsıkî sanatının en zor dallarından biri olan bestecilik ve söz yazarlığı konusunda da meydana getirdiği eserlerle dinleyenleri kendi iç dünyasına ortak eden Abdulkadir Bey, bestelerinde tercih ettiği çok çeşitli makamların yanı sıra,  Türk Müziği’nin folklorik ve klasik tınılarını da yerli yerince kullanmış. Ayrıca şahsına münhasır müzikal duyuşunun, fantezi türündeki eserlerde de kendini gösteriyor olması; gençlik yıllarından beri içinde bulunduğu ve mûsıkî adına beslendiği kaynakların çeşitliliğini de gözler önüne seriyor. Malatyalı Fahri Kayahan’ın yolunda ve memleketinde, besteleriyle toplumun sanat ve müzikalite çıtasını yükselten Dr.Abdulkadir Kaya’yı tebrik ediyor; eserlerinin sonraki kuşaklara çok faydalı olacağına inanıyorum. Saygılarımla…

Öğr. Gör. Yaşar MUSAOĞLU

Aksaray Üniversitesi Öğretim Elemanı


Basım Ayı/Yılı : 3/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 21 / 29,7
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

"Viyolonsel ve Piyano için Saz Eserleri" adını taşıyan yeni bir çalışmaya tanık olmak başlı başına heyecan verici. Türk Müziği kaynaklı bu tür çalışmaların az sayıda olması bu çalışmanın önemini ayrıca artırmaktadır.

Bu çalışmada öncelikli amaç, Türk müziği eserlerinin yapısındaki ritmik, ezgisel ve teknik öğelerin; öğrenme sürecindeki öğrencilerin etüt ve eserlerden edindikleri kazanımlara katkıda bulunacak bir yaklaşımla düzenlenerek ele alınması ve öğrencinin kendi müziğindeki teknik ve müzikal zenginliklerin farkına vararak edindiği diğer teknik kazanımlarla bütünleştirmesinin sağlanmasıdır.

Genellikle makamsal yapıda olan Türk müziği eserlerinin, ruhuna uygun bir şekilde çokseslendirilmesi özel ve hassas bir konudur. Bu çalışmada seçilen eserlerin büyük bölümünün klasik armoniye uygun tonal yapıda olması, çokseslilik açısından önemli kolaylıklar sağlamış görünüyor. Bu nedenle piyano eşlikleri, büyük ölçüde klasik armoni kullanılarak eserlerin armonik yapısına uygun bir şekilde ortaya konmuştur.

Öğrenci için çok tanıdık olan bu parçaların piyano eşliği ile zenginleştirilmiş olmasının, öğrencinin sevgisini ve motivasyonunu artırmasına yardımcı olacağı açıktır.

Viyolonsel literatürüne böyle özellikli bir çalışmanın kazandırılmış olması, hem konser dağarcığındaki çeşitlilik açısından hem de viyolonsel eğitimine katkı açısından önem taşımaktadır.

Klasik Viyolonsel eğitiminde Türk müziği eserlerinin doğrudan öğrencinin teknik gelişimine katkıda bulunması hedeflenen az sayıda çalışma olduğu söylenebilir.

Bu çalışma, kullanıldıkça, seslendirildikçe, hem bu çalışmayı gerçekleştirenler için önemli bir deneyim olacak, bu konudaki öngörülerinin hedefe ne kadar ulaşabildiğini test etmeleri ve buna göre daha nitelikli çalışmalara yönelmeleri sağlanmış olacak hem de bu çalışmadan esinlenecek başka müzisyenlere ve eğitimcilere ilham verecektir.

Viyolonsel eğitimine önemli katkılar sunacağına inandığım bu güzel çalışmayı titiz bir çabayla ortaya koyan Prof. Dr. Şebnem Orhan’ı ve piyano eşliklerini hazırlayan Dr. Öğr. Üyesi Ozan Belge’yi yürekten kutluyorum.

Bu çalışmanın ileride yapılacak benzer çalışmalara ışık tutacağına, ilham kaynağı olacağına inanıyorum.

Şinasi Çilden

Viyolonsel Eğitimcisi ve CSO Emekli Viyolonsel Sanatçısı

Prof. Şebnem Yıldırım Orhan’ın ve Dr. Öğretim üyesi Ozan Belge’nin hazırlamış olduğu bu kaynak çello eğitimine ve resital dağarcığına değerli bir katkıdır. Özellikle klasik müzik eğitimi alan çellistlerin, ayrıca yabancı ülkelerdeki meslektaşların bilgi edinmek için olanak bulamadıkları Taksim, Peşrev, Medhal, Saz semaisi, Longa, Sirto, Oyun havası, Mandıra ve Zeybek gibi türlerden parçaları ve ilgili makamları açıklayarak notalarını sağlamakla önemli bir boşluk doldurulmuştur. Bu parçaların eşliklerinin de hem nota hem ses dosyası olarak sunulmuş olması hem derslerde hem de konserlerin hazırlığında çok verimli olacaktır. Ben de hızla bu parçaları repertuvarıma katmak için büyük bir heves duymaktayım.

Prof. Dr. Ozan Evrim Tunca

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı


Basım Ayı/Yılı : 3/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 23 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Halk müziği dağarı, kültürel aktarım zemininde, ortak hafıza ve göreneksel uygulamalar ile şekillenmiş olduğundan türkü ve ezgiler, bu müziğe özgü perde, aralık, düzen, nağme, makam, terkip, nakre, darp, vezin, ika ve usûlleri öğrenmek isteyenler için en temel, en doğru, en güvenilir ve en karakteristik örnekleri içerir. 
Bu kitapta Türk Halk Müziği, Anadolu merkezli müziğin temeli olarak değerlendirilmiş ve kuramsal düzlemde bütünlüklü bir Türk müziği anlayışının gelişimine katkı sağlamak amacıyla -alışılagelmişin dışında- yepyeni bir içerik, notasyon ve terminolojiyle ele alınmıştır.
Perde, makam ve usûllerin öğretimi için burada verilen seçki, solfej çalışmalarında da kullanılabilecek şekilde oluşturulmuştur. Kitapta yer verilen tüm örnekler, halk müziği perdelerini seslendirmeye uygun sazlarla çalınmalıdır.  Uygulama için tanbura, bağlama ve abdal sazı olmak üzere üç ana çalgının tel, perde, parmak ve vuruş örneklerine yer verilmiştir. 
Kitabın halk müziğini tanımak ve öğrenmek isteyen tüm ilgililere, uzmanlara,  müzik öğretmenliği, müzik üniversitesi ve konservatuvar öğrencileri ile müzik kuramcılarına, icracılara, eğitimcilere ve araştırmacılara yararlı olmasını dileğiyle.


Basım Ayı/Yılı : 2/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 320
Ağırlık : 320
En / Boy : 21 / 29,7
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺166,00

Bu kitap Türk halk türkülerinin piyano için düzenlenmesiyle oluşturulmuş yeni ve özgün bir çalışmadır. Eserler hem piyano öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimlerine katkı sağlayacak; hem de makamsal tonların en belirgin özelliklerini duyuracak şekildedir. Bu bakımdan türkülerin çoğu dörtlü armoni kullanılarak düzenlenmiştir.

Kitapta farklı yörelerden seçilen 12 türkü yer almaktadır. Bu türkülerin isimleri şöyledir: Konya yöresinden Konya Divan Ayağı, Sivas yöresinden Temir Ağa ve Ötme Bülbül Ötme, Kars yöresinden Iğdır’ın Al Alması, Muğla yöresinden Kerimoğlu, Tamburi Cemil Beyin Hüseyni Oyun Havası, İzmir yöresinden Ah Bir Ataş Ver, Kırşehir yöresinden Zülüf Dökülmüş Yüze ve Hasret Düştü Gönlüme, Kırklareli yöresinden Uzun Kavak Ne Gidersin Engine, Âşık Veysel’den Uzun İnce Bir Yoldayım, Erzincan yöresinden Erzincan Ağır Halayı.

Türkülerin canlı çalınarak kaydedilen video kayıtlarına, her eserin ilk sayfasındaki QR kodlarından ulaşabilirsiniz. Kitabın hem amatör hem de mesleki piyano eğitimine katkı sağlaması ve bütün piyano eğitimcileri ile öğrencileri tarafından sevilerek seslendirilmesi dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 2/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 23 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Müziğin kuramsal yapı taşlarının tanınması, bir müzik türünü daha iyi anlamak, ifade etmek ve icra edebilmek için önemli bir unsur ve gerekliliktir. Müziğin tüm alt türlerinde olduğu gibi Türk müziğinin önemli bir türü olan Türk Sanat Müziğini (TSM) de diğer türlerden ayıran önemli yapısal farklılıklar vardır.

İşte bu kitap, TSM’nin teorik yapısını açıklamak ve TSM repertuvarında yer alan başlıca eserlerden bir solfej dağarcığı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Türk Sanat Müziği Teorisi ve Solfej Kitabı iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Türk müziği ses sistemi, değiştirici işaretler, Türk müziğinde kullanılan bazı usuller ve makamsal yapıyı oluşturan unsurlar anlatılmaktadır. Bu bölümde 12 adet makamın yapısı açıklanmış, her makamın ardından o makamda bestelenmiş solfej çalışmalarına yer verilmiştir.

İkinci bölümde ise TRT’nin sözlü eserler ve saz eserleri repertuvarlarından seçilmiş 123 adet eser, içerdikleri nota değerleri, aralıklar, ses alanları, makam geçişleri gibi unsurlara göre kolaydan zora doğru sıralanarak bir solfej repertuvarı oluşturulmuştur. Solfejlere nefes yerleri eklenmiş bu sayede ifadeyi güçlendirme ve cümleleme gibi konuların desteklenmesi amaçlanmıştır. Kitabımızın, bütün müzik öğrencilerine, müzisyenlere ve müzik eğitimcilerine TSM teorisi alanında bir kaynak olacağı, aynı zamanda kitapta yer alan farklı makam, form ve usulde örneklenen eserler yoluyla TSM bestecilerini ve eserlerini tanımalarına katkı sağlayacağı umulmaktadır. Yararlı olması dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 12/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 168
Ağırlık : 168
En / Boy : 16 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50
Çağdaş Türk Bestecileri Dizisi

Ertuğrul Bayraktar’ın müzik dili, makamı tanımlayan “ezgi çekirdekleri”nin yapısal özelliklerinin çözümlenmesi ve buradan kaynaklanan “makamsal armoni” ile ezgi çekirdeklerinin birbirlerini bütünlemeleri, makamlar arasındaki geçkiler ve değişen usul soyutlamalarından, geleneksel müzik kültürümüzdeki yerlilikten kaynaklanmaktadır.

Beş Prelüd’ün müzikal dilinin bu yapı taşlarından oluştuğu görülmektedir. Doğaçlar gibi çalma, duraksamalar, tek sesli ezgilerin oktav aralıklarıyla çalınması, geleneksel müziklerimizdeki icra tarzını anımsatır. “Beş Prelüd” uzun bir aradan sonra, Ağustos 2018 ile Mayıs 2019 zaman diliminde bestelenmiştir. Sevilerek seslendirilmesi dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 10/2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 24
Ağırlık : 24
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60
Turkish Folk Songs For Instrumental Solos and Piano

Bu kitaptaki eserler, sol anahtarlı, fa anahtarlı, do anahtarlı, 1 ses (Bb), 2 ses (A) transpoze ve 4 ses transpoze (F) bütün çalgılar ile piyano eşlikli olarak seslendirilebilir niteliktedir.

Bu kitap 2014 yılında yayınlanan “Şan için Piyano Eşlikli 12 Türkü” ve 2016 yılında yayınlanan “Şan için Piyano Eşlikli 9 Türkü” isimli kitaplarımızın solo çalgılar için düzenlenmiş versiyonudur. Kitabın basılı kısmında 21 eserin piyano eşliği ile ayrıca “sol anahtarlı çalgılar partisi”ne yer verilmiştir. Bütün eserler keman, flüt, obua, kanun, fagot, korno, çello, viyola, saksafon, bağlama vb. akla gelen bütün çalgılar tarafından piyano eşlikli olarak seslendirilebilir niteliktedir. Kitabın basılı olmayan ve PDF formatında hazırlanan kısmını ise Fa ve do anahtarı ile (Sib – A – F) transpoze çalgı partilerini MuzikKitaplari.com sitesinden PDF olarak satın alabilirsiniz. Eserlerin piyano eşliklerinin MP3 dosyalarını ise ücretsiz olarak yayınevi web sitesinden indirebilirsiniz.


Basım Ayı/Yılı : 12/2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60
Solfej Armoni Dersi Yardımcı Ders Kitabı

Bu kitap Müzik Soru Bankası-1 kitabının devamıdır. Birinci kitabın oldukça yoğun talep görmesi üzerine konservatuvar, eğitim fakültesi, güzel sanatlar fakültesi, güzel sanatlar lisesi gibi mesleki müzik eğitimi veren her türden kurumlardaki öğrenci ve öğretmenler için yardımcı ders kitabı niteliği taşıyan ikinci kitap hazırlanmıştır.

Kuramsal müzik bilgilerini pekiştirmek amacıyla daha çok solfej, kulak eğitimi ve armoni derslerinde kullanılacak olan kitap öğretmenlere kolaylık, öğrencilere de düzenli çalışma olanağı sağlamaktadır. Kitap yayınlanmadan önce denenmiş ve olumlu sonuçlar alındığı görülmüştür. Kitapta yer verilen konular belirli bir zorluk derecesine göre sıralanmıştır. Konular kolaydan zora, basitten karmaşığa adım adım ilerlemektedir. Kitabın sonunda yer alan karma testler ise bize kendi bilgimizi bütünüyle sınama deneme olanağı vermektedir. Ayrıca bütün test sorularının doğru cevapları kitabın en sonunda yer alan "cevap anahtarı" başlıklı kısımda verilmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 9/2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 21 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60

Bu kitap piyano çalmak isteyen sekiz yaş ve üzeri tüm müzik severler için ülkemizde kullanılan ve yurt dışında da büyük başarıya ulaşan bazı tanınmış seri metotların alternatifi olarak beğeninize sunulmuştur. Yabancı piyano metotlarındaki şarkılar, yabancı kültürlerinin örneklerini yansıttığından, bu kitapta aynı konulara kendi şarkılarımızla ve Türkçe sözlü olarak yer verilmiştir.

Kitabın piyasadaki benzerlerinden oldukça önemli bir başka farklılığı da “Youtube Video Destekli” oluşudur. Sayfalarda yer alan QR kodu cep telefonunuza okutarak o parçanın nasıl çalındığını gösteren videoya anında ulaşabilir eseri izleyebilir/dinleyebilirsiniz. QR kod okuyucu ücretsiz cep telefonu uygulamalarını AppStore ya da Google PlayStore mağazalarında bulabilirsiniz.

Tamamı renkli olan kitaptaki konu içeriklerinin birbirleri ile bağlanışı, müzik cümlelerinin çalınırken sözleri ile birlikte uygulanması, küçük çocuklarımız için boyama alanlarının olması ve bütün bunlara ek olarak “öğretmen eşliği” piyano çalmayı daha eğlenceli bir hale getirmektedir. Kitabın sonunda ise sene sonu gösterileri için küçük bir repertuvara yer verilmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 5/2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺141,10

Bu kitap, öğretmenlerin; güzel sanatlar liseleri, askeri bando okulları, konservatuvarlar, bilim ve sanat merkezleri, güzel sanatlar fakülteleri, müzik öğretmenliği gibi bölümlerde eğitim alanların ve bu okullara hazırlananlar ile amatör olarak müzikle ilgilenenlerin de yararlanabileceği bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Konular basitten karmaşığa, sorular ise kolaydan zora doğru sıralanmış ve sınayıcı olmaktan çok öğretici olarak hazırlanmıştır. Kitapta yer alan bölüm başlıkları aşağıdaki gibidir.
• Temel Müzik Yazı ve Ögeleri
• Diyatonik, Kromatik, Enarmonik Sesler ve Aralıklar
• Tonalite
• Akorlar
• Armoni
• Müzik Biçimleri
• Nüans, Tempo, Süsleme, Artikülasyon, Dinamikler
• Genel Test ve Cevap Anahtarı
* * *
Temel müzik bilgilerini öğretirken sorgulayan, sorgularken öğreten, çoktan seçmeli cevap yöntemiyle bilgiye ulaşmaya zorlayan, kalıcı pekişmeyi sağlayacak bir yaklaşımla oluşturulmuş bu güzel çalışmanın; müziğin temel ögelerini etkili bir biçimde, müziğe yeni başlayacak, gereksinimi olan ve müzik ile ilgilenen herkese yararlı olmasını diliyorum.
Ülkemizin müzik eğitimcileri, büyük bir heyecan ve sorumlulukla, Atatürk’ ün gösterdiği hedefler doğrultusunda görevlerini yerine getirmektedirler. Değerli müzik eğitimcisi Ahmet Demir, bu çalışmasıyla mesleğe olan hizmet heyecanını ve birikimini, müzik eğitimine sunmuştur. Ahmet Demir’i kutluyor ve ona teşekkür ediyorum. Tüm müzik eğitimcilerine sevgi ve saygılarımla.
Yalçın İMAN - Emekli Opera Sanatçısı, Müzik Eğitimcisi


Basım Ayı/Yılı : 9/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

“Piyano için 19 Parça” albümü; bestecinin 2020-2021 yıllarını kapsayan ve dünyamızı derinden etkileyen Covid-19 salgını sürecinde yaşamsal kısıtlamaların getirdiği bekleme evresinde piyano başında geçirdiği döneme ait eserleri barındırmaktadır.
Kitapta dünya literatüründe yer alabilecek ve ülkemizde piyano eğitimi veren sanat kurumlarına katkı sağlayabilecek, çalınabilme kolaylığı bulunan; pentatonik, modal, tampere ve ton dışı ses dizinlerini içeren 19 parça bulunmaktadır. Eserlerin video/ses kayıtlarına kitabın künyesinde bulunan karekod aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Bestecinin stil özelliğine uygun ve çalıcının hayal gücünü destekleyici nitelikteki bu parçalar, dinleyici için uygun duyumsamaları da barındırmaktadır. Bu albümün ülkemizin ve bütün dünya toplumlarının sanat sahasına katkı sağlaması dileğiyle...

19 Pieces for Piano: There are 19 pieces that can contribute to the art institutions that give piano education in our country, also includes pentatonic, modal, tampered and non-tonal sound sequences, which can be played in the world literature, and easily played. These are the compositions of the artist while he is in in the waiting phase- covering the years 2020/2021 - brought by the vital restrictions in the Covid pandemic (epidemic) process, which deeply affected our world. The pieces, which are suitable for the composer's style and support the imagination of the performer, also contain appropriate sensations for the listener. You can listen video/audio records of pieces by the way of data image in tag page. With the hope that this album will contribute to our country and all the world societies in the field of art.


Basım Ayı/Yılı : 9/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00
Ezgi ve Ritim Bankası

Ezgi ve ritim tekrarı günlük hayatımızın önemli bir parçası olmasına karşın müzik yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için genellikle korkulan bir durumdur. Yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin birçoğu ezgi ve ritim tekrarı sorularını cevaplarken zorlanmakta, kaygıya kapılmakta ve birçoğu sonuçta başarısız olmaktadır. İşte bu kitap yılların deneyimiyle ve başarısı test edilerek müzik yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin düzenli ve sistemli bir çalışma yapabilmeleri için hazırlanmıştır.

Müzik Yetenek Sınavlarına Hazırlık kitabını diğerlerinden ayıran en önemli özelliği sadece ezgi ve ritim tekrarı konularına odaklanarak hazırlanmış olmasıdır. Kitapta yer verilen konular öğrencilerin en basit haliyle anlayacağı şekilde kurgulanmıştır. En basitten başlanarak yapılan solfej ve ritmik okuma çalışmaları hiçbir bilgisi olmayan öğrencilerin bile ilk çalışmadan itibaren nota okumasını geliştirmesine olanak sağlamaktadır. Kitap bununla birlikte çeşitli çalışma yöntemleri hakkında ipuçları da vererek öğrencilerin ezgi ve ritim tekrarı ile ilgili motivasyonunu yükseltmeyi amaçlamaktadır. Kitapta bulunan çok sayıda örneğin sınavlara öğrenci hazırlayan birçok eğitimciye de kaynak olacağı düşünülmektedir.
Kitabın bir diğer önemli özelliği de çalışmaların videolarla desteklenmiş olmasıdır. Kullanıcılar sayfalarda bulunan “Karekod”ları cep telefonlarına okutularak her an her yerden kitaptaki ezgi ve ritim çalışmalarına ulaşabilirler. Böylelikle öğrencilerin kendi başlarına çalışmalarına da fırsat sağlanmıştır.

Kitabımızın sınavlara öğrenci hazırlayan eğitimcilere ve müzik yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilere yararlı olması dileğiyle.


Basım Ayı/Yılı : 9/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 72
Ağırlık : 72
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺99,60

Bu kitapta, doğa, çevre, su, bilim, sevgi, barış, kardeşlik, dostluk, hoşgörü, empati, öğretmen, Atatürk, yeni yıl, anne, tatil vb. çocuk dünyasına uygun temalarda bestelenmiş, şan ve piyano eşlik notaları olan 17 çocuk şarkısı yer almaktadır. Kitabın beraberindeki MP3 CD’sinde, her şarkıya ait seslendirilmiş vokalli piyano eşlikleri ve piyano eşlik altyapıları, bazı şarkıların vokalli popüler düzenlemeleri ve popüler altyapılarının yer aldığı ses dosyaları bulunmaktadır.

“Şıp Şıp” adlı şarkı, 2013 yılında gerçekleştirilen TRT 11. Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasında mansiyon ödülüne layık bulunmuş ve TRT İzmir Çocuk Korosu tarafından seslendirilmiştir.

Her geçen gün kendini yenileyen çocuk şarkıları ve eğitim müziği dağarcığına katkı sunma amacı taşıyan “Beyaz Sayfa” Eşlikli Çocuk Şarkıları Kitabımızın; koro müziği, siz değerli müzik eğitimcileri, koro şefleri, eşlikçiler, çocuklar ve tüm müzikseverler için faydalı olması ve şarkılarımızın sevilerek seslendirilmesi dileğiyle.

Beyaz Sayfa
Şıp Şıp
Orkestra Çalgıları
Öğrenmek Güzel
Dostluk ve Barış Şarkısı
Ata’ya Özlem
Bir Armağan 23 Nisan
Annem
Hoşgörü
Of Şu Büyükler
Doğayı Koruyalım
Mucitler
Empati
Sen Öğrettin Öğretmenim
Olmasa
Tatil Zamanı
Geldi Yeni Yıl


Basım Ayı/Yılı : 1/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 88
Ağırlık : 88
En / Boy : 21 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00
Modal Miniatures For Piano

Bu kitapta makamsal yapıda ve küçük ölçekli 13 özgün eser bulunmaktadır. Eserler hem piyano öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimine katkı sağlayacak hem de makamsal tonların en belirgin özelliklerini duyuracak şekilde hazırlanmıştır. Bu bakımdan çoğunlukla dörtlü armoni, bazen de üçlü ve dörtlü armoninin birlikte kullanılmasıyla bestelenmiştir. Kitapta Nihavent, Hüseyni, Karcığar, Hicaz, Kürdi, Nikriz ve Segâh makamlarından örnekler sunulmuştur.

Hem amatör hem mesleki piyano eğitimine katkı sağlaması amaçlanan bu kitaptaki eserleri, ilk sayfalarında yer alan QR kodlarından yararlanarak dinlemek mümkündür. Kitaptaki eserlerin bütün piyano eğitimcileri ve öğrencileri tarafından sevilerek seslendirilmesi dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 3/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 24
Ağırlık : 24
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00
Turkish Folk Songs For Violoncello and Piano

Ülkemizde Türk halk ezgilerinin, viyolonsel için piyano eşlikli düzenlemelerinin yer aldığı materyallerin sayısı oldukça azdır. Bu düşünceden yola çıkılarak hazırlanan bu kitapta, halk türkülerinin, viyolonsel eğitiminde yer alan kazanımları sağlayabilecek şekilde uyarlanması amaçlanmıştır.

Kitapta Mağusa Limanı, Akşam Olur Karanlığa Kalırsın, Laçin, Yağmur Yağar Taş Üstüne, Karyolamın Demiri, Ah Yalan Dünyada, Karadeniz ve Harmandalı olmak üzere toplam 8 halk türküsü yer almaktadır. Ton seçiminde halk türkülerinin geleneksel yorumları dinlenerek viyolonselde en parlak tınıyı elde edebilecek tonlar dikkate alınmıştır. Uygulamada kolaylık olması bakımından çok bemollü ve diyezli tonlara yer verilmemiştir. Pozisyon geçişlerinde ise 1’den 9’a kadar tüm pozisyonlar kullanılmış ve tiz pozisyonların pekiştirilmesi amaçlanmıştır.

Kitapta yer alan 8 eserin piyano eşliklerinin bulunduğu video/ses kayıtları, kitabın adıyla açılan Youtube kanalına yüklenmiş ve her bir eserin kare kodu kitapta ilgili sayfanın başına eklenmiştir. Bu kod aracılığıyla her türlü platformdan doğrudan esere ulaşabilir/dinleyebilirsiniz.

Eserlerin sevilerek seslendirilmesi, çello öğrencilerine ve öğretmenlerine yararlı olması dileğiyle.Ülkemizde Türk halk ezgilerinin, viyolonsel için piyano eşlikli düzenlemelerinin yer aldığı materyallerin sayısı oldukça azdır. Bu düşünceden yola çıkılarak hazırlanan bu kitapta, halk türkülerinin, viyolonsel eğitiminde yer alan kazanımları sağlayabilecek şekilde uyarlanması amaçlanmıştır.Kitapta Mağusa Limanı, Akşam Olur Karanlığa Kalırsın, Laçin, Yağmur Yağar Taş Üstüne, Karyolamın Demiri, Ah Yalan Dünyada, Karadeniz ve Harmandalı olmak üzere toplam 8 halk türküsü yer almaktadır. Ton seçiminde halk türkülerinin geleneksel yorumları dinlenerek viyolonselde en parlak tınıyı elde edebilecek tonlar dikkate alınmıştır. Uygulamada kolaylık olması bakımından çok bemollü ve diyezli tonlara yer verilmemiştir. Pozisyon geçişlerinde ise 1’den 9’a kadar tüm pozisyonlar kullanılmış ve tiz pozisyonların pekiştirilmesi amaçlanmıştır.Kitapta yer alan 8 eserin piyano eşliklerinin bulunduğu video/ses kayıtları, kitabın adıyla açılan Youtube kanalına yüklenmiş ve her bir eserin kare kodu kitapta ilgili sayfanın başına eklenmiştir. Bu kod aracılığıyla her türlü platformdan doğrudan esere ulaşabilir/dinleyebilirsiniz. Eserlerin sevilerek seslendirilmesi, çello öğrencilerine ve öğretmenlerine yararlı olması dileğiyle.


Basım Ayı/Yılı : 7/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 46
Ağırlık : 46
En / Boy : 24 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00
Pedal Kullanımının Gelişimi İçin Egsersizler ve Özgün Eserler

Pedal, piyano enstrümanında çok önemli bir işleve sahiptir. Piyano eğitimine başlayan öğrenciler ilk derslerde her zaman “bu pedallar ne işe yarıyor?” sorusunu öğretmenlerine sorarlar. Öğrenciler, piyano öğrenme süreçleri başladıktan bir süre sonra literatürdeki pedal içeren eserleri çalışmaya başlarlar. Meslek yaşantım boyunca, piyano eğitimine başlattığım öğrencilerin pedal ile çalma seviyesine geldiklerinde el ve ayak koordinasyonlarının gelişimi için derslerde yazdığım teknik çalışmalar ile pedal yeteneğinin gelişimi için yazdığım özgün eserleri bir araya getirerek bir çalışma kitabı hazırladım. Pedal çalımına yeni başlayacak öğrencinin kolaydan zora doğru hazırlanan çalışmalarla pedal hakimiyeti kazanmasını hedefledim. Parçaların el pozisyonlarını öğrenciyi zorlamayacak bir şekilde seçmeye çalışarak, onların pedala ve değişimine daha çok odaklanmalarına önem verdim. Kitaptaki çalışmalar, teknik alıştırmalar ve özgün parçalardan oluşmaktadır. Başlangıç seviyesi piyano literatüründeki parçalarla beraber çalınabilir. Özellikle konservatuvarlar, müzik öğretmenliği bölümleri ile müzik bölümlerinde bir ya da iki yıl süre ile görülen yardımcı piyano dersleri için alternatif bir kaynak olarak kullanılabilir. Ayrıca ülkemizde müzik eğitiminin yaygınlaşmasında büyük bir öneme sahip olan özel müzik kurslarında görev yapan piyano eğitmenleri için alternatif bir egzersiz ve eser dağarcığı kitabıdır. Kitap içerisinde yer alan çalışmalar ve parçalar, pedal gelişiminin desteklenmesi için yardımcı niteliktedir.

In piano, the pedal occupies an important function for the instrument. In their first lessons, students keep asking to their teachers what the pedals are for in the beginning. After a while, students start playing works from the literature that includes the pedal. I prepared this workbook by combining the technical studies I wrote in lessons in order to develop hand and foot coordination of the students who started piano education and the original works I wrote for the development of pedal ability for the stage when the students reach the level of playing with the pedal throughout my professional life. I aimed for the students who just start using the pedal in the piano and wanted them to gain pedal control with the exercises from easy to difficult level. By trying to choose the hand positions and technical structures of the parts in a way that does not force the students, I gave importance to make students’ focus more on pedal press and change. This workbook consists of technical exercises and original parts. It can be studied along with pieces from the beginner piano literature. It can be used as an alternative resource for one or two-year supplementary piano lessons, especially in conservatories, music teaching departments, and music departments. Furthermore, it is an alternative exercise and repertoire book for piano instructors working in private music courses, which are significant in spreading music education through our country. The studies and parts in the book are of a helpful nature to support pedal development.


Basım Ayı/Yılı : 6/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 64
Ağırlık : 64
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Deneyimli mastering uzmanı Erman Aydöner, Türkiye’de müzik teknolojileri alanında bir ilk olan ve oldukça ilgi gören ilk kitabı Müzik Yapımında Mastering’in ardından, mastering hakkında kendisine sıkça sorulan soruları ve bu sorulara verilebilecek cevapları bir kitapta toplamaya karar verir. İşte bu kitap da böylece ortaya çıkar.

Mastering Hakkında Sıkça Sorular Sorular (S.S.S), öncelikle kariyerinin zirvesini yaşayan bazı sanatçı ve ses mühendislerinin bu sorulara yanıtlarını, sonra da yazarımızın kendi cevaplarını içermektedir. Kitapta Fuat Güner, Elliot Scheiner, Joe Barresi, Mike Fraser, Darcy Proper, Jonathan Wyner, Randy Merrill, Scott Hull ve Tony Cousins gibi pek çok önemli ismin mastering ile ilgili sorulara verdikleri yanıtları bulacak ve bu kitap sayesinde müzik yapımında bir adım öne geçeceksiniz. İlgililerine ve bu alanda öğrenim gören genç ses mühendisi adaylarına yardımcı ve yararlı olması dileğiyle…


Basım Ayı/Yılı : 6/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 168
Ağırlık : 168
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50

İyi bir performans sanatçısı ya da başka bir deyişle iyi bir yorumcu, notasyona yönelik katı bir sadakatin ötesinde, müzisyenliğe yaraşır bir performansın unsurlarını oluşturan ritmik alterasyon, ifadeli cümleleme, dinamikler ve aksan kullanımının yaratacağı ayrıcalığa, kaçınılmaz olarak gereksinim duyar. Peki böyle bir icraya nasıl ulaşılır? Bu kitapta bestecinin yaratımına mümkün olduğunca yakın olmanın yanında, ortaya çıkacak müziğin bütününde yine de performansçının kendi yorum becerilerini işlemesinin beklendiği geniş bir alan söz konusudur. Başlıca konu başlıkları arasında Barok dönem müziğine genel bakış, Barok müzı̇kte cümleler, ı̇fade, tempo, süslemeler, dı̇namı̇kler, artikülasyon ve performans analizleri yer almaktadır.


Basım Ayı/Yılı : 10/2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 64
Ağırlık : 64
En / Boy : 17 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Bu kitapta besteleme sürecini mercek altına alan ve herhangi bir müzikal düşünceyi, müziksel anlatım kurallarına uygun bir şekilde oluşturma yöntemlerine yer verilmiştir. Bu bakımdan kitapta çoksesli müziğin ve eser bestelemenin temel taşlarını oluşturan motif, ezgi, ritim, armoni, kontrpuan, doku gibi anlatım araç ve tekniklerinin bir bestenin içerisinde yer alma şekillerini inceleyen kavramlar ele alınmaktaciır.

Kitabın bölümleri, müziksel ifade sisteminin ögelerinden başlayarak uluslararası sanat müziği türlerinde yüzyıllar içerisinde olgunlaşmış olan anlatım prensipleri ve besteleme sürecinin aşamaları ile ilgili bilgi verecek şekilde sıralanmıştır.

Verilen eser örnekleri, anlatılan konu ile ilgili hususlar' en yoğun ve en çarpıcı biçimde aktaracak şekilde seçilmiştir. Eser örnekleri kimi durumlarda dönem, tür ve ekole göre; kimi durumlarda ise konuya ilişkin içerdikleri görsel ve işitsel unsurların açıklayıcı ve destekleyici olma potansiyeline göre tercih edilmiştir. Kitaptaki bazı eser örnekleri Barok veya Klasik Dönem bazıları ise Romantik, Çağdaş ve Modern Dönem bestecilerine aittir. Bununla birlikte seçilen eser türlerinin çeşitliliğine de özen gösterilmiştir. Böylelikle, eser örnekleri seçiminde dönem, ulusal kimlik, tür veya stil gibi hususlarda herhangi bir sınırlama gözetilmemiştir. Kitapta yer verilen konular -dönemlerin ve besteci kimliklerinin sergiledikleri farklılıklara rağmen- temel besteleme yöntemlerinin uluslararası sanat müziği çerçevesinde çözümlenmesinde ortak ilkelerin saptanması da amaçlanmıştır.

Kitabımızın, başta müzik öğrenci ve öğretmenleri olmak üzere bestecilikle ilgilenen herkese yardımcı ve yararlı olması dileğiyle.


Basım Ayı/Yılı : 6/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 144
Ağırlık : 144
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Bu kitap öğretmenler ve öğrenciler için senelerdir süregelen notaya erişme zorlukları, erişilebilen notaların edisyon farklılıkları ve bu notaların defalarca çalışılmış olmasından kaynaklı sıkıntılardan dolayı derlenen ve düzenlenen viyola sonatlarından oluşmaktadır. Yurtdışından edinilen farklı edisyonlar nesilden nesile ancak fotokopi yöntemi ile aktarılabilmiş ve her çalışmada alınan notlar ve değiştirilen duateler notaları neredeyse okunmaz hale getirmiştir. Başta güzel sanatlar liseleri, eğitim fakültelerinin müzik eğitimi anabilim dalları, güzel sanatlar fakülteleri ve konservatuvarlarda yapılan viyola eğitimi için sonatların kolay erişilebilecek temiz notaları ve bu eserlerin piyano eşliklerinin olduğu bir albüm önem kazanmaktadır.

Bu albümde Haendel, Telemann, Eccles ve Boccherini’ye ait 5 sonat yer almaktadır. Ana kitapta sonatların piyano eşlikli partileri, kitabın beraberindeki ayrı kitapçıkta ise sadece viyola partileri yer almaktadır. Eserler, viyola eğitiminde sıklıkla kullanılan sonatlar taranarak ve öğrencilerin teknik gelişimleri göz önünde bulundurularak seçilmiştir. Öğrencilerin viyola eğitimindeki ilk senelerinden itibaren çalabilmelerine yönelik bir teknik içerik gözetilmiştir. Duateler ve konumlandırmalar olabildiğince çalgının yapısına ve yorumlamaya en uygun şekilde düzenlenmiştir. Sonatlar kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Örneğin ilk sonat sadece I. konum içerirken en son sonat I., II., III., IV. ve V. konum geçişlidir. Öğrencilerin bir piyaniste ihtiyaç duymadan birlikte müzik yapma zevkini tatması için eserlerin piyano eşlikleri karekod şeklinde eserlerin başına eklenmiştir. Bu eşliklere karekod okutarak ulaşabilirsiniz.


Basım Ayı/Yılı : 5/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 23 / 31
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Nurettin Şazi, müzik konusunda çağdaşlarına göre oldukça donanımlı bir sosyologdur. Müzisyen bir ailenin içerisine doğar. Babası sayesinde kanun ve kemanla tanışır. Çocukluk yıllarında başlayan keman eğitimini uzun yıllar ara vermeden ilerletir. İlk hocası Mahmut Ragıp Gazimihal’dir. Sonrasında Ekrem Zeki Ün ve Karl Berger gibi müzikolog ve sanatçılardan uzun yıllar dersler alır. Yurt içi ve yurt dışında birçok konser verir. Mahmut Ragıp Gazimihal’le amca çocuklarıdır. İdil Biret ise kuzeninin kızıdır. Hatta İdil Biret’in dört yaşında müzik dehasını keşfeden ve onun hakkında ilk yazıyı yazan Nurettin Şazi’dir.

Elinizdeki kitap Nurettin Şazi’nin gizli kaldığını düşündüğümüz müzik kimliğini ve müzik düşüncesini müzikoloji ve sosyoloji camiasına tanıtmak için hazırlanmıştır. Amacımız Türk sosyolojisinin müzik konusunda en üretken yazarlarından biri olan Nurettin Şazi’nin, sahip olduğu müzikal donanımları ve savunduğu müzik idealini araştırmacılarla buluşturmaktır.
Bu kitapta incelenen müzik makaleleri ve yürütülen tartışma konularından sadece müzikoloji camiası değil bir o kadar da sosyoloji araştırmacıları da istifade edeceklerdir. Çünkü bu kitap sayesinde Cumhuriyet’in ilk kuşak sosyologlarının müzik düşüncesi ve dönemin müzik tartışmalarındaki konumunu, Nurettin Şazi özelinde inceleyebilmek mümkündür. Ayrıca Türkiye’de müzik sosyolojisi düşüncesine ait ilk mevcut metinler ve müzik sosyologları hakkında çalışan gerek müzikoloji gerekse sosyoloji araştırmacıları da bu kitaptan faydalanabileceklerdir.


Basım Ayı/Yılı : 5/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 344
Ağırlık : 344
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Bu kitap tonaliteyi içselleştirip özellikle armoni temelinde kavramaya ve pekiştirmeye yönelik teorik ve uygulamalı bir çalışma kitabıdır. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kitapta yer alan solfej parçalarının armoni alt yapısının daha anlaşılabilir olması amacıyla temel teori konuları çeşitli örneklerle anlatılmıştır. Kitabın ikinci bölümünde ise öğrencilerin "tonal sistemi kuran armoni çatısını" duyuşsal olarak içselleştirmeleri amacıyla, kitabın yazarı tarafından bestelenmiş solfej okuma parçaları yer almaktadır. Okuma parçaları sıralanırken, öğrencilerin bu armoni çatısını doğru, kalıcı ve bilinçli bir biçimde öğrenebilmeleri için kolaydan zora ilkesi gözetilmiştir.

Kitaptaki okuma parçalarının her biri, yine kitapta anlatılan kuramsal konular ile uygulama arasında ilişki kurulmasını amaçlayan ve bu suretle öğrencilerin çalıştıkları parçayı daha iyi kavrayıp pekiştirmesini hedefleyen teorik analiz egzersizleridir.

Ayrıca kitapta; hız, gürlük ve artikülasyon gibi –müziğin olmazsa olmazı olan, ama çoğunlukla göz ardı edilen– diğer unsurlar da ele alınmış ve uygularken öğreten bir yaklaşım sergilenmiştir. Kitapta aynı zamanda, öğrencinin kendi kendine çalışma yöntemlerini geliştirecek, okuma parçalarının nasıl çalışılması gerektiğine yönelik olarak yazılmış ayrıntılı bir çalışma metodu önerisi de yer almaktadır.

Solfej dersleri verdiğim asistanlık yıllarımda özellikle başlangıç sınıflarında tonal dengeyi armoni temeliyle birlikte oluşturmak için her tonun temel kalış akorlarını kırık akorlar halinde dizileriyle birlikte ısrarla her ders öğrencilerime söyletirdim. Özellikle ilk kez okunacak olan müziklerden önce bu çalışmayı yaptırmanın çok yararlarını gördüm.

Oya Çınar Kanık bu anlayış çerçevesinde tonalite hissini oluşturan en temel akor bağlantılarını esas alıp bu bağlantıları işleyen harika solfej parçaları bestelemiş. Bu parçaların özellikle tonal dengeyi oluşturan akor silsileleri üstünde hareket etmeleri öncelikle yeni başlayan öğrencilerde tonalitenin armoni temelinde algılanıp doğal bir şekilde içselleştirilerek öğrenilmesinde çok büyük katkıları olacağını geçmiş tecrübeme dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Besteci
MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı


Basım Ayı/Yılı : 6/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 144
Ağırlık : 144
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Meslektaşım Büşra İnci Gümüş Şendurur’un Solfej66 kitabında başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar yazılmış toplam 66 özgün solfej yer almaktadır. Kitapta yer alan solfejlerin gerek ölçü birimi, gerekse tonal yapı ve ezgisel olarak solfej eğitimi açısından oldukça önemli bir yer tutacağını düşünmekteyim. Solfej eğitimine yönelik her yönüyle özgün olan bu kitabın Türk müzik eğitimine katkı sağlayacağı inancıyla…

Dr. Selçuk Bilgin


Basım Ayı/Yılı : 6/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 16 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Bu kitap cumhuriyetimiz 100. yılına bir armağan olarak hazırlanmıştır. Kitabın hazırlık aşamasında müzik öğretmenlerinin ve eğitimcilerinin görüşleri alınmış ve kapsamlı bir ihtiyaç analizi yapılmıştır. Sonuçta ülkemizde en çok sevilen, söylenen ve bilinen “marş” formundaki eserler bir araya getirilmiştir. Kitapta olması gerektiği halde yer alamayan bazı eserler ise telif izni verilmemesi nedeniyle ne yazık ki kitaba eklenememiştir.
Kitapta toplam 63 marş yer almaktadır. Bunlar; Cumhuriyet Marşları, Atatürk Marşları, Vatan/Bayrak Marşları, Öğretmen Marşları ve Çocuk/Gençlik Marşları olmak üzere 5 ana başlık altında gruplandırılarak sıralanmıştır. İki ciltten oluşan kitabın birinci cildinde marşların piyano eşlikleri, ikinci cildinde ise koro notaları yer almaktadır. Her eserin başında “piyano eşlik MP3 ses dosyasının numarası” belirtilmiştir. Son derece titizlikle kaydedilen bu ses dosyaları her türlü ortamda gönül rahatlığı ile kullanabilir ve bütün marşlar piyano eşliğinde seslendirebilir. MP3 dosyaları ile marşların Youtube kanalındaki referans video kayıtlarına, künyede verilen kare kodları cep telefonunuza okutarak ulaşabilir ya da yayınevi web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 
Yayıncı ve editör olarak bendeniz kitabın yayına hazırlanmasını, düzeltmeleri ve MP3 ses dosyalarının hazırlanması üstlendim. Değerli koro şefimiz Serdar Köşk, Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ile kitapta yer alan eserlerin referans video kayıtlarını yaptı. Değerli genç koro şeflerimiz Çiğdem Aytepe ve Atilla Çağdaş Değer, notaları büyük bir titizlikle inceleyerek marşların olabildiğince hatasız şekilde basılması için kitaba çok önemli katkılar sağladı.  Eserlerin nota yazımı ve kitabın dizgisi Alp Eray Tuğcular tarafından, kapak tasarımı ise Emre Şengün tarafından yapıldı. Kitabın yazarı Selçuk Bilgin ise eserleri bir araya getirdi, derledi, topladı, piyano eşliği olmayan marşların herkes tarafından kolaylıkla çalınabilecek piyano eşliklerini yazdı. Bu kitap yüce önderimiz Atatürk’ün aşağıda da ifade ettiği gibi tam bir ekip çalışması ile ortaya çıktı.
Prof. Dr. Süleyman Tarman / Editör

Büyük işler, önemli atılımlar, ancak birlikte çalışma ile elde edilebilir. 
Kendiniz için değil, ulusumuz için el birliğiyle çalışınız. Çalışmaların en değerlisi budur. 
M.K. Atatürk


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 208
Ağırlık : 208
En / Boy : 23 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺207,50
Tükendi
My Violin Method - 1

Bu kitap kemana yeni başlayan her yaş düzeyindeki bireylerin başlangıç için yararlanabileceği şekilde Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmıştır. Kitaptaki etütler değiştirici işaretler kullanılmadan doğal seslerle ve basit yay teknikleri kullanılarak anlatılmıştır. Başlangıç seviyesinde doğal seslerin tuşeye bant yapıştırılmadan ses aralığı öğrenciye öğretilerek doğru parmak hareketiyle çalışılması sağlanmalıdır. Halen hazırlık aşamasında olan Keman Metodum - 2 kitabında değiştirici işaretler, gam çalışmaları ve destekleyici popüler şarkılar yer alacaktır. Bu kitabın diğer keman metotlarından başlıca farkı, öğrencilik ve öğretmenlik deneyimi süresince kemanda yaşanan öğrenme ve öğretme problemlerini ele alarak tüm öğrencilerin yaşadığı teknik problemlerin çözümü için yazılmış yüzlerce etütten harmanlanmış olmasıdır.  Bu kitabı bitiren herkes kemanda doğru tutuş pozisyonu alabilme, kemanda sağ sol el tekniklerini kazanabilme, 1 pozisyondaki tüm doğal sesleri çalabilme hedeflerine yönelik temel davranışları kazanmış olacaktır.


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 64
Ağırlık : 64
En / Boy : 23 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Yazarın öğrencilik yıllarından beri özel olarak verdiği piyano eğitimlerine dayanarak ve kendi çalgı öğrenme sürecinde yaşadığı zorlukları göz önüne alarak, pedagojik formasyon bilgilerine de dayanıp bir araya getirdiği bu kitap, başlangıç seviyede piyano eğitimi almak isteyen herkese fayda sağlayacaktır. Müzik eğitiminde ezberin yanı sıra aktif olarak çalıp söyleme yeteneğinin geliştirilmesi de önemlidir. Bu nedenle kitapta kelebek yöntemi kullanılarak, iki eldeki notaları aynı anda öğretip çift el çalma ve notaları adlarıyla seslendirmeye dayalı bir metot izlenmiştir. Öğrencilerin çalgıyla daha fazla vakit geçirmesi ve notaları herhangi bir şarkıda ezberlememesi, öğrenmesi için fazlaca alıştırma yazılmıştır. 

Bu kitabın başka özelliği, her notanın kavranması için yavaş yavaş ilerlenmesi, bol alıştırma ile öğrenilen yeni bilgilerin tekrarı, metronom kullanımı ve notaların seslendirilmesi konusunda uyarılara yer verilmesidir. Her yaştan öğrencinin kolaylıkla anlayabilmesinin ve eğitimi boyunca her geçen gün daha rahat ilerleyebilmesinin hedeflediği bu metodun bütün piyano öğrencilerine ve öğretmenlerine yararlı olması dileğiyle… 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 104
Ağırlık : 104
En / Boy : 23 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50

2010 yılında viyola viyolonsel düeti çalarak yolları kesişti ve müzikle konuşmaya başladıkları bu yola hayatlarını birleştirerek devam ettiler. İki çalgı eğitimcisi olarak seslerin onlara sunduğu sonsuz kaynaktan beslenmeyi her daim sürdürdüler. Bu serüvende kendi çalgılarıyla ile birlikte müzik yapabilecekleri çok sınırlı sayıda eser olduğunu görmek, onları severek dinledikleri eserleri birlikte çalabilecek şekilde düzenlemeye teşvik etti. Amaçları birlikte dinlerken keyif aldıkları eserleri birlikte yorumlamaktı. Bu amaçla dinlemeyi en sevdikleri müzikler, viyola ve viyolonsel düetleri olarak yeniden yorumlanarak melodik seçkilere dönüştü. Eserler çalgı ve oda müziği eğitiminde kullanılabilir şekilde düzenlendi. Aynı zamanda düzenleme sürecinde eserlerin karakteristik özellikleri korundu.
Kitapta Pyotr Tchaikovsky’nin “Nocturne”, Isaac Albeniz’in “Playera”, Pablo de Sarasate’nin “Malaguena”, Tofiq Quliyev’in ise “Qemgin Mahnı” ile “Sevinç Mahnısı”nın yanı sıra “Ağ Elime Mor Kınalar” isimli Denizli Türküsü ve “Onbirli” isimli Üsküp Halk Oyununun viyola ve viyolonsel için düzenlemeleri yer almaktadır.
Çalan herkesin keyif alması ve müzik eğitimine katkı sağlaması dileği ile…


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 23 / 30,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺83,00

Bu Metot, bağlama çalmasını öğrenmek ve geliştirmek isteyenlerle,  uzun yıllar içerisinde edinilen eğitim, gözlem ve deneyimlerimizi paylaşmak düşüncesiyle hazırlanmıştır. Bu metot kapsamında;
Bağlamanın kısa tanıtımı ve akort sistemleri ile temel müzik bilgileri ve perde notaları, 
Hem kısa, hem de uzun sap bağlama için kolaydan zora doğru 50 alıştırma; sevilen ve bağlamayı geliştirecek türkülerden seçilen ve sadeleştirilen 50 adet repertuvar notası olmak üzere toplam 200 sayfalık nota çalışması,
Nota altlarında parmak numaraları ve nota adları,
Bağlamanın çeşitli karar sistemlerinde çalınmasıyla ilgili, yararlı ve özel bilgiler bulunmaktadır.
Bu metodu takip edenler; alıştırmalar ile Batı Müziğinin temel seslerini kavrayacak, türkü repertuvarında kullanılan ortak nota yazılımı ile Halk Müziği ayakları ve Sanat Müziği makam dizileri arasında var olan doğal bağlantıyı kuracaklardır. Sonucunda; Türk Halk Müziği yanında, Türk Sanat Müziği eserlerini de bağlamada çalabilme yeteneğini kazanacaklardır. Metodun, tüm bağlama ve müzikseverlere yararlı olması dileğiyle.  


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 304
Ağırlık : 304
En / Boy : 21 / 29,7
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺207,50

Yaşamını Amerika’nın Kaliforniya şehrinde sürdüren Prof. Dr. Ömer Eǧecioǧlu, müzik tarihinin tozlu yaprakları arasında unutulmuş birbirinden ilginç olayları, kişileri ve gezip gördüğü yerleri belgeler ve fotoğraflar ışığında müzikseverlerle / araştırmacılarla paylaşıyor. 2020 yılında yayınlanan birinci kitabın ardından bu kitapta yer alan başlıklar ise aşağıdaki gibidir.
II. Kitaptan Başlıklar:
• Leonardo Vinci’den günümüze 36 opera kaldıǧını biliyor muydunuz?
• La Fenice kaç kez yanıp yeniden yapıldı?
• Çikolatayla zehirlenerek ölen besteci kimdi?
• Gemiye benzetilerek yapılan opera binası hangisidir?
• Büyük Tufan’ı konu alarak bestelenmiş eserler nelerdir?
• François Couperin’in Sultana’sı kimdi?
• Beethoven hangi basso profondonun kafasına kitap fırlatmıştı?
• Kraliçe Victoria’ya hangi ünlü besteci piyanoda eşlik etti?
• Şeytan bir opera yazsa Carmen gibi mi olurdu?
• Franz Liszt’e şantaj yapan eleştirmen kimdi?
• Pompeius Magnus Kilikya’da
• Teatro Verdi ve Teatro Goldoni: Padova ve Venedik’te iki tarihi tiyatro
• Zeynep Altar ile bir söyleşi
• Brezilya’nın mega-kenti São Paulo’nun Kültür Sarayı
• Türk dostu bir çağdaş opera bestecisi: Daniel Catán
• 1838: Victoria için Sultan ve Türk Valsleri


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 240
Ağırlık : 240
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺124,50

Dikte 101, dikte yazmaya yeni başlayanlara, bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere ve bu eğitimi verenlere yol göstermek ve kaynak oluşturmak amacıyla tasarlanıp yazılmıştır. Kitap başlangıç düzeyinden ileri düzeye doğru sıralanmış ezgilerden oluşur. Başlangıçta yer alan ezgiler karışık olmayan nota değerleri ve yanaşık sesler içerir. Daha sonraki ezgilerde sırasıyla 3’lü, 4’lü ve 5’li aralıklar bulunmaktadır. Devamındaki ezgilerde bu aralıklar kullanılarak temel, I. çevirim ve II. çevirim konumunda oluşturulan akorlar yer almaktadır. Kitapta yer alan dikteler iki diyez ve iki bemole kadar olan majör ve minör tonlarda yazılmıştır. Ölçü sayısı olarak 2/4’lük, 3/4’lük, 4/4’lük, 3/8’lik ve 6/8’lik ölçü sayıları kullanılmıştır. Nota değerleri, zorluk düzeyi arttıkça çeşitlenmektedir. Ele alınan konular birbirlerinden kesin bir şekilde ayrılmamış, yeni konu ile eski konuya ait dikteler iç içe yerleştirilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 32
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2019
₺83,00

Bu kitap Türkiye'deki piyano öğrencilerini ve öğretmenlerini “caz müziğinin tınıları” ile tanıştırmak amacıyla yayınlanmıştır. Orijinali, değişik zorluk düzeylerindeki 4 kitaptan (UK Exam Grades 2-3-4-5) oluşan ve Classical Jazz, Rags & Blues adını taşıyan kitaptaki eserler, klasik müziğin en tanınmış eserlerinden seçilmiş ve caz tarzında düzenlenerek siz değerli piyanistlerin beğenisine sunulmuştur.

Yayınevimiz tarafından ülkemizde “Caz Piyano-1” ve “Caz Piyano-2” adıyla satışa sunulan bu kitaplarda Bach, Haydn, Mozart, Beeethoven, Brahms, Schumann, Çaykovski ve daha birçok önemli bestecinin bilindik eserlerinin caz düzenlemelerini bulacak ve bunları büyük bir beğeniyle çalacak/çaldıracaksınız. Caz Piyano-1 kitabı; kolay ve orta zorluktaki 19 eserden, Caz Piyano-2 kitabı ise orta ve ileri düzeydeki 17 eserden oluşmaktadır. Bütün piyano öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin keyif alması dileğiyle…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 23 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺99,60

Bu kitap piyano çalmaya yeni başlayan öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde faydalanabilecekleri, farklı dönemlere ait eser örnekleri ve teknik zorluk içeren yerlerle başa çıkılmasını sağlamak adına sunulmuş yöntemlerden oluşmaktadır. İki ana bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, yeni başlayan öğrenciler için uzun yılların deneyimiyle harmanlanmış, denenmiş ve işe yararlılığı kanıtlanmış özgün alıştırmalar, ikinci bölümünde ise Beyer, Czerny, Bach, Schumann, Tchaikovsky, Kabalevsky ve Bartók’tan seçme eserler bulunmaktadır. Bu metodun piyano öğrencilerine ve öğretmenlik yaşamına yeni başlayan genç piyano eğitimcilerine de yararlı olması, yol göstermesi hedeflenmiştir. Kitapta yer alan eserlerin yazar tarafından seslendirilmiş videolarına Ayça Aytuğ youtube kanalından erişebilirsiniz.

Piyano eğitimine doğru yöntemlerle başlamak çok önemlidir, çünkü ileri düzeyde karşılaşılabilecek teknik, stilistik ve polifonik problemlerin rahat çözümü için temellerin sağlam atılması gerekir. Ülkemizde genellikle kulaktan dolma bilgilerle ders verildiği gerçeği inkâr edilemez. Bu nedenle Ayça Aytuğ’un öneriler ve yöntemleri de içeren Seçme Eserler ve Çalışma Yöntemleriyle Pİyano Eğitimi 1 isimli kitabının yararlı bir hizmet olacağından eminim. Prof. Hülya Tarcan

Mimar Sinan GSÜ. İstanbul Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Öğr. Üyesi


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 72
En / Boy : 23 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018
₺107,90

Fattah Nazarov’un Piyano Konçertosu en popüler eserlerinden birisidir. Besteci, bu eseri kızı Gülnara Nazarova için yazmış ve sahnede ilk icralarını da Özbekistan başta olmak üzere, yurt dışında farklı ülkelerde yine kızı seslendirmiştir. Piyano konçertosunun ilk icrası kızıyla birlikte, iki piyano düzenlemesiyle, 1964 yılında Taşkent’te “Taşkent Baharı” Çağdaş Müzik Festivali’nde Özbekistan Besteciler Birliği salonunda gerçekleşmiştir. Baba ve kızı eserleri Dmitriy Şostakoviç, Aram Haçaturyan ve diğer 20. yüzyıl müzik sanatçılarının da hazır bulunduğu festival gecesinde seslendirmişlerdir. Konçerto derin izlenimler bırakmış, müzik camiası tarafından çok büyük takdir görmüş ve bu nedenle Moskova dinleyicilerine de dinletilmesi yönünde karar alınmıştır.

Nazarov’un piyano konçertosu, son derece piyanistik ve aynı zamanda piyanonun özelliklerini çok derinden kavramak amacını güderek yazılmıştır. Bu konçerto, kompozisyonun kompakt özelliği, titiz bir klasik formunun bulunması ve bölümler arasında açık bir sınırlama olmasıyla ayırt edilmektedir. Besteci, konçerto bölümleri arasında net bir çeşitlendirme prensibini, yazım, ölçü, tempo gibi müzik ögelerini değiştirerek vurgulamıştır. Bu da icracıya, nota metnini hızlı bir şekilde öğrenme, bilme ve dramaturjisini idrak etme olanağı vermektedir. Konçerto, parlak melodik karakteri ve müzik dilinin zor olmaması nedeniyle geniş yelpazedeki dinleyiciler için anlaşılır olması ile kendini göstermektedir. Aynı zamanda parlak bir Özbek milli renkliliğine sahiptir ve bu da entonasyon, mod, ritmik ve yazım şekilleriyle vurgulanmaktadır. Orkestra, konçertoda bir eşlikçi olarak ve solistle yarış yapan katılımcı olarak önemli bir rol oynamaktadır. Orkestranın fonksiyonları çeşitlidir ve ifade gücüne sahiptir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 32
En / Boy : 23 / 30,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018
₺83,00

Kanun, geçmişten günümüze, farklı çalım teknikleri uygulanarak ve geliştirilerek gelmiştir. Bu teknikleri, farklı müzik türlerini taklit ederken, değişik süslemeler uygularken ya da farklı armonik seslerden faydalanarak geliştirdiysek de armonik çalım konusundaki tekniğimizi aynı oranda bilgi ile desteklememiz kaçınılmaz olmuştur. Bu konuda mesleki müzik eğitimi kurumlarında verilen armoni derslerinin kanun sazına adaptasyonu sadece öğrencinin merakı ile desteklenmektedir. Herhangi bir müzik eğitimi kurumunda ders almadan kendi becerisi ve merakı ile kanun icra edenlerin, kendi beğenilerinden yola çıkarak buldukları dizi ve akorları, sadece beğeni ile değil basit armoni kurallarını düşünerek bulmasını sağlamak ancak bu tür kaynaklarla mümkün olmaktadır. Daha önce tarafımdan denenmiş, uygulanmış, kabul görmüş teknikleri ve temel armoni bilgilerini paylaşmak amacıyla yazdığım bu kitaptaki armonik uygulamalar, kadanslar ve diziler tekniği zorlamak için değil, armoni bilgisini, kurallarını ve basit parmak uygulamalarını öğretmek içindir. Kitapta klasik armoninin sadece temel kavramlarına ve bunlara ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Bu kitap bir armoni kitabı değildir böyle düşünülmemelidir. Kanun çalgısını öğrenmek isteyenlere ve çalanlara yararlı olması dileğiyle.

Deniz Göktaş

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu

Kanun Sanatçısı


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 104
En / Boy : 21 / 29,7
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018
₺124,50

Bu kitapta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin değerli şefi ve besteci Mustafa Erdoğan tarafından tonal bir anlayışla flüt ve piyano için hazırlanan 12 halk türküsü yer almaktadır. Türkülerin isimleri ve yöreleri şöyledir: Ah Bir Ateş Ver (İzmir), Allı Turnam (Kırıkkale/Keskin), Kalenin Bedenleri (Tokat), Ben Giderim Batuma (Sinop), Bugün Ayın Üçüdür (Azeri), Fidayda (Ankara), Hastane Önünde İncir Ağacı (Yozgat), Karasar Zeybeği (Ankara), Makaram Sarı Bağlar (Diyarbakır), Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar (Edirne), Kırmızı Gül Demet Demet (Erzurum), Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım (Rize)

Albüm piyano eşlik kitabı ve flüt partisyonu olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Kullanıcıların eser seçimini kolaylaştırmak ve piyano eşlikli çalışabilmeleri amacıyla her bir türkünün flüt ve piyano için hazırlanmış MP3 formatındaki ses dosyası ile sadece piyano eşliğini içeren MP3 dosyasını yayınevi web sitesine yüklenmiştir. Buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Müzik Eğitimi Yayınları tarafından flüt ve piyano için ülkemizde ilk kez yayınlanan bu repertuvarın sevilerek seslendirilmesi dileğiyle.…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 88
En / Boy : 23 / 30
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018
₺83,00

Konusuna ne kadar hakim ve bu konuda ne kadar yetkin olduğunu yakından izlediğim Sayın Duygu Duran Orlwoski, ülkemizde henüz emekleme aşamasında olan Müzik Terapi alanındaki büyük bir boşluğu dolduracağına inandığım bu kıymetli eseri için gönülden tebrik ediyorum.

- Prof. Dr. Hanefi Özbek Medipol Üniversitesi

Bu kitap bir yandan okuyucuyu Kreatif Müzik Terapi ile tanıştırmayı hedeflerken bir yandan da konuları en kreatif yollarla aktarma çabasını ve iddiasını ortaya koyuyor. Bu kitap ülkemizin ilk kreatif müzik terapi kitabı olma özelliğini de taşıyor.

- Prof. Dr. Levent Öztürk Uygulamalı Müzik Terapileri Derneği Başkanı

Müzik terapist Duygu Duran Orlowski tarafından kaleme alınan bu kitap bu alanda çalışanlara kılavuzluk edecek, ilham olacak, merak uyandıracak ve alandaki büyük boşluğu dolduracaktır. Kitap, müzik terapi pratiğine yönelik Türkiye’de yayınlanan ilk kitap olması nedeniyle ayrıca önemlidir.

- Doç. Dr. Burçin Uçaner Çiftdalöz Müzikterapi Derneği Başkanı

“Almanya’da yaşayan müzik terapisti Duygu Duran Orlowski’yle yapılan bilimsel çalışma uyuyamama ve düzensiz uyku sorunları olan çocuklar için umut ışığı oldu”

- Milliyet-2018

“Hiç ilaç kullanmadan uyku problemini çözdüler”

- Sözcü-2018

Duygu Duran Orlowski Almanya ve Türkiye’de düzenlediği atölye çalışmaları ile bu kitapta yer alan uygulamalar da dâhil olmak üzere kreatif müzik terapi yaklaşımlarını katılımcılarla paylaşmaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 104
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺99,60

Bu kitap Türkiye'deki piyano öğrencilerini ve öğretmenlerini “caz müziğinin tınıları” ile tanıştırmak amacıyla yayınlanmıştır. Orijinali, değişik zorluk düzeylerindeki 4 kitaptan (UK Exam Grades 2-3-4-5) oluşan ve Classical Jazz, Rags & Blues adını taşıyan kitaptaki eserler, klasik müziğin en tanınmış eserlerinden seçilmiş ve caz tarzında düzenlenerek siz değerli piyanistlerin beğenisine sunulmuştur.

Yayınevimiz tarafından ülkemizde “Caz Piyano-1” ve “Caz Piyano-2” adıyla satışa sunulan bu kitaplarda Bach, Haydn, Mozart, Beeethoven, Brahms, Schumann, Çaykovski ve daha birçok önemli bestecinin bilindik eserlerinin caz düzenlemelerini bulacak ve bunları büyük bir beğeniyle çalacak/çaldıracaksınız. Caz Piyano-1 kitabı; kolay ve orta zorluktaki 19 eserden, Caz Piyano-2 kitabı ise orta ve ileri düzeydeki 17 eserden oluşmaktadır. Bütün piyano öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin keyif alması dileğiyle…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 23 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺99,60

“Küçükten beri okuldayken bile muallimlerin yanında bazı şiirler yazardım. Çok sopalar yedim. Hasan Tahsin (eğitmen) vardı bizim burada. Muallimin defterine, cetvel tahtasına yazardım, gelir okurdu. Bir karın dayak yerdim bu yüzden.

Cemiyetlere gider, saz çalanlara deyiş söyleyenlere hayran kalırdım yani. Dolaştığım yerlerde eski demeler, deyişler(in olduğu), büyük bir defter vardı. Koynuma koyar devamlı onlarla meşgul olurdum. Rahmetlik Sarı Hüseyin vardı. Sarı Hüseyin’in deyiş ve şiir defteri… Bir tane aldım onu.(ondan) Bütün hepsini ezberledim. Derken işte böyle devam ede ede Akveran köyünde Mürteza Ali vardı, Süleyman vardı. Onlar bu dede deyişlerinde bazen saz çalarlardı. Aralardan kafamı sokar onları dinlemek isterdim.

Derken, derken yaş ilerledi, o arada işte askerlik meydana çıktı askere gittim. Oradan geldikten sonra işleri daha da biraz olgunluğa döktüm. Derken sazı elimize aldık. Artık bu meyanda icap ettiği kadar, yerine göre şiir söylemeye devam etmeye durdum. O müddetten beri, meclislerde şurda burda çaldık, çağırdık. Şimdiki bu duruma geldik.

Şimdi ben şiir söylemede kâğıda yazmaktan, ani söylemek (doğaçlama) daha çok kolayıma gidiyor. Şimdi de bazı meclislerde çalıyoruz. Kendi demelerimden çalıyorum. Böylece hayat sürüp gidiyor. Çocukların kalabalığı, geçim darlığı derken bizi bir sürü üzüntüye bıraktı. Kendimiz bir tarafa açılamadık, tanınamadık. Kendi muhitimizde çalıp söyledik, açıldık, tanındık. İşte böyle sürüp gidiyor.”

Aşık Bektaş Kaymaz (1913 – 1978)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018
₺83,00

Bu kitap 2017 yılında yayınlanan “Şan için Piyano Eşlikli Azeri Türküler” isimli kitabımızın “solo çalgılar için düzenlenmiş” versiyonudur. Başlangıçta sadece keman ve piyano için düşünülmüş olmasına karşın, daha sonradan bütün solo çalgılar tarafından piyano eşliğinde seslendirebilmesi için kitabın adı “Solo Çalgılar için Piyano Eşlikli Azeri Türküler” olarak değiştirilmiştir. Ana kitapta 15 eserin piyano eşliği, “Solo Çalgı Partisi” kitapçığında ise eserlerin sol anahtarına göre yazılmış solo partileri bulunmaktadır. Bu bakımdan eserler, sol anahtarı kullanan keman, flüt, obua, kanun, bağlama vb. bütün çalgılar tarafından rahatlıkla seslendirilebilir. Başka bir deyişle, bu kitaptaki eserler bütün yaylı çalgılar, tahta ve bakır nefesli çalgılar, Türk Müziği çalgıları ve diğer bütün solo çalgılar içindir.

Eserlerin solo+piyano ses dosyaları ile sadece piyano eşliklerinin full sürüm MP3 dosyalarına ücretsiz olarak yayın evi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 64
En / Boy : 23 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018
₺99,60

Bu kitapta, binlerce yıldır Türk devletlerinin bünyesinde önemli bir yapıtaşı olduğu hâlde 1828 yılından beri İran coğrafyasının Sulduz bölgesinde yerleşik bulunan Karapapak Türklerinin önemli kültür ve sanat değerleri olan “halaylarını” derleyip değerlendirerek onların Türk kültürünün ve sanatının bir parçası olduğu gösterilmeye çalışılmıştır.

Sulduz Karapapaklarının araştırmacı yazarlarından Yusuf Kahramanpur, “Ferheng-i Ame El Garapapaġ” adlı eserinde gerçekleştiremediği bir arzusunu şöyle belirtmektedir: “Ne yazık ki Karapapak yallılarını değerlendirebilecek müzik ve nota bilgim yoktur. Ümit ediyorum ki bu konuda bilgili ve yetenekli olanlar, gelecekte bu millî görevi kabul edip müzik sevenlere sunarlar.” Merhum Kahramanpur’un bu isteği ve Sulduz Nagade’de alan araştırması yaparken muhitin aydınlarının da bu yönde istekte bulunmaları, yazarı bu araştırmayı yapmaya yönlendirmiştir.

Kitapta Sulduz Karapapaklarının oyun havaları ve bu oyunlarda okunan türküler alan araştırması, derleme ve inceleme yöntemleriyle hem söz hem de müzik olarak kayıt altına alınmıştır. Böylece küçük bir Türk topluluğu olan Sulduz Karapapaklarının yallı/oyun havaları, hem notaya alınmış hem de bu havaların sözleri ve varyantları müzik uzmanlarının hizmetine sunulmuştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 112
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018
₺23,07

Bu kitap yazarın ağırlıklı olarak, gençlik yıllarında yazdığı makalelerden oluşmaktadır. "Piyano çalışırken" başlıklı bölümdeki çalışma önerileri, elli yıldır piyano başında olan bir emektarın, otuz beş yılını aralıksız öğretmenlik yaparak geçirmiş bir eğitimcinin, yılların süzgecinden geçmiş ve denenmiş  son derece kıymetli  önerileridir.

  • Schumann ve Çocuk Sahneleri
  • Yaşamı ve Müziği ile Chopin
  • 6-11 Yaş Grubu Çocuklarında Piyano Eğitimi
  • Müzik Okullarındaki Piyano Dersleri Üzerine
  • El Pozisyonu
  • Güzel Piyano Çalmak İçin
  • Arpejler
  • Bach Çalarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • Çocuk ve Müzik Eğitimi
  • Çocuklarda Müzik Eğitimi
  • Piyanonun Kısa Geçmişi
  • Çocuklarımız, Çocuk Şarkıları Söyleyerek Büyümeliler

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 96
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018
₺83,00
1 2 3 >
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı