ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Gülseren Budayıcıoğlu son dönemin en çok okunan yazarlarından biridir. Bu yüzden arama motorlarında sıklıkla Gülseren Budayıcıoğlu kimdir sorusu araştırılmaktadır. Yazar aynı zamanda ünlü bir psikiyatristtir. 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Mutlu ve sevecen bir ailede yetişen psikiyatrist yazarın Yükselen ve Mustafa isimlerinde iki tane kardeşi vardır. Kendisi gibi doktor olan Aydın Budayıcıoğlu ile 1973 yılında evlenmiştir. Bu evlilikten iki tane çocukları dünyaya gelmiştir. Gülseren Budayıcıoğlu hayat hikâyesi içerisinde eğitimi oldukça önemli bir yerdedir. Başarılı bir öğrenci olan yazar ortaokul ve lise eğitimini Ankara TED Kolejinde tamamlamıştır. Lisans eğitimine ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde başlamıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu çalışma hayatına üniversite yıllarında başlamıştır. Lisans eğitimi devam ederken TRT’nin açtığı spikerlik sınavını kazanarak belirli bir süre TRT de spikerlik görevi üstlenmiştir. 1972 yılında üniversiteden mezun olan psikiyatrist yazar spikerliği bırakarak üniversitede asistan olarak çalışmaya başladı. Bu dönemlerde ise TV’de çeşitli programlarda sunuculuk da yapmıştır. Psikiyatri alanında uzmanlığını ise Hacettepe Üniversitesinde tamamlayan yazar bu üniversitede beş yıl akademisyenlik yaparak pek çok öğrencinin yetişmesine katkı sağlamıştır. Aynı şekilde bu dönemde de İnsan ve Dünya adı verilen bir TV programını da sunarak televizyon hayatından da uzak kalmamıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu Kitap Listesi

Gülseren Budayıcıoğlu kitapları son dönemlerin en çok okunan ve en çok satan kitapları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Gerçek hayattan esinlenerek kaleme aldığı bu eserler okurları tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Mesleki olarak pek çok hastası olan yazarın bilgi birikimi ve yaşanmış hikâyelere yakından tanık olması kitaplarının dikkat çekici olmasını arttırmaktadır. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları, danışan hastaların hayat hikâyelerinden oluşmaktadır. Tek kitapta farklı hikâyelere yer veren yazar kurgu yeteneği ile de hastalarının kimliklerinin açığa çıkmasına engel olmaktadır.

Gülseren Budayıcıoğlu yazarlık kariyerine ise Madalyonun İçi adlı kitabıyla başlamıştır. Bu kitabında pek çok hikâyeye yer vermiştir. Masumlar Apartmanı dizisinin kitabı aslında Madalyonun İçi adlı eserdir. Masumlar Apartmanı, bu kitapta yer alan bir yaşam öyküsüdür. Sonraki eserlerinde ise yazar daha uzun anlatıma sahip olan kitapları kaleme almıştır. Eserleri Psikoterapik roman olarak adlandırılan sanatçının hikâyeleri, televizyonlara da uyarlanarak dizi haline getirilmiştir. Özellikle son dönemlerde reyting rekorları kıran dizilerin senaryosunu yazan ünlü psikiyatrist yazar daha çok kişi tarafından tanınmış ve beğeni ile takip edilmeye başlanmıştır. Gerçek yaşamı eserlerine aktaran Gülseren Budayıcıoğlu kitapları ise şunlardır:

  • Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden – 2004
  • Günahın Üç Rengi – 2008
  • Hayata Dön – 2011
  • Kral Kaybederse – 2015
  • Camdaki Kız – 2019
  • Hayatın Sesi – 2022
  • Kırmızı Pelerin – 2022
  • Kral Teo – 2018 ( Çocuk Kitabı)

Gülseren Budayıcıoğlu Dizi Olan Kitapları

Yaşanmış hikâyeleri kitaplarına aktaran yazar Gülseren Budayıcıoğlu dizi olan kitapları oldukça popülerdir. Gerçek hayatları konu edinen bu diziler ise izleyiciler tarafından daha çok dikkat çekmektedir. Bu da kitaplara olan ilginin artmasına sebep olmaktadır. Ayrıca tanık olduğu hayat hikâyelerini senaryolaştıran yazarın her senaryosu kitapları içerisinde yoktur. Bu yüzden yalı çapkını kitabı Gülseren Budayıcıoğlu araştırmaları son zamanlarda çok fazla bir şekilde yapılmaktadır. Ancak bu hikâye yazarın herhangi bir kitabından değil, tanıklık etmiş hikâyelerinden biridir. Buna benzer pek çok yapıma ilham kaynağı olan yazar, yazdıklarını hikâye sahiplerinin izni ile paylaştığını özellikle belirtmektedir. Gülseren Budayıcıoğlu kitaplarından esinlenen diziler şunlardır:

İstanbullu Gelin: Başrollerini Aslı Enver ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizi Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön adlı kitabından esinlenmiştir. 2017 – 2019 yılları arasında Star TV’de yayınlanmış bir yapımdır.

Doğduğun Ev Kaderindir: Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un başrol olduğu yapıtın kaynağı ise Camdaki Kız adlı eserdir. Bu dizi ise 2019 – 2021 yılları arasında TV 8’de yayımlanmıştır.

Kırmızı Oda: Madalyonun İçi, psikiyatristin not defterine açılıyor. Kitap, 2004 yılında yayımlanmaya başladı. Psikolojik sorunlarla mücadele eden çok sayıdaki insanın hikâyesini içeriyor. Pek çok hayat hikâyesinin anlatıldığı Kırmızı Oda dizisi, yayımlandığı dönemde ilgi ile takip edilmiştir. Dizi, bu kitaptan uyarlanmıştır. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabından uyarlanan Kırmızı Oda dizisi, uluslararası çapta ilgi gördü.

Masumlar Apartmanı: Masumlar Apartmanı dizisinin kitabı, Madalyonun İçi adlı eserdir. Dizi, kitaptaki Çöp Apartman adlı hikâyeden alıntılanmıştır. 2020 – 2022 yılları arasında TRT 1'de yayınlanmış bu dizi reytinglerde belirli bir dönem ilk sıralarda yerini korumuştur.

Camdaki Kız: Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı isimli kitabından esinlenen ve yayın hayatına Kanal D ekranlarında devam eden Camdaki Kız adlı dizinin senaryosunu oluşturmaktadır.

Terzi: Henüz yapım aşamasında olan dizinin Netflix’de yayımlanacağı bilinmektedir. Gülseren Budayıcıoğlu kitapları arasında yer alan Hayata Dön adlı eserden yola çıkarak senaryolaştırılmış bir yapımdır.

Ayrıca Gülseren Budayıcıoğlu kitapları içerisinde olmayıp ancak yaşanmış gerçek hayat hikâyelerini anlatan birçok dizi de halen daha yayın hayatına devam etmektedir. Senaryosunu Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazdığı, Yalı Çapkını, Çöp Adam ve Ömer adlı dizilerde ünlü psikiyatristin kaleminden esinlenerek TV’ye aktarılmıştır.

Gülseren Budayıcıoğlu Kitap Seti

Gülseren Budayıcıoğlu yeni kitabı Kırmızı Pelerin adlı eser, Kasım 2022 okurları ile buluşmuştur. Yazar yazmış olduğu gerçek hayat hikâyeleri ile oldukça dikkat çekmiş ve kitap severler tarafından beğenilmiştir. Anlatımın sade olması ise eserlerinin kolay bir şekilde okunmasına imkân sunmuştur. Gülseren Budayıcıoğlu kitap sırası ise okurları tarafından araştırılmaktadır. Çünkü bazı kitaplarında bir önce yazdığı kitaplardan bir takım alıntılar yer alabilmektedir. Bu yüzden özellikle ilk çıkardığı kitaplar Madalyonun İçi, Günahın Üç Rengi, Hayata Döne ve Camdaki Kız adlı eserleri set haline getirilerek satışa sunulmaktadır. Aynı şekilde Gülseren Budayıcıoğlu son kitabı arasında kırmızı Pelerin ile Hayatın Sesi adlı eserleri de set içerisine dâhil edilebilmektedir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı