Bu kitabın temel amacı, temel programla bileşenleri ile temel seviyede kodlama ve algoritma geliştirme yeteneğinin desteklenmesidir. Bu amaç doğrultusunda kitap içeriğinde algoritma test programları; Raptor, Algo Build, Pselnt, Visual Logic, Flowchart ve Larp tanıtılmış, indirme ve kurulumları, genel tanıtımları, arayüz, menü ve örnekleri ayrıntıları ile ele alınıp detaylandırılmıştır.
Bu kitapta, temel algoritma test programları öğrencilere algoritmayı sevdirecek şekilde anlaşılır uygulamalarla tanıtılmaya çalışılmıştır. Bu anlamda kitabın algoritma eğitimi adına farkındalık yaratacağı ve aynı zamanda öğrenenlerin kodlama ve robotik eğitim süreçlerine de katkıda bulunacağı öngörülmektedir.
İçindekiler;- Bilgisayar ve İnternet'e bakış- Bilgisayar tiplerine bakış- Bilgisayar verileri nasıl işler?- Bilgisayar mimarisi ve işleyişi- Klavye ve siz- Bilgisayar donanımı ve Donanım satıl alma rehberi- Windows WP- DOS- Word XP- Access XP- Powerpoint XP- CD/DVD/VCD, taşınabilir bellek ve disket kullanımı- CD yazma- Yazıcı, Tarayıcı ve Dijital kamera kullanma- Bilgisayardan fax gönderme ve fax alma- Veri sıkıştırma ve veri kurtarma- İnternet Bağlantısı ve İnternet Kullanımı- İnternet Güvenliği ve virüsler- Windows XP Kurma- Bios & Setup- Problem analıiz metodu ve arıza giderme- Yerel ağ kurulumu ve kablosuz ağlar- Oyunları yönetme
Üniversitelerin, Bilgisayar–2 dersine yönelik olarak hazırlanan bu kitapta, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access, İnternet'e Giriş ve Web konuları adım adım ve başlangıçtan ileri düzeye doğru anlatılmıştır.
Konuların anlatımları, ekran görüntüleri ile desteklendiği için kullanıcılar dersleri kendi başlarına rahatlıkla takip edebilirler. Bilgisayar–1, Bilgisayar–2 Kitapları içerik olarak temel bilgi teknolojisi kullanımı, bilgisayar kullanımı ve hatta fakültelerdeki Entegre Ofis derslerine uygun olarak hazırlanmıştır.
Bu serideki amaç, Meslek Yüksek Okullarında, Fakültelerde ve üniversitelerin çeşitli programlarında okutulan Temel Bilgisayar Kullanımı derslerinde öğrencilere katkı sağlayabilmektir..
Bir Oyun Alanı Olarak Kodlama’nın ilk baskısının yayınlanmasından bu yana eğitimde kodlama tüm dünyada daha da yaygınlaşarak popüler hale geldi; ancak kodlamanın erken çocukluğa gelişimsel olarak uygun bir şekilde nasıl getirileceğine yönelik yaklaşımlar çerçeve politika ve yönergeler ile hâlâ desteklenememiştir. Bu kitap, yazılı diller ve programlama dilleri arasındaki benzerliklere değinmekte; kodlamanın düşünme biçimimizi gerçekten etkileyebilecek ve eğitimsel ve toplumsal değişim yaratabilecek bir okuryazarlık haline gelme potansiyeli üzerine durmaktadır. Kitap erken çocukluk döneminde kodlamayı tanıtmak için önemli olabilecek iki ana metaforu ileri sürmektedir: Oyun Alanı Olarak Kodlama ve Okuryazarlık Olarak Kodlama.
Kitabın ikinci baskısı, erken çocukluk döneminde kodlama öğretimine eğlenceli ve gelişimsel olarak uygun bir yaklaşımı ele almaktadır. Bu baskıda ayrıca ScratchJr ve KIBO ile kendi programlama projelerini oluşturan çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin durum çalışmalarının yanı sıra öğretim programı etkinlikleri, kısa hikayeler ve projeler hakkında daha fazla örnek sunulmaktadır. Marina Umaschi Bers, Tufts Üniversitesinde (ABD) Eliot-Pearson Çocuk Çalışmaları ve İnsani Gelişim Bölümünde profesördür. Yeni öğrenme teknolojileri aracılığıyla olumlu çocuk gelişimini desteklemek için yenilikçi yöntemleri araştırdığı Gelişim Teknolojileri (DevTech) araştırma grubuna başkanlık etmektedir. Marina, MIT Medya Laboratuvarı ve PICO şirketi ile ScratchJr programlama dilini geliştirmiştir. Aynı zamanda, 4 ila 7 yaş arası çocuklar için ahşap bloklarla programlanabilen (ekrana ihtiyaç duyulmayan) bir robot platformu olan KIBO'nun da geliştiricisidir. Bers, bu kitabında her iki programlama dilini ayrıntılı ele almaktadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.