Bektaşilik Tarihi

Bazi Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesinin Eşmepınar köyünde doğdu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler ile Anadolu Üniversitesi Tarih bölümlerini bitirdi. Tarih araştırmaları yapmaktadır. ilk kitabı "Türkiye'6e Göç Olgusu, Sorunları ve Çözümü" 1978'de yayınlandı. Bunu 1987'de "Atatürk"ün Anadolu ya Gönderiliş Olayının İçyüzü" (2. Baskı 1995), 1990'da "Kurtuluş Savaşı'nda Alevi-Bektaşiler", 1992'de "Osmanlı'da Alevi Ayaklanmaları", 1995'de "Aleviliğin Tarihsel Konumu","Alevilik Nedir?, "Alevilik ile İlgili Osmanlı Belgeleri", 1996'da "Fevaid"(Hacı Bektaş'tan hazırlama), "Atatürk'ün Düzeni", "Atatürk'ün Düşünce Yapısının Oluşumu", "İslam Dünyası ve Kemalizm", "Aleviliğie İftiralara Cevaplar", "Bıçağın Sırtında Siyaset" ve "Alevilik Tarihinden İzler" kitapları izledi. Okullara yönelik çalışmalarda yapan yazarın 1990'da ÖSS-ÖYS için Tarih ve İnkilap Tarihi" ve 1992'de "3160 Soruda Tarih ve İnkılap Tarihi" kitapları yayınlandı. Ayrıca liseselr için tarih ders kitabı çalışmaları içerisindedir. "Öğretmen Dünyası", "Kemalist ülkü", "Cem", "Nefes", "Gönüllerin Sesi", "Yurtta Birlik","Milliyet", "Aydınlık", "Teori", "Bilim ve Ütopya" gibi gazete ve dergilerde Atatürk, Milli Mücadele, Alevi kültürü ve tarihiyle ilgili birçok makaleis yayınlanmıştır. Alevilğin tarihsel gelişimiyle ilgili çalışmalar içerisindedir.


Basım Ayı/Yılı : 1997
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 492
Ağırlık : 410
En / Boy : 14 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺144,00

Tarihçi-yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nin Eşmepınar Köyü'nde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda birçok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır. Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz, 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı. Yayınevimiz, son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Alevilik; nasıl ve hangi ortamda, neden çıkmıştır? Nasıl ve hangi etkileşimler içerisinde bir tarihsel süreç izlemiştir? Bugünkü Aleviliğin oluşmasında toplumsal, siyasal, düşünsel kültürel etkenler tarihsel süreçte nasıl bir rol oynamış ve Aleviliğe nasıl bir yapı kazandırmışlardır? Bunlar sonucunda Aleviliğin siyasal ve kurumsal oluşumu nasıl bir nitelik göstermiştir? Alevilik içinde yer aldığı devletlerin/toplumların siyasetlerinde, toplumsal yapılanmalarında nasıl ve ne ölçüde rol oynamıştır?.. Bütün bu soruların yanıtları kısa da olsa bu kitapta yer almış, okur bu alanda bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Bu yolla, Alevilik karşıtı çevrelerin zaman içerisinde ürettikleri ve doğruymuş gibi insanların beyinlerine işledikleri kimi önyargılı bilgiler ve düşünceler yıkılmaya çalışılmışır.

"Ailecek pek yakındık. Zübeyde Molla'yı ikinci defa kocaya veren benim büyük kaynatam Şeyh Rıfat Efendi'dir. Mustafa Kemal tatillerde Selanik'te sılaya geldiği vakit büyük kaynatamın tekkesine gelir, ayin günlerinde dervişler halkasına katılarak, huuu huuu diye kan-ter içinde kalıncaya kadar döner, dururmuş."

- Kılıçoğlu Hakkı Bey (yazar Falih Rıfkı Atay'a yazdığı mektubundan)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 170
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2004
₺28,80

Tarihçi-yazar Baki Öz 1949'da Erzincan'nın Çayırlı İlçesi'nin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış bu alanda bir çok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasında kapı aralamıştır.

Değerli araştırmacı  yazarımız Baki Öz 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı.

Yayınevimiz son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kiitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2008
₺32,00

Milli mücadele ve Cumhuriyet tarihi birçok yönüyl ayrıntılarıyla araştırma-inceleme konusu edilmiş ve birçok yanı aydınlığa kavuşturulmuştur. Objektif altına yatırılmamış, inceleme konusu edilmemiş çok az konusu kalmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 223
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2004
₺64,00

Tarihçi yazar Baki Öz 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimialmış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi tarihi üzerinde yoğunlaştırmış bu alanda bir çok yapıt üretmiş Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı. Yayınevimiz son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 400
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2004
₺112,00

Rübai (Dörtlük)

Fakr dünyasında nişansızlık üstündürAşk kıssasında dilsizlik üstündürO kimseye ki varlık sırlarının zevkine sahip değil Ona tercümanlık biçiminde söylemek üstündür.

Faide (Yararlı öğüt)

Hazret'ten (bulunduğu gizem kutsansın) sordular ki tarikattan söz etmek kimin hakkıdır?Buyurdu o kimseye ki eğer onun zahirini yer ehline sunsalar hiçbir ayıp onda görmesinler ve eğer batınını gök Ehline sunsalar onun batınında hiçbir eksiklik bulmasınlar.

Faide (Yararlı öğüt)

Buyuruyorlardı ki: Fedakarlık, başkasının yararını kendi nefsinin yararına seçmektir.ve buyuruyorlardı ki: Yakin gönlün rahat bulmasıdır Hak teala üzere yani onun sözüne ve emirlerine ve Şükür gönlün nimetleri sunana bağlanmasıdır.

Faide (Yararlı öğüt)

Fakr huzurdur her yoklukta ve bağışlamaktır her varlıkta.

Faide (Yararlı öğüt)

Fakr'dan korktuğun müddetçe, münafıksın.

Faide (Yararlı öğüt)

Soruyorlardı ki Yakin nedir? Buyurdu, Yakin Tanrı'nın kendisidir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 90
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2007
₺40,00

Baki Öz koçgiri olayını araştırarak artık üzerinde 80 yıla yakın bir zaman geçmiş olan bu tarihsel olayı anlatmaya çalışmıştır. Tarihçiliğinden gelen belgelere dayanma yönetimini burada da kullanmış ve belgeleri konuşturmuştur. Olayın sadece kronolojisini yazmakla kalmamış bu olayı hazırlayan toplumsal etnik ve mezhepsel etkenleri ve o günlerin ortamını da ele alarak olayı geniş boyutuyla irdelemeye çalışmıştır.Olayın arka planı olan "Kürtlük, Zazalık, Alevilik, Milliyetçilik, Feodal yapı" ve "Aşiret düzenini sürdürme" gibi etkenler derinlenmesine ele alınarak Koçgiri olayındaki etkenlik ve belirleyicilik yanları saptanmaya çalışılmıştır. Koçgiri olayının Meclis ve öğüt Kurullarının raporlarında değerlendirilişine bakılarak yönetiminin olaya yaklaşımı açıklanmaya çalışılmıştır. Dönemin Sivas valilerinin olayı bastırmakla görevli Merkez Ordusu Komutanı Nurettin Paşa ve Topal Osman'ın "yetkilerini aşan" tutumları karşısındaki tepkileri verilerek olayın iç yüzü aydınlatılmaya çalışılmış ve bir tarihçi gözüyle Koçgiri Olayı'nın neden başarısız kaldığı üzerinde durulmuş olay neden ve sonuçlarıyla bir bütünlük içerisinde değerlendirilerek bu tarihsel olay bir tarihçi kalemiyle aydınlığa kavuşturulmuştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 326
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.1999
₺96,00

Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Eşmepınar köyünde doğdu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler ile Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümlerini bitirdi. Tarih öğretmeni olarak çalışmakta ve tarih araştırmaları yapmaktadır. İlk kitabı "Türkiye'de Güç Olgusu, Sorunları ve Çözümü" 1978'de yayınlandı. Bunu aynı yılda "Atatürk'ün Anadolu'ya Gönderiliş Olayı'nın İçyüzü" (2. Baskı 1995), 1990'da "Kurtuluş Savaşı'nda Alevi Bektaşiler", 1992'de "Osmanlı'da Alevi Ayaklanmaları", 1995'de "Aleviliğin Tarihsel Konumu", "Alevilik Nedir;?", "Alevilik ile İlgili Osmanlı Belgeleri", 1996'da "Fevaid" (Hacı Bektaş'tan hazırlama), "Atatürk'ün Düzeni", "İslam Dünyası ve Kemalizm" kitapları izledi. Okullara yönelik çalışmalar da yapan yazarın 1990'da "ÖSS-ÖYS İçin Tarih ve İnkılap Tarihi" ve 1992'de "3160 Soruda Tarih ve İnkılap Tarihi" kitapları yayınlandı. Ayrıca liseler için tarih ders kitabı çalışmaları içerisindedir. "Öğretmen Dünyası", "Kemalist Ülkü", "Cem", "Nefes", "Gönüllerin Sesi", "Yurtta Birlik", "Milliyet", "Aydınlık", "Teori" gibi gazete ve dergilerde Atatürk, Milli Mücadele, Alevi Kültürü ve tarihiyle ilgili birçok makalesi yayınlanmıştır. Aleviliğin tarihsel gelişimiyle ilgili yoğun çalışmalar içerisindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 204
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2005
₺64,00

Tarihçi - Yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Eşmepınar Köyü'nde doğmuştur. Tarih öğretmeni olmuş ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik - Baktaşilik üzerine yoğunlaştırmıştır, bu alanda bir çok yapıt vermiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 287
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2003
₺88,00

Tarihçi - yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Eşmepınar Köyü'nde doğmuştur. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik - Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda birçok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

"Kitap Alevi-Bektaşi dergahları alanında ilk çalışmadır.

Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde varlık gösteren beşyüzün üzerinde Alevi - Bektaşi dergahını konu edinmiştir. Kitap bu alanda önemli bir boşluğu doldurup, eksikliği gidermiştir.

Dergahlar;  bir inancın kültürel varlık, oluşum ve yayılım merkezleridir.

Aynı zamanda o inancın kurumlaşmasına, biçimlenmesine, bu merkezler yoluyla toplumla tanışıp kaynaşmasına, benimseilmesine aracı olurlar. Dergahlar inançların kültür merkezleri olduğu gibi, aynı zamanda inançların toplumun yaşamına sokulmasına aracılık eden kurumlardır. İnanç, dergahlar yoluyla halkın günlük yaşamına, pratiğine girmiştir. Doğu - Orta Avrupa'dan, Anadolu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya kadar uzanan Alevi - Bektaşi dergahları da bu tarihsel, toplumsal, kültürel ve dinsel görevi yerine getirmişlerdir. Bugün yitirdiğimiz birçok bölgede varlık gösteren Alevi - Bektaşi dergahları Türk ulusunun birer kültür anıtlarıdır. Türk kültürü ve Alevilik - Bektaşilik olarak İslamlık bu kurumlarca dünyanın önemli bir bölümüne götürülmüştür. Bu çalışma bu açıdan da oldukça önemlidir. Yazar; geniş bir kaynakçadan yararlanarak ve bir kısmını da yerinde görerek kültürümüz ve inancımız açısından önem taşıyan savsanmış bir konuyu günışığına çıkarmıştır."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 347
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2001
₺105,00
Tükendi

Tarihçi - yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan ın Çayırlı İlçesinin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda bir yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz, 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı.

Yayınevimiz, son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 172
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2014
₺40,00
Tükendi

Tarihçi-yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Eşmepınar Köyü'nde doğmuştur. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğnuşlaşmış, bu alanda birçok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

Bu kitapta Alevi-Bektaşilerin Milli Mücadeleye katılamları, destekleri, Atatürk'le olan ilişkileri, ülkenin bağımsızlığa götürülmesindeki etkinlikleri ve Cumhuriyet'in kurulmasındaki rolleri işlenir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 137
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2003
₺27,00
Tükendi

Tarihçi - yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan ın Çayırlı İlçesinin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda bir yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz, 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı.

Yayınevimiz, son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 172
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2014
₺0,00
Tükendi

Baki Öz 1949'da Erzincan'da Çayırlı ilçesinin Eşmepınar köyünde doğdu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler ile Anadolu Üniversitesi Tarih bölümlerini bitirdi. Tarih araştırmaları yapmaktadır. İlk kitabı "Türkiye'de Göç Olgusu, Sorunları ve Çözümü" 1978'de yayınlandı. Bunu 1987'de "Atatürk'ün Anadolu'ya Gönderiliş Olayının İçyüzü" (2. Baskı 1995) 1990'da "Kurtuluş Savaşı'nda Alevi Bektaşiler" 1992'de Osmanlı da Alevi Ayaklanmaları 1995'de "Aleviliğin Tarihsel Konumu" "Alevilik Nedir?" "Alevilik İle İlgili Osmanlı Belgeleri" 1996'da "Fevaid" (Hacı Bektaştan hazırlama) "Atatürkün düzeni" "Atatürk'ün Düşünce Yapısının Oluşumu" "İslam Dünyası ve Kemalizm" "Aleviliğe iftiralara Cevaplar" ve "Bıçağın Sırtında Siyaset" kitapları izledi. Okullara yönelik çalışmalar da yapan yazarın 1990'da "ÖSS-ÖYS için Tarih ve İnkılap Tarihi" ve 1992'de "3160 Soruda Tarih ve İnkılap Tarihi" kitapları yayınladı. Ayrıca liseler içiğn tarih ders kitabı çalışmaları içerisindedir. "Öğretmen Dünyası" "Kemalist Ülkü" "Cem", "Nefes" , "Gönüllerin Sesi, "Yurtta Birlik" "Milliyet", "Aydınlık" , "Teori", "Bilim ve Ütopya" gibi gazete ve dergilerde Atatürk Milli Mücadele Alevi Kültürü ve Tarihiyle ilgili birçok makalesi yayınlanmıştır. Aleviliğin tarihsel gelişimiyle ilgili çalışmalar içerisindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 156
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.1997
₺27,00
Tükendi

Baki Öz 1949'da Erzincan'da Çayırlı ilçesinin Eşmepınar köyünde doğdu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler ile Anadolu Üniversitesi Tarih bölümlerini bitirdi. Tarih araştırmaları yapmaktadır. İlk kitabı "Türkiye'de Göç Olgusu, Sorunları ve Çözümü" 1978'de yayınlandı. Bunu 1987'de "Atatürk'ün Anadolu'ya Gönderiliş Olayının İçyüzü" (2. Baskı 1995) 1990'da "Kurtuluş Savaşı'nda Alevi Bektaşiler" 1992'de Osmanlı da Alevi Ayaklanmaları 1995'de "Aleviliğin Tarihsel Konumu" "Alevilik Nedir?" "Alevilik İle İlgili Osmanlı Belgeleri" 1996'da "Fevaid" (Hacı Bektaştan hazırlama) "Atatürkün düzeni" "Atatürk'ün Düşünce Yapısının Oluşumu" "İslam Dünyası ve Kemalizm" "Aleviliğe iftiralara Cevaplar" ve "Bıçağın Sırtında Siyaset" kitapları izledi. Okullara yönelik çalışmalar da yapan yazarın 1990'da "ÖSS-ÖYS için Tarih ve İnkılap Tarihi" ve 1992'de "3160 Soruda Tarih ve İnkılap Tarihi" kitapları yayınladı. Ayrıca liseler içiğn tarih ders kitabı çalışmaları içerisindedir. "Öğretmen Dünyası" "Kemalist Ülkü" "Cem", "Nefes" , "Gönüllerin Sesi, "Yurtta Birlik" "Milliyet", "Aydınlık" , "Teori", "Bilim ve Ütopya" gibi gazete ve dergilerde Atatürk Milli Mücadele Alevi Kültürü ve Tarihiyle ilgili birçok makalesi yayınlanmıştır. Aleviliğin tarihsel gelişimiyle ilgili çalışmalar içerisindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 252
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.1996
₺27,00
Tükendi

Bazi Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesinin Eşmepınar köyünde doğdu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler ile Anadolu Üniversitesi Tarih bölümlerini bitirdi. Tarih araştırmaları yapmaktadır. ilk kitabı "Türkiye'de Göç Olgusu, Sorunları ve Çözümü" 1978'de yayınlandı. Bunu 1987'de "Atatürk"ün Anadolu ya Gönderiliş Olayının İçyüzü" (2. Baskı 1995), 1990'da "Kurtuluş Savaşı'nda Alevi-Bektaşiler", 1992'de "Osmanlı'da Alevi Ayaklanmaları", 1995'de "Aleviliğin Tarihsel Konumu","Alevilik Nedir?, "Alevilik ile İlgili Osmanlı Belgeleri", 1996'da "Fevaid"(Hacı Bektaş'tan hazırlama), "Atatürk'ün Düzeni", "Atatürk'ün Düşünce Yapısının Oluşumu", "İslam Dünyası ve Kemalizm", "Aleviliğie İftiralara Cevaplar", "Bıçağın Sırtında Siyaset" ve "Alevilik Tarihinden İzler" kitapları izledi. Okullara yönelik çalışmalarda yapan yazarın 1990'da ÖSS-ÖYS için Tarih ve İnkilap Tarihi" ve 1992'de "3160 Soruda Tarih ve İnkılap Tarihi" kitapları yayınlandı. Ayrıca liseselr için tarih ders kitabı çalışmaları içerisindedir. "Öğretmen Dünyası", "Kemalist ülkü", "Cem", "Nefes", "Gönüllerin Sesi", "Yurtta Birlik","Milliyet", "Aydınlık", "Teori", "Bilim ve Ütopya" gibi gazete ve dergilerde Atatürk, Milli Mücadele, Alevi kültürü ve tarihiyle ilgili birçok makalesi yayınlanmıştır. Alevilğin tarihsel gelişimiyle ilgili çalışmalar içerisindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 316
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.1976
₺30,00
Tükendi

Tarihçi yazar Baki Öz 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nin Eşmepınar Köyünde doğmuştur. Tarih öğrenimialmış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi tarihi üzerinde yoğunlaştırmış bu alanda bir çok yapıt üretmiş Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır.

Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı.

Yayınevimiz son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 302
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2014
₺30,00
Tükendi

Tarihçi-yazar Baki Öz, 1949'da Erzincan'ın Çayırlı İlçesi'nin Eşmepınar Köyü'nde doğmuştur. Tarih öğrenimi almış ve yıllarca tarih öğretmenliği yapmıştır. Tarih araştırmalarını Atatürk ve Alevilik-Bektaşilik tarihi üzerinde yoğunlaştırmış, bu alanda bir çok yapıt üretmiş, Alevilik tarihinin aydınlanmasına kapı aralamıştır. Değerli araştırmacı yazarımız Baki Öz, 08.05.2002'de aramızdan ayrıldı. Yaşama veda etmeden önce kaleme aldığı araştırmalarını kitap olarak görme şansına ne yazık ki kavuşamadı.

Yayınevimiz, son araştırmalarını kitaplaştırdı. Halkımıza bu kitapları sunmaktan sevinç duyuyor ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

  • Fermanlar
  • Beratlar
  • Fetvalar
  • Layihalar
  • Raporlar
  • Mektuplar
  • Vakıfnameler
  • Mahkeme Tutanakları
  • Mühimme Tutanakları
  • Mühimme Defteri Kayıtları
  • Vakanamelerden Parçalar

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 302
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2014
₺37,50
Tükendi

Bektaşilik bir Anadolu olgusudur ülkemizde yedi yüz yıllık bir tarihi vardır. Geniş kamu yığınları arasında tutulmuş, sevilmiş ve benimsenmiştir. Bu çalışma yalnızca onun tüm boyutlarının yanıtlanması değildir. Bunun yanı sıra Bektaşiliğin geçirdiği tarih süreci de işlenmektedir. Elinizdeki kitap bir yerde Bektaşilik Tarihidir denilebilir. (Tanıtım Yazısından)


Sayfa Sayısı : 492
Basım Tarihi : Yok 2013
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
₺61,75 KDV Dahil
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı