Kendi İşini Kendin Bul

Kendi İşini Kendin Bul (9789751036230)

0,00
Fiyat : ₺230,30

“Henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi olarak babama kendi işimi kendim bulurum derken, bu güveni nasıl ve nereden edindiğimi düşündüğümde, hikayemi en başından anlatmam gerektiğini gördüm…”

Bu kitapta okuyacaklarınız bir dönemin  ticaret hayatının nasıl evrildiğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda siyaset ve spor dünyasının geçirdiği çalkantılı olaylara da içeriden bir ayna tutuyor.

Kısıtlı imkanlara sahip bir ailede dünyaya gelen Uğur Ekşioğlu, başarılı öğrenciliğinin yanı sıra ailesine destek olmak için küçük yaşlarda iş hayatına atılmıştır. Daha okul yıllarında babasının kendisini yerleştirdiği işten tatmin olmayınca,

“Kendi işimi kendim bulurum,” diyerek çeşitli işler denemiş ve her birinde çalışkanlığı sayesinde  başarılı olduktan sonra o günlerde bir profesyonelin varabileceği en yüksek noktaya kadar yükseldiği Koç Holding’de işe başlamış; başta Beko olmak üzere birçok şirketin başarı grafiğinde önemli bir rol üstlenmiş; Türkiye’de yaygın bayi geleneğini başlatarak, satış pazarlama alanında bir ekolün öncüsü olmuştur. Ekşioğlu’nun yaşamı, Türk ticaret hayatına kattıkları ile başarınınasla bir tesadüf olmadığının göstergesidir. Uğur Ekşioğlu’nun anıları, bugünden çok farklı şartlara sahip olan 1960’ların Türkiyesi’nden günümüze dek sadece çalıştığı kuruma değil, ülkesine de katma değer sağlamış duayen bir işadamı olarak, hem bugün kendisini iş hayatına hazırlayan gençler hem de yöneticiler için bir rehber niteliğinde. Ve kendi hayat hikayesini tam da bu sebeple; azimle çalışanların, dürüstlüğe ve adalete inananların mutlaka başarıya ulaşacaklarını; Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, zorluklardan yılmaksızın, yalnızca kendilerine güvenerek çevrelerine ve ülkelerine faydalı insan olabileceklerini göstermek amacıyla kaleme almıştır.

“…Uğur Ekşioğlu çok akıllı, disiplinli, çalışkan, hesaba kitaba fevkalade aklı eren, bulunmaz bir satıcıydı. Yanında birçok adam yetişti. Bildiğini herkes ile paylaşır, arkadaşlarına daima kol kanat gerer, onlara önderlik, liderlik ederdi…”  

- Rahmi M. KOÇ


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 472
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı