Ben ve Biz Değerler Serisi’nin ikinci kitabı Tüketmem Kendimi, tüketim çılgınlığı hakkında düşündürücü ve bir o kadar da eğlendirici bir hikâye… Üstelik alışveriş yaparken işini çok kolaylaştıracak bilgiler de var içinde. Çılgınlar gibi alıyoruz da alıyoruz… Eşyaları tıka basa dolduruyoruz da dolduruyoruz… Ama sonra bir de bakıyoruz ki, daha hiç kullanmadan unutmuşuz bunları bir yerlerde.
“Uff, yeter artık!” deyip bunalıyoruz bu kadar çok eşyadan. Sonra bir başka şey görüp diyoruz ki: “İşte bunu almazsam çok mutsuz olacağım!” Ama alınca da mutluluğumuz çok kısa sürüyor nedense. Biz eşyaları tüketeceğimize, eşyalar mı bizi tüketiyor ne?
Öykü'nün imkânlarını ve inceliklerini alçakgönüllü ama yetkin bir dille birleştiren Ömür İklim Demir, ilk kitabı olan Muhtelif Evhamlar Kitabı'nda, “anlatsan şiir olacak” o anları, birbiriyle bağlantılı on hikâyeyle sonsuza taşıyor. Ömür İklim Demir'in öykülerinde, günlük yaşamın ve zorunlu ya da gönüllü temasların var oluşu lime lime eden “kurumsallığı” içinde huzursuzca çırpınan, muhtelif kuruntularla yontulan ve kalbini yalnızlıkla terbiye eden insanlar var; şu ya da bu mekânda, bugün ya da dün, öyle ya da böyle, birbirini ıskalayan insanlar: Çekirdek ailelerin yemek masalarındaki çatal-bıçak sessizliğinden aşktan başka her şeye dokunan kadın erkek ilişiklerine, toplumsal-kişisel trajedilerin hayatı “o âna” kilitleyen çaresizliğinden karanlık ofislerin ruhları uyuştura uyuştura eskiten “dokuz-altı” mecburiyetine...
Tarih boyunca birçok önemli uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu, başta Hititler, Frigler, Urartular olmak üzere, günümüzde tam olarak ortaya çıkarılmamış onlarca medeniyeti ve kavimleri ile dünya tarihinde birçok “ilk”e şahitlik etmiştir.
Ekrem Akurgal Anadolu Uygarlıkları’nda, Anadolu’nun bu zengin birikimini, M.Ö.2500 – M.S. 395 tarihleri arasında var olmuş uygarlıkları ayrıntılı bir biçimde ele alarak, tarihten önceki çağlarda yaşamış uygarlıkları ve Bizans, Selçuk, Osmanlı kültürlerini de toplu bir bakış çerçevesinde sunarak bize aktarır.
Bu kitapta, Anadolu’nun yetiştirdiği bir aydının gözünden Anadolu’nun kadim uygarlıklarını tanıyacak ve Anadolu tarihinin gizem ve bilgelik dolu koridorlarında kendinizi bulacaksınız.
Biri size: "Birbirine ulanır / Dünya dolanır", "Ayağımdan gömerler / Başımı tokmakla döverler", "Bir yılanlı kuyuyum / Karanlığın nuruyum" gibi tuhaf dizeler fısıldayorsa, sakın şaşırmayın... Bunlar, Yalvaç Ural'ın kaç kuşak yetiştirmiş, adını da güzel bir bilmeceden alan Kırmızı Kızlar Çatıları Gizler kitabındaki bilmecelerden biridir. Cevaplarını bilemedinizse, ayna yardımıyla okuyabilirsiniz.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.