×
product
Ürünler Sepete Eklendi
    Bir Bahar Günü Soyfa'da - Nazım Hikmet'in Bulgaris | Numan Aydınoğlu
    Bir Bahar Günü Soyfa'da - Nazım Hikmet'in Bulgaris | Numan Aydınoğlu
    Bir Bahar Günü Soyfa'da - Nazım Hikmet'in Bulgaris | Numan Aydınoğlu
    Bir Bahar Günü Soyfa'da - Nazım Hikmet'in Bulgaris | Numan Aydınoğlu

    Bir Bahar Günü Soyfa'da - Nazım Hikmet'in Bulgaris | Numan Aydınoğlu

    % 30
    280,00 TL
    196,00 TL
    1000 TL üzeri alışverişlerde Kayıp Ruhlarla Savaş kitabı hediye!
    Kategoriler :Anı - Biyografi-Anlatı
    Marka :İnkılap Kitabevi
    Barkod :9789751043801
    MPN :Numan Aydınoğlu
    Hemen Al
    Kampanyalar (1)
    1000 TL üzeri alışverişlerde Kayıp Ruhlarla Savaş kitabı hediye!

    Nâzım Hikmet, Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldıktan ve Sovyetler Birliği’nde yaşamaya başladıktan sonra, Bulgaristan’a iki ayrı ziyaret gerçekleştirdi. Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması ve Balkan Savaşları sürecinde acılarla yoğrulan Bulgaristan coğrafyasında yaşayan Türkler, 1946’da gerçekleşen komünist devrimle de farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı. İşte Nâzım Hikmet, Bulgaristan’a ilk olarak 1951 yılında, bizzat Bulgaristan Komünist Partisi’nin resmi davetlisi olarak gitti. Burada amaç Türk azınlığa, yeni kurulan düzeni ve sosyalist prensipleri anlatmak, benimsetmekti. Bu ziyarette şairin yanında olan ve Nâzım’ın “Genç gazeteci” adını takıp hemen benimsediği İsmail Cambazov’un anıları, elinizdeki kitabın gövdesini teşkil ediyor.

    Numan Aydınoğlu, hem İsmail Cambazov hem de dönemin başka tanıklarıyla Sofya’da yaptığı özel görüşmelerin yanı sıra geniş bir araştırma ile de desteklediği çalışmasında Nâzım Hikmet’in Bulgaristan günlerine ilişkin heyecanını ve arkasından gelen hayal kırıklığını edebi bir lezzetle okura sunuyor. 1951’deki ilk ziyarette hem Nâzım’ın hem Bulgar hükümetinin hem de Türk halkının yaşadığı büyük coşku, 1957 yılına gelindiğinde yerini eleştirilere ve memnuniyetsizliğe bırakmıştır. Bu kitap, büyük şairin verdiği büyük kavganın daha iyi anlaşılmasına hizmet edecek ve “Nâzım külliyatı”na önemli bir katkı sunacaktır.

    Bulgaristan günleri Nâzım Hikmet’in hayatında çok önemli bir yer tutmuş olmalıdır. Karadeniz’in karşı kıyısından ufuklara, Anadolu’ya doğru bakmak ve memleketini düşünmek şairi derinden etkilemiş olabilir; kim bilebilir? Şu bir gerçek ki Nâzım, memleket hasretini dile getirdiği en güzel şiirlerinden birkaçını bu topraklarda yazmıştır. İşte bu kitap, büyük şairin az bilinen ve irdelenen bir dönemine içeriden bir göz atma çabasının ürünüdür.

    Stok Kodu9789751043801
    Barkod9789751043801
    EAN9789751043801
    MPNNuman Aydınoğlu
    KategorilerAnı - Biyografi-Anlatı
    Markalarİnkılap Kitabevi
    Etiketler
    Kullanım DurumuYeni
    Yayıneviİnkılap Kitabevi
    Ebat13,7x21,5
    Sayfa Sayısı184
    YazarNuman Aydınoğlu
    YazarNuman Aydınoğlu

    Ürünü değerlendirmek için hesabınıza giriş yapmalısınız.Giriş Yap

    Bu ürüne hiç yorum yapılmamış, ilk yorum yapan sen olmak ister misin?
    X
    Menü
    Sepet (

    0

    )
    Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
    Eğer bir ürün satın almak istiyorsanız almak istediğiniz ürünün sayfasına gidiniz.
    Alışveriş Yap