Zincirin Halkası
Zincirin Halkası

Zincirin Halkası (9786058260672)

0,00
Fiyat : ₺71,25

Türkiye, kapitalist üretim ilişkilerinin egemen olduğu, feodal üretim ilişkilerinin kısmi olarak çözülmesiyle birlikte, tarım ve tarım dışı faaliyetlerin büyük çoğunluğunun, küçük meta üretimiyle kapitalizmin etkisine girdiği bir toplumsal yapıya sahiptir.Artıdeğer, doğrudan üretenlerden kapitalist ve feodal üretim ilişkileriyle alınmaktadır.

Kapitalist üretim biçiminin temsilcileri; üretim sermayesi, finans kapital ve tüccar sermayesi, feodal üretim biçiminin temsilcileri; büyük toprak sahipleri, zengin köylüler, tüccar ve tefeci sermayesidir...

Bir ülkenin sınıfsal yapısını, üretim ilişkilerini, sınıflar arası mücadelenin dinamiklerini doğru tahlil etmek, birbakış açısına sahip olma zorunluluğunun yanı sıra, doğruluğu tartışılmayacak, nesnel ve bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilmiş araştırmalara ait verilerin analizini gerektirir.

Bu kitap, yüzyıllardır geçirdiği tüm toplumsal ve ekonomik dönüşümlerin izlerini üzerinde taşıyan Türkiye’nin;üretim ilişkileri ile üretici güçlerin oluşturduğu üretim biçimlerini ve bu üretim biçimlerinin, toplumsal yapısındaki derecelerini ortaya koymak üzere gerçekleştirilmiş uzun soluklu ve bilimsel bir çalışmanın ürünüdür.

Kaynak niteliğindeki bu çalışmanın, yarınların şekillendirilmesinde dünün ve bugünün anlaşılmasının önemini kavramış, okuyan ve araştıran herkesin yolunu aydınlatması umuduyla...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 480
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı