Zaman Yolculuğu ve Işıktan Hızlı Sürüşler

Zaman Yolculuğu ve Işıktan Hızlı Sürüşler (9786254491047)

0,00

Zamanda ileri geri seyahat etmek ya da yıldızlar arasında kestirme yollardan gitmek gerçekten mümkün olabilir mi? Günümüzün fiziği bu sorulara henüz yanıt veremese de bize bazı baştan çıkarıcı olasılıklar sunuyor. Allen Everett ve Thomas Roman okurları zaman ve uzayın şu an itibariyle anladığımız doğası boyunca özlü bir tura çıkararak, uzay ve zamanı istek ve amaçlarımız doğrultusunda değiştirip değiştiremeyeceğimizi sorguluyorlar. Lise cebirinin ötesinde matematik kullanmaksızın Einstein’ın özel göreliliğinin açıklamasını sergileyen yazarlar, zamanda ışık hızından daha hızlı olarak ileri ve geri yolculuklar arasındaki farklara değinip, zamanda geriye gidiş ve ışıktan daha hızlı seyahat etme arasındaki şaşırtıcı kuramsal ilişkiye değiniyorlar.

“Her ne zaman biri bana zaman yolculuğunun ya da ışıktan hızlı sürüşler aracılığıyla yıldızlararası seyahatin mümkün olup olmadığını sorsa, onu bu kitaba yollarım. Uzman olmayanların ulaşabilecekleri cevapların en iyi kaynağı bu kitaptır.”

- Kip Thorne, 2017 Fizik Nobel Ödülü

“Zaman Yolculuğu’nu benzersiz kılan, yazarların analojilere ya da benzetmelere bel bağlamayıp bunun altında yatan fiziği açık ve anlaşılabilir bir şekilde açıklamaktadırlar. Bu kitap bilimkurgudan çok daha garip bir yere, evrenimize yeni rehberimiz olacaktır.”

- Charles Yu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 352
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı