Yükseköğretim Kurumlarında Risk, Kalite ve Süreç Temelli Yönetim Modeli
Yükseköğretim Kurumlarında Risk, Kalite ve Süreç Temelli Yönetim Modeli

Yükseköğretim Kurumlarında Risk, Kalite ve Süreç Temelli Yönetim Modeli (9786254270789)

0,00


Yükseköğretim kurumlarının; meslek, araştırma ve sosyal sorumlulukta donanımlı mezunlar sağlamak, küresel düşünerek yereldeki sonuçlarla dünyada yarışır olmak, dijital çağda hızla gelişen teknolojinin en iyi uygulamalarıyla öncülük ve yönlendiricilik yapmak gibi çok sayıda sorumlulukları bulunur. Başarıları ve geleceğe hazır olmaları için süreç temelli, riske dayalı kalite güvence sistemlerini kurmaları kaçınılmazdır.
Kitapta; risk, kalite ve süreç temelli yönetim modeli uygulamalarla sunulmaktadır. Her kurum, tüm süreçlerini kitap yardımıyla tanıyabilecektir. Tüm kurumda risk ve kalite kültürü gelişebilecek ve her türlü gelişmeye kolayca uyum ve sürekli iyileşme sağlanabilecektir.
Teknoloji, üretim, yenilikçilik hazırlık seviyelerinin değerlendirilmesi; yetkinliğe spesifik mikro belge veya dijital rozet; uzaktan öğrenme ve e-öğrenme sistemleriyle ilgili yararlı bilgilerin sunulduğu kitapta, yükseköğretim kurumunun stratejik ve süreç hedeflerinin ilişkilendirilmesinde yararlanılan “Dengeli Puan Kartı”, Hoshin Kanri ve A3 Düşünce yöntemleri de tanıtılmaktadır.
Kitap; yazarın yükseköğretim kurumu birimlerinde kuruculuk, hizmet, araştırma, eğitim, e-öğrenme, Bologna Süreci Projesi ve kalite yönetimi alanlarındaki deneyimlerini ve çıkarımlarını dünyadaki gelişmelerle birleştirdiği araştırma, deneyim ve gözlemlere dayalı bir eserdir. Yürüttüğü “Üniversitede Kalitenin Sürekli İyileştirilmesi Sisteminin Yapılandırılması (KalSİS) ” Kurumsal Projesi tanıtılmakta ve çıkarımlar paylaşılmaktadır.
Kitap; yazarın daha önce yayımlanan “Süreç Temelli Yönetim: Dijital Yönetime Hazır mısınız?” kitabındaki temel bilgilere ihtiyaç duyar. Bu bağlamda, iki kitap birlikte kullanılmalıdır. Önerilen yönetim modelinin kurulması ve yürütülmesinde tüm yükseköğretim kurumları, bu kitabı bir el kitabı olarak kullanabilirler.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 626
Ağırlık : 626
En / Boy : 16,5 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı