Yoksulluktan Umuda Afrika Ekonomisi
Yoksulluktan Umuda Afrika Ekonomisi

Yoksulluktan Umuda Afrika Ekonomisi (9786059221139)

0,00

Ergüç Ülker 1971 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ABD'de Thunderbird School of Management'da Uluslararası İşletme üzerine yaptı ve aynı programda Ülke Risk Değerlendirmesi ve İş İstihbaratı Bölümünde uzmanlık derecesi aldı. 1996 yılından bu yana Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nda Uzman, Şube Müdürü, Addis Ababa Ticaret Müşaviri ve Melbourne Ticaret Ataşesi görevlerinde bulundu. Halen Ekonomi Bakanlığı'nda Afrika Ülkeleri Dairesi Başkanı olarak çalışmaktadır.

Afrika ekonomisi hakkında bir kitap yazmaya 2011 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Afrika Çalışmaları Yüksek Lisans Programında Afrika Ekonomisi dersi vermeye başladığımda karar verdim. Derslere hazırlanırken ilk fark ettiğim şey Afrika hakkında Türkçe kaynakların çok yetersiz oluşuydu. Türkçe az sayıda kitap ve makale vardı ve bunların büyük çoğunluğu da güncel konularla ilgili değildi. Dersini verdiğim Afrika Ekonomisi hakkında ise hiçbir Türkçe kitaba rastlayamadım. Bu kitap esas olarak son 4 yılda hazırladığım ders notlarından oluşmaktadır. Akademisyen olmadığım için kitapta Afrika ekonomisini iktisatçı olmayanların anlamadığı teorilerle değil ama daha çok pratik konular üzerinden ele almaya çalıştım. Zaten kitabımın bir diğer amacı da Afrika'da iş yapanların yararlanabileceği bir kaynak olmasıdır.

Son yıllarda ülkemizde Afrika'ya ilgi hızla artmaktadır. Bu ilgi Kıtaya giden Türklerin sayısındaki hızlı artıştan kolaylıkla anlaşılabilmektedir. ÖzellikleTürk iş dünyası son 10 yıl içerisinde Afrika'yı keşfetmiştir demek yanlış bir ifade olmayacaktır. Türkiye'de ekonominin büyümesi ve Türk şirketlerinin güçlenmesiyle birlikte yeni pazarlar arayışı da gündeme gelmiştir. Bu yeni pazarlar içerisinde dünyadaki ekonomik gelişmelere de uygun olarak Afrika'nın ön plana çıkması şaşırtıcı olmamıştır. Kitabı yazmaktaki bir başka amacım da Afrika'da iş yapmak isteyenlere pratik bilgiler verebilmektir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 174
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı