ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Yılmaz Özdil Kimdir?

Yılmaz Özdil gazeteci ve yazardır. 2 Ocak 1965 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Lisesinde öğrenimini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Gazetecilik bölümünü kazandı. Eğitimi sonrası 1982 yılında henüz 17 yaşında iken Yeni Asır gazetesinde muhabir olarak mesleğe adım attı. Yılmaz Özdil nereli? Anne tarafından Girit göçmeni olan yazar baba tarafından Aksaraylıdır. Çocukluğunu gençliğini İzmir’de geçirdiği için kendisini İzmirli olarak ifade etmektedir. 1989 yılından bu yana Hülya Özdil ile evli olan yazarın 32 yaşında Pelin adında bir kız çocuğu vardır.

Gazetecilik mesleğine Yeni Asır gazetesinde muhabirlik ve yayın yönetmeni olarak başlayan yazar 1994 yılında Milliyet Gazetesinde Yazı işleri müdürü olarak göreve başladı. 1995 yılında ise Sabah gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. 1999 yılında Star gazetesinin kuruluşunda görev aldı. Bu gazetede bir dönem çalıştıktan sonra atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. 2007 yılında ise Hürriyet gazetesi yazarı ve Uğur Dündar’ın sunduğu Star Ana Haber'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturdu. Yılmaz Özdil 10 Ekim 2014 yılından bu yana Sözcü gazetesinde yazıları ile yer almaktadır. Köşe yazarlığının yanı sıra çıkardığı kitaplarla da adından söz ettiren yazar, 2018 yılında çıkardığı Mustafa Kemal kitabı ile beğeni toplamış, kitap satış fiyatı ile merak uyandırmıştır.

Yılmaz Özdil Kitapları

Yılmaz Özdil kitapları incelendiğinde yazarın ilk kitabının 2011 yılında çıkarmış olduğu İsim Şehir Hayvan kitabı olduğu görülmektedir. Yılmaz Özdil’in kitapları hem yazıldığı dönem de hem de günümüzde geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Yazar, siyasi düşünceleri ile ön plana çıkmaktadır. Yazarın Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat, spor, kitap, doğa, hayvan sevgisi gibi konularda yaşantısının ve görüşlerinin anlattığı, Atatürk’ü her yönüyle çocuklara anlatmaya vesile olacak çocuk kitapları da bulunmaktadır. Yazarın siyasi olaylara değindiği, siyasi tespitler yaptığı kitapları da ilgi görmekte ve okunmaktadır. Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal kitabı, Atatürk’ün hayatının tüm yönleriyle ele alınması bakımından önemli bir eserdir.

Yılmaz Özdil Yeni Kitapları

Yılmaz Özdil’in Yeni Kitabı Anka Kuşu ile yine Atatürk'ü anlatarak sevenleriyle buluşmuştur. Gazeteci, köşe yazarı ve son olarak da kitap yazarı olarak okurlarının karşısına çıkan Yılmaz Özdil, zaman zaman yazdıkları ile çeşitli eleştirilere maruz kalmıştır. Mustafa Kemal ve Son Cüret serisinin üçüncü kitabı olan Anka Kuşu kitabı, Cumhuriyet’in kuruluşu aşamasındaki ilk 15 yılı anlatan bir kitaptır. Eser, Cumhuriyet’in kurucu ayarları olarak tabir edilen o dönemi, anlamanın günümüzde yaşanan olaylara ışık tutacağı yol göstereceği bir kitap olarak öne çıkmaktadır. Yazarın son dönemde çıkardığı Yılmaz Özdil üçlemesi kitapları şu şekilde sıralanmaktadır:

Mustafa Kemal (2018): Yılmaz Özdil kitap seti üçlüsü içinde ilk kitap olma özelliği gösteren bu kitap, biyografi niteliğinde yazılmıştır. Mustafa Kemal’in askerî, siyasi, sosyal başarıları kitapta ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Son Cüret (2020): Yılmaz Özdil’in kaleme aldığı Son Cüret kitabını Hasan Tahsin’e ithaf etmiştir. Millî Mücadele kahramanlarına saygı duruşu olarak yazılan kitapta, Kuvayımilliye’nin ruhu; kadın, erkek herkesin savaştığı yıllarda iç ve dışarıdaki düşmanı en ince ayrıntıları ile anlatılmıştır.

Anka Kuşu (2022): Yılmaz Özdil’in son kitabı olan Anka Kuşu, Mustafa Kemal, Son Cüret kitabından sonra kaleme aldığı üçüncü kitabıdır. Bu kitapta yazar, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarını anlatmaktadır. Atatürk, inkılâpları ile toplumun kalkınma düzeyini nasıl arttırdığı anlatan yazar okurlarına ülkenin kuruluş yıllarını unutturmamak için yazdığını belirtmiştir.

Yılmaz Özdil Tüm Eserleri

Son dönem Türk edebiyatının çok okunan yazarlarından biri olan Yılmaz Özdil, kariyerine gazetecilik ile başlamıştır. Çeşitli kanallarda program sunuculuğu, genel yayın yönetmenliği yapmış Yazar, son dönemlerde yazdığı kitaplar ile adından söz ettirmiştir. Yazdığı kitaplar uzun yılların ürünü olarak değerlendirilmektedir. Yılmaz Özdil’in kitapları 2011 yılından itibaren yazmaya başlamıştır. Deneme, eleştiri, araştırma inceleme türlerinde kaleme aldığı eserleri şu şekilde sıralanabilir:

  • İsim, Şehir, Hayvan (2011)
  • İsim, Şehir, Bitki (2012)
  • Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda (2013)
  • İsim, Şehir, Artist (2014)
  • Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda (20115)
  • Kadın (2015)
  • Adam (2016)
  • Sen Kimsin? (2018)
  • Mustafa Kemal (2018)
  • Son Cüret (2020)
  • Anka Kuşu (2022)
Yılmaz Özdil'in En Güzel Eserleri

Gazeteci yazar Yılmaz Özdil, yazdığı kitapları ile geniş okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Özdil, hükûmete ve muhalefete karşı eleştiriler yazarken Yılmaz Özdil’in sevilen kitapları çok fazladır. Kadın, Adam kitaplarının yanı sıra son zamanlarda çıkardığı kitapları Mustafa Kemal kitabı uzun süre çok satan ve çok okunan kitap listelerinde yer almıştır. Yılmaz Özdil’in Atatürk kitabında, Mustafa Kemal’in Birinci Dünya Savaşı yıllarında başarıları ile Türkiye Cumhuriyeti’ne katkılarını anlatılmıştır. Yılmaz Özdil’in Atatürk kitabı, biyografi türündeyken bu eser, 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkarmıştır.

Yılmaz Özdil’in kitapları arasında yer alan Mustafa Kemal, farklı dillerde çevrilerek dünya genelinde binlerce okur sayısına ulaşmıştır. Bu kitap, Yılmaz Özdil kitap seti olarak satılan üçlemesinin ilk kitabı olarak da bilinmektedir. İkinci kitap Son Cüret, üçüncü kitabı ise Anka Kuşu'dur. Bu üçleme Mustafa Kemal’in askerlik hayatından, başarılarından başlayarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun ilk 15 yılını anlatmaktadır. Bu kitaplar seri şekilde sırasıyla okunduğu takdirde olay örgüsü daha iyi kavranacaktır. Yılmaz Özdil tarafından kaleme alınan bu eserler araştırma-incele konu alanına girdiği için yoğun bilgilendirici içeriğe sahiptir. Kitapların dili sadedir. Bu sayede kolayca okunabilmektedir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı