Yılanlı Sütun
Yılanlı Sütun

Yılanlı Sütun (9786052990933)

0,00

Dedektif dil cambazı aşçı haremağası

Yaşim nefes kesici bir macerayla geri dönüyor! 

İstanbul, 1838. Sultan II. Mahmud, Boğaz kıyısındaki sarayında ölüm döşeğinde yatarken şehir söylentilerle çalkalanmaktadır. Kayıp Bizans hazinelerinin izini sürmeye kararlı bir Fransız arkeoloğun beklenmedik bir şekilde ortaya çıkması Rumlar arasında kargaşa yaratmıştır. Meseleyi araştırma görevi yine Yaşim Togalu’ya verilir. Fakat arkeoloğun parçalanmış cesedi Fransız Elçiliği’nin önünde bulununca gözler tek bir şüpheliye çevrilir: Yaşim. Cinayetler devam ederken Haremağası Yaşim, Bizans İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmayı amaçlayan karanlık bir cemiyetle ilgili ürkütücü gerçekleri ortaya çıkarmaya başlar. Bu sırada yolu Lord Byron’ın hekimi ile Padişah’ın Batı Hint Adaları kökenli annesi Valide Sultan gibi renkli karakterlerle kesişir. 

Jason Goodwin, tartışmasız yeteneği ve çarpıcı zekâsıyla bizi ihanetin ölüm anlamına geldiği bir dünyada, 19. yüzyıl İstanbul’unun labirenti andıran arka sokaklarından Boğaz kıyılarına uzanan müthiş bir kovalamacanın içine çekiyor. 

“Jason Goodwin’in kaleme aldığı tarihî polisiyeler okuyucuyu sihirli bir halı üzerinde dünyanın en egzotik yerlerine doğru yolculuğa çıkarıyor.”

- Marilyn Stasio, New York Times Book Review 

“Keskin virajlarla dolu bir roman… Goodwin zengin tarihî detaylar kullanarak yarattığı bu seriyi sıradan dedektif hikâyelerinin çok üstüne taşımış. Yaşim karakteri o karmaşık atmosferin içinde büyüleyici bir zarafetle dolaşıyor. Yemek yapmak, sohbet etmek, düşünmek, sorgulamak ya da haremdeki eski tanıdıklarıyla tekrar buluşmak için durup soluklandığında bile o çok farklı bir dedektif… Yaşim’i sevmemek mümkün değil.” 

- Janet Maslin, New York Times 

 “Yılanlı Sütun’un başarısı, onlarca kültürü tek bir potada eriten 19. yüzyıl İstanbul’unu okuyucunun zihninde çok etkileyici bir şekilde canlandırabilmesinde yatıyor. Goodwin’in gözlem gücü şiirsel üslubuyla birleşerek şehri âdeta ete kemiğe büründürmüş.” 

- Clare Clark, Washington Post 

“Büyüleyici… İstanbul’un dolambaçlı arka sokaklarında zevkle kaybolacak ve şehrin hareketli batakhanelerinden ayrılmak istemeyeceksiniz. Sezgileri kuvvetli, sakin ve zeki bir dedektif olan Yaşim soruşturmayı sürdürürken karşınıza Lord Byron’ın hekimi bile çıkacak.” 

- Rod Cockshutt, The News & Observer 

“Geceleri fenerlerle dolaşan kayıkçılar, pazardaki renkler ve kokular, Yaşim’in keyifle yaptığı yemekler… Erkekliğini kaybettiği anı büyük bir acıyla hatırlayan Haremağası Yaşim, çalınan arzularının bıraktığı boşluğu yemek pişirmenin verdiği hazla bastırıyor. Ağız sulandıran tereyağlı pilav ve leziz meze tasvirleriyle dolu Yılanlı Sütun’u okurken burnunuza gelen baharat kokularını uzun süre unutamayacaksınız.” 

- Washington Post 

“Pek çok milletten insanın, dinlerin ve kültürlerin birbiriyle kaynaştığı 19. yüzyıl İstanbul’u, Edgar® Ödülü sahibi Yeniçeri Ağacı’nın bu nefes kesici devam kitabında hayat buluyor.” 

- Publishers Weekly 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı