Yetkin Düşünce Dergisi Yıl: 1 Sayı: 3 Temmuz, Ağustos, Eylül 2018
Yetkin Düşünce Dergisi Yıl: 1 Sayı: 3 Temmuz, Ağustos, Eylül 2018

Yetkin Düşünce Dergisi Yıl: 1 Sayı: 3 Temmuz, Ağustos, Eylül 2018 (3990000047791)

0,00
Marka : Kolektif

Yetkin Düşünce, hakikatin kaynağına yolculuğunda özgürlük ve adalet konularının ardından “Dini Düşüncede Güncelleme” dosyasıyla karşınızda. 2018’in ilk aylarında Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın bir medya konuşmasıyla gündemi yeniden işgali eden “Güncelleme” sorunu, dergimizde bu sayıda enine boyuna ele alınmaktadır.

Tecdid, ıslah, reform, yenilenme vb. kavramlar eşliğinde daha önce farklı tartışmalar, hiç şüphesiz zaman zaman yapılmıştır. Bu konular gündeme geldiği andan itibaren en dikkati çeken nokta, hemen “reform” kavramının din bağlamında toplumsal algılardaki negatif etkisi devreye sokularak tartışmaların anında kilitlenmesidir. Bu durum taassup sahibi çevrelerin mensupları ve halk üzerinde yaptıkları popülizmde yansımalarını göstermektedir. “Din elden gidiyor” şeklindeki söylemlerin, neyin elden gidecek olduğunu sürekli saklamaları oldukça manidardır.

“Dini düşüncede güncelleme” konusunda yine zengin içerikli yazılar bulacaksınız. Bu bağlamda Mehmet Erdoğan, Esat Aslan, Yıldız Ramazanoğlu, Ayşe Yaşar Ümütlü, Sait Şimşek, Mustafa Öztürk, Mehmet Evkuran, Muhammet Çelik, Muhammet Özdemir, Kadir Canatan, Ahmet Keleş, Yaşar Soyalan, Abbas Pirimoğlu’na dosya konusuna katkıları bağlamında teşekkür ediyorum. Atasoy Müftüoğlu ve Rıza Kurtuluş’un dosya dışı yazıları da oldukça dikkatinizi çekecek. Mülakat bölümümüzde, güncelleme konusunu muhtevi Haşhemi ile yapılan röportajı zevkle okuyacağınızı düşünüyoruz. Kültür sanat bölümünde Muhammet Ekrem Çavuş’un yazısını okuyacaksınız. Ayrıca kitap kritiği bölümünde, konuyla ilgili kitapların değerlendirmesi yer almaktadır.

Gelecek sayımızın konusu “Ahlak ve Menfaat” olarak belirlenmiştir. Konu ile ilgili katkılarınızı büyük bir ilgiyle bekleyeceğiz. Yetkin Düşünce, hakikate yolculuğunda “yoldan önce yoldaş” anlayışıyla, sizlerin yoldaşlığına her zaman değer vermeye devam edecektir. Gelecek sayıda görüşmek ümidiyle…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 272
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı