Yeni E Dergisi Sayı: 58 Ağustos 2021

Yeni E Dergisi Sayı: 58 Ağustos 2021 (9772547936008)

0,00
Marka : İnkılap
Yayinevi : Yeni E Dergisi


Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Ağustos 2021 tarihli 58. sayısı yayımlandı. Bu ayki sayıda, Mithat Fabian Sözmen açılış yazısıyla geçmişle şimdiki zaman arasında süregelen tartışmalara ışık tutarak bir döneme damgasını vuran işçi olimpiyatlarını tartışıyor. Edebiyat eleştirmeni ve aynı zamanda hekim olan Ayşegül Tözeren küresel pandemiyi Edgar Morin’den esinlenerek yorumlamaya çalışarak konuyla ilgili yeni kitaplar öneriyor. Kıbrıslı yazar ve gazeteci Cenk Mutluyakalı ülkesinin gündemini, yaşadıklarını ve geleceğe dair düşüncelerini yazarken Kürt soprano Pevin Chakar, Ayşen Güven’in sorularına verdiği yanıtlarla sanatın ırkçılıkla mücadelesine değiniyor.

Nazlı Toprak derginin çizerlerinden Atilla Atala’nın Bodrum, Dibeklihan’da açtığı “Caz Performans” başlıklı sergisine dair söyleşisiyle okurların karşısına çıkıyor. İlyas Tunç tek sayfalık yazılarıyla şiddetin katlandığı hayatlara ışık tutmaya devam ederken Sevda Karaca, Arturo Giovannitti’nin “Birlik Üzerine Söylev” şiirinden yola çıkarak işçi sınıfının tarihteki deneyimlerini şimdiye taşımaya çalışıyor. C. Hakkı Zariç ise yakın zaman önce yeni kitabı yayımlanan Türkan İldeniz’in şiir serüvenine dikkat çekiyor. 

Derginin bu ayki sayısında Mehmet Kaya, resimlerinden yola çıkarak Cengiz Savaş üzerine bir yazı kaleme alıyor. Kadir Yüksel öyküleriyle Dursun Akçam’a dair geniş bir inceleme yazısını sayfaya taşıyor. Zekeriya Şimşek “Masailer’de Gündelik Yaşam ve Aile” üzerine, Deniz Efla ise yakın zaman önce yayımlanan Ali Eşref Dervişyan’ın 18. Hücre romanına dair yazıyor. Ömer Demircan da bu sayıda Türkçenin sorunlarını irdelemeye devam ediyor.

Ahmet Erhan’ın 2001 yılında Ağır Ol Bay Düzyazı dergisinde yayımlanan ve kitaplarına girmeyen bir şiiri Yeni e’nin bu ayki sürprizleri arasında. Bir diğer sürpriz ise gazeteci Mustafa Kuleli’nin Bertolt Brecht’ten yaptığı bir şiir çevirisi. Bu sayıda yer alan şairlerin isimleri ise şöyle: Tuğrul Keskin, İrfan Temel, Mustafa Seyfi, Nazan Şahin, Nusret Gürgöz, Özge Sönmez, Uğur Akkaş, Önder Karataş ve Yusuf Yağdıran. Athina Papanikolaou (Alya Zampounidou’nun Yunanca aslından çevirisiyle), Sinem Hızarcı, Kasvet Ulu, Fatma Işık Tuğcu, Demet Eker, Barış Akkurt da öyküleriyle bu sayıda yer alıyor. Kapak resmi ressam Habip Aydoğdu’nun “Cambaz”ı. Gökçe Naz Köse de bu sayıda çizer olarak sayfalar arasında.


Basım Ayı/Yılı : 8/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı