Sessizce Şükrü Erbaş / Şiir

Sonsözleriyle İsyancılar Aydın Çubukçu

Denizler: Tarihin Birikmiş Başarısı Göksel Aymaz

Nurhaklar ‘68’in Zirvesi Ve Sonu Tevfik Taş

Şarkışla’ya Düşürmesin Allah Sevdiği Kulunu... Metehan Akbulut

68’imizin Kahramanları Daha İyi Bir Dünyada Yaşayalım Diye Ölüme Gittiler Söyleşi: Birkan Bulut

’68, Siyaset Ve Gençlik Mücadelesi Ender Şiar Argın

Her Yer Kırmızı! Kırmızı Yine Kırmızı! Dilek Karaaziz Şener

Ohannes Şaşkal / Çizim

Çizik Ceren Şepçi / Şiir

Ellerim Kırılsın Ki Uçardım İlyas Coşkun / Öykü

Kemal Aydoğan: Özerk Kamusal Tiyatroları Kapsayan Bir Akıl Ve Destek Modeli Gelmeli Söyleşi: Kübra Yeter

Altın Bilezik Erdal Sürmeli / Öykü

Yaşar Kemal’in üç Romanında Düş-Gerçek İlişkisi Ve Mitos Yaratımı Fırat Karadaş

Bir Anlatı Aracı Olarak Belirsizlik Matthıas Kyska

İnanılmaz Ama Gerçek Mert Dedecan

Fotoğraf Ercan Koç

7 Çarp Kasığına Saçlarımı Titresin Yedi Ceddin Okan Yılmaz / Şiir

Uyanmak Yılmaz Sarı / Öykü

Misak Medzarents / Şiirler (Ermenice Aslından Türkçeleştiren: Ohannes Şaşkal)

Canbala Emir Ali Yağan / Şiir


Basım Ayı/Yılı : 5/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺22,50

EDEBİYATI “ÇAT”LATAN YAZAR: LEYLA ERBİL

Yeni e dergisi, Kasım 2021 tarihli 61.sayısında NEYYA Edebiyat Grubu’nun geçen yıldan bu yana Leyla Erbil üzerine yaptığı edebiyat kazılarının katkısı ile okuyucu ile buluşuyor. Nükhet Eren’in editörlüğünde çıkan dosyanın yazarları arasında Fatoş Öcal Kara, Asil Şenol Topçu, Zeynep Pınarbaşı, Ayşen Cumhur Özkaya, Özlem Budak, Hacer Keleş, Alev Ramiz ve Özlem Gemici bulunuyor. Derginin editoryal sunusunda şu ifadeler yer alıyor:

“Türkçe edebiyatın çat’latan yazarı olarak adlandırdığımız Leyla Erbil, Kalan romanında hakikat arayışına girerken toplumsal hafızanın uzak-yakın travmalarını Üç Başlı Ejderha’dan itibaren yeniden biçimlendirdiği anlatı diliyle gözümüzün içine sokar. Yazarın hakikatinden yazılan metnin hakikatine yazarın özünden tözüne doğru hakikati ele geçirme çabasıyla diplerden çıkardığı Rosa’nın ortadan kırdığı kalemin “çat” sesinden geniş bir alana yayılır Kalan.”

Dergi, geçtiğimiz ay sanatçı Ahmet Güneştekin’in tartışma yaratan ve etkileri uzun süre de devam edecek gibi görünen Hafıza Odası isimli sergisi üzerine Vecdi Erbay’ın değerlendirmeleri ile açılıyor. Beste İrem Köse, medikal antropoloji literatürü üzerinden COVID-19 incelemelerinin ilk yazısı ile dergi sayfaları arasında yer alıyor. Dergide yer alan bir diğer yazı ise, Cem Keser’in kaleminden. Keser, Reşat Nuri Güntekin ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserlerindeki sınıfsallık izlerini takip ediyor.

Ulaş Töre Sivrioğlu, “Marx ve Hindistan” başlıklı yazısında özellikle Edward Said tarafından Marx’ın temel metinlerinin çarpıtılarak nasıl ‘oryantalist’ olarak yorumlandığını tartışıyor. İlyas Tunç “Kadınlardan Vergi Alınmaması Koşulu ile” diyor ve okuyucuyu sömürge Nijerya’ya, 1929 yılına götürüyor. Sinan Danacı ve Yasemin Felek, İstanbul Go Okulu kurucusu Mehmet Emin Barsbey ile gerçekleştirdiği söyleşiyle; Enver Topaloğlu, Arif Damar’ın şiirinde ve yaşamında sosyalist fikir ve edebiyatın nasıl kesiştiğini irdelediği yazısı ile yer alıyor dergide.

Sinan Araman, ‘Hakikat’ ve 1416 Şeyh Bedrettin başlıklı yazısı ile Hakan Alak’ın yönettiği Hakikat isimli filmi değerlendiriyor. İlhan Sami Çolak, “Yoktur Yeşil Elmadan Daha İyisi” isimli yazısı ile Norveçli şair ve çevirmen Olav H. Hauge’ın şiirleri üzerine denemesi; Gülizar Aytekin “Herkesin Bir Annesi Olurmuş” başlıklı öyküsü; Sevi Emek Önder, Paul Celan’ın “Ölüm Fügü” isimli şiiri üzerine denemesi ile dergimizde yer alıyor.

Yorgos Moleskis (Lale Alatlı çevirisiyle), Barış Yıldırım, Serdar Aydın, Nur Saka, Arife Kalender ve Niels Hav (Hüseyin Duygu çevirisi ile) bu sayımızdaki şairler arasında; Hıdır Murat Doğan, Gökçe Naz Köse, Esra Enis, Mina Persis ve Atilla Atala bu sayıdaki çizerler arasında yer alıyor. Dergimiz Yeni e, kitabevleri ve internet satış sitelerinde.


Basım Ayı/Yılı : 11/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Ağustos 2021 tarihli 58. sayısı yayımlandı. Bu ayki sayıda, Mithat Fabian Sözmen açılış yazısıyla geçmişle şimdiki zaman arasında süregelen tartışmalara ışık tutarak bir döneme damgasını vuran işçi olimpiyatlarını tartışıyor. Edebiyat eleştirmeni ve aynı zamanda hekim olan Ayşegül Tözeren küresel pandemiyi Edgar Morin’den esinlenerek yorumlamaya çalışarak konuyla ilgili yeni kitaplar öneriyor. Kıbrıslı yazar ve gazeteci Cenk Mutluyakalı ülkesinin gündemini, yaşadıklarını ve geleceğe dair düşüncelerini yazarken Kürt soprano Pevin Chakar, Ayşen Güven’in sorularına verdiği yanıtlarla sanatın ırkçılıkla mücadelesine değiniyor.

Nazlı Toprak derginin çizerlerinden Atilla Atala’nın Bodrum, Dibeklihan’da açtığı “Caz Performans” başlıklı sergisine dair söyleşisiyle okurların karşısına çıkıyor. İlyas Tunç tek sayfalık yazılarıyla şiddetin katlandığı hayatlara ışık tutmaya devam ederken Sevda Karaca, Arturo Giovannitti’nin “Birlik Üzerine Söylev” şiirinden yola çıkarak işçi sınıfının tarihteki deneyimlerini şimdiye taşımaya çalışıyor. C. Hakkı Zariç ise yakın zaman önce yeni kitabı yayımlanan Türkan İldeniz’in şiir serüvenine dikkat çekiyor. 

Derginin bu ayki sayısında Mehmet Kaya, resimlerinden yola çıkarak Cengiz Savaş üzerine bir yazı kaleme alıyor. Kadir Yüksel öyküleriyle Dursun Akçam’a dair geniş bir inceleme yazısını sayfaya taşıyor. Zekeriya Şimşek “Masailer’de Gündelik Yaşam ve Aile” üzerine, Deniz Efla ise yakın zaman önce yayımlanan Ali Eşref Dervişyan’ın 18. Hücre romanına dair yazıyor. Ömer Demircan da bu sayıda Türkçenin sorunlarını irdelemeye devam ediyor.

Ahmet Erhan’ın 2001 yılında Ağır Ol Bay Düzyazı dergisinde yayımlanan ve kitaplarına girmeyen bir şiiri Yeni e’nin bu ayki sürprizleri arasında. Bir diğer sürpriz ise gazeteci Mustafa Kuleli’nin Bertolt Brecht’ten yaptığı bir şiir çevirisi. Bu sayıda yer alan şairlerin isimleri ise şöyle: Tuğrul Keskin, İrfan Temel, Mustafa Seyfi, Nazan Şahin, Nusret Gürgöz, Özge Sönmez, Uğur Akkaş, Önder Karataş ve Yusuf Yağdıran. Athina Papanikolaou (Alya Zampounidou’nun Yunanca aslından çevirisiyle), Sinem Hızarcı, Kasvet Ulu, Fatma Işık Tuğcu, Demet Eker, Barış Akkurt da öyküleriyle bu sayıda yer alıyor. Kapak resmi ressam Habip Aydoğdu’nun “Cambaz”ı. Gökçe Naz Köse de bu sayıda çizer olarak sayfalar arasında.


Basım Ayı/Yılı : 8/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Ekim 2021 tarihli 60. sayısı yayımlandı. Dergi bu sayısını geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz dost Yunan halkının dirençli sesi Theodarakis ve ülkemizin önemli tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a ithaf ediyor. “Mikis Theodarakis: Direnişin Şarkısı” başlığıyla, Yunan besteci ve müzisyen ama aynı zamanda anti-faşist mücadelenin ön saflarında bir komünist olan Mikis Theoradakis’i gündem eden dosyanın yazarları arasında Barış Yıldırım, Mata Kaloudaki (Bengi Çakmak’ın çevirisiyle), Mahir Ergun, Seyit Aldoğan ve Fehmiye Çelik yer alıyor. 

“Rönesans’ın Son Ustası” başlıklı yazısında Barış Avşar, Ağustos ayında yitirdiğimiz Ferhan Şensoy’u ‘Rönesans insanı’ yapan özelliklerini tiyatro ve edebiyata katkılarından yola çıkarak değerlendiriyor. Dergideki bir diğer dikkat çeken yazı ise Aydın Çubukçu’nun kaleminden. Çubukçu, oyun yazarı ve devrimci Celal Perk’in eserlerinden yola çıkarak okuyucuyla Celal Perk’in hakikat anlayışını yeniden tanıştırıyor. Nuray Sancar ise Zeynep Aliye’nin Cumhuriyet Kitaplığı’ndan çıkan yeni kitabı Kavşakta üzerine değerlendirmesiyle dergi sayfalarında.

Dilan Mine Uğurlu, “Kukla Üzerine Bir Özgürlük Tarifi” isimli yazısıyla dergi okurunu radikal kuklacılığın tarihine götürüyor. Korcan Evgin, Samuel Beckett’in önemli eseri Godot’yu Beklerken üzerinden kolektif bilinç ve örgütlenme üzerine bir denemesiyle dergide. İlyas Tunç tek sayfalık bu yazısında Porto Riko’ya götürüyor okuyucuyu. Musa Yazıcı’nın, Halim Şafak ile Bireylikler dergisi üzerinden dergicilik serüveni ve edebiyat üzerine gerçekleştirdiği söyleşi de Yeni e’nin Ekim sayısında. Ulaş Töre Sivrioğlu ise bu sefer Yeni Osmanlıcı tarih yazımının tanınmış temsilcilerinden biri olan Ahmet Yaşar Ocak’ın Türkler, Türkiye ve İslam adlı çalışmasını ele alıyor.

Ermeni şiirin en büyük isimlerinden Rupen Sevag’ın Ohannes Şaşkal tarafından çevrilen şiiri “Esrik Aşk” bu sayımızın sürprizleri arasında. Ayrıca Cevahir Bedel, İdris Sezgin, Arife Kalender, Önder Karataş, Enver Topaloğlu, Anıl Cihan, Gökhan Arslan, Serdar Koçak, Mustafa Bıyıklı ve M. Mahzun Doğan bu sayımızdaki şairler arasında. Tekgül Arı, Umut Çetin, Zekeriya Şimşek, Onur Gürleyen ve İlkay Yılmaz ise öyküleriyle dergimizde yer alıyor.


Basım Ayı/Yılı : 10/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

DOSYA: TÜRKİYE’NİN “HAYATİ” SEÇİMLERİ: SINIFLAR, PROPAGANDA, KÜLTÜR

1950 SEÇİMLERİ: SÖZ GERÇEKTEN MİLLETİN MİYDİ? - EMRE TANSU KETEN

1961 SEÇİMLERİ: SANAYİ BURJUVAZİSİ VE ORDU, NE UMDU NE BULDU? – HAKKI ÖZDAL

1965 SEÇİMLERİ: İŞÇİLER TARİH SAHNESİNE, SÜLEYMAN İKTİDARA, PAŞA TARİHE - CENK YILMAZ BAYIR

1977 SEÇİMLERİ: UMDUĞUNU DEĞİL BULDUĞUNU YERSİN!.. - MUSTAFA YALÇINER

1983 SEÇİMLERİ BUGÜNE ATILAN İLK ADIM - BARIŞ AVŞAR

1991 SEÇİMLERİ: AMERİKAN ÇOCUKLARI ‘SİYASAL’ REKLAMCILIKTA ZİRVE YAPIYOR - MAHMUT SEZGİN MEMİŞ

1965 SEÇİMLERİ IŞIĞINDA 'ONLAR UYANIRKEN' - FERHAT SARI

ARDINDAN GELEN – BARIŞ YILDIRIM / ŞİİR

SEÇİM MÜZİKLERİ: REKLAM KAMPANYASI MI, TOPLUMSAL HAREKET Mİ? – BENGİ ÇAKMAK

MAHİR AKKOYUNLU: MESELE GÖRSEL BİR ŞEY TASARLAMANIN HARİCİNDE BİR İLETİŞİMİ DE TASARLAMAK – SÖYLEŞİ: SUZAN DEMİR

RAHMETİYE’DE HAYALET VAR – FATİH SELVİ / ÖYKÜ

TINISINDA GECENİN – NAZAN ŞAHİN / ŞİİR

EBU NUVAS VE ABBASİ DÖNEMİ ARAP ŞİİRİ (IV) - ULAŞ TÖRE SİVRİOĞLU

ŞİİRLER – SELİM ŞEN

KENDİNİ YARIYOLDA BIRAKAN JOHN BERRYMAN'IN ANISINA – CEVAT ÇAPAN / ŞİİR

DÜŞ ŞARKILARI: SİZİNLE KONUŞAN YARALAR - JOSEF KILÇIKSIZ

ÜTÜ FİŞTE Mİ KALDI? - AYŞEGÜL TÖZEREN

MARTIN EDEN – ARDA ERKARA

LİRİK, VİCDANLI VE POLİTİK BİR ŞİİR: VAHAN TEKEYAN - OHANNES ŞAŞKAL

ŞİİR YAZAMAYANLARIN ŞİİRİ: BAŞKA BİR GÖKYÜZÜNÜN ALTINDA - KAYHAN GEYİK

BİR ZAMANLAR ALASKA’DA - SARGUN TONT

EDEBİYATIN TÜRK VE TÜRKÇELİĞİ: ANLAMIN SINIFLANDIRILMA SORUNLARI - AYDIN GÖÇMEN

NÜKHET SİRMAN: KIZILCIK ŞERBETI’NDE AFFEDILEMEZ OLAN, ONU AYIRAN ŞEY NE? – SÖYLEŞİ: BİLGESU KARAKULAK

PİCASSO’NUN FRENGİ KORKUSU KÜBİZM AKIMINI MI ORTAYA ÇIKARDI? - ALİ İHSAN ÖKTEN

HAMİT ERDEM: İŞÇİLERE VERİLEN HAKLAR KÂĞIT ÜZERİNDE KALDI – SÖYLEŞİ: RAMİS SAĞLAM

ŞİŞLİ EVERİM GÜNLERİ: GÖRÜNENİN ARDINDAKİNE BAKIŞ - KAAN BİÇİCİ

KARANLIK GECE NE KADAR KARANLIK? – ŞEYMA AKCAN

“DANSLARI HALKIN KENDİSİNE GERİ DÖNDÜRÜN.” - EKİM DENİZ AKARSLAN

RECO LI KÎDERÊ YE? - CEM ÖZAYDIN / ÖYKÜ

İSTANBUL MEKTUPLARI-IV - OSMANLICADAN ÇEVİRİYAZI: MUTLU DURSUN


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 136
Ağırlık : 136
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺45,00

    • DOSYA: ‘ASRIN KAPİTALİZMİ’ FELAKETİN SÜREKLİLİĞİ
    • Deprem ve Devlet: Neoliberalizmin İzdüşümü Olarak Sentor-Devlet Kansu Yıldırım
    • Rıza İle Zorun Çatlaklarından Sızan Gerçeklik: Felaketin Sıradanlığı Ekinsu Devrim Danış
    • Hayırsever Devlet Melike Özbay 
    • Bir Parola: Birlik Mücadele ve Dayanışma Zehra Özöcal
    • ‘Yanılsamanın Hayal Kırıklığı Yarattığı ve Gücün Çözüldüğü Yerde Fakirler Nasıl Çalıştırılır?’ Ceren Sözeri
    • Toplumsal Belleği Yaşatarak Hayatı Yeniden İnşa Etmek; Sistem İçi Onarımla Mı, Başka Bir Kamusalı Kurarak Mı? T. Gül Köksal
    • Mekânlardan Taşan Yaşam Mücadelesinin Adresi: Kentler Metin Berk Süer
    • Ketrin Köprü: ‘Öyle Bir Memleket ki Bu İnsanı ile Gönül Bağı Var’ Söyleşi: Suzan Demir
    • Yıkılan Kentler Geri Gelir mi? Barış Avşar
    • İşçiler Arasında Deprem Tesellisi: Din ve Kader Meryem Elataş 
    • Sende Önlük Yok, Örgüt Yok, Tabii Üşürsün Mahmut Sezgin Memiş / Öykü
    • Fragmanlar Rahmi Emeç / Şiir
    • 1914 Sarıpınar’dan 6 Şubat’a: Değirmen O. Aytuğ Tolu 
    • Zamanın Issız Kuleleri Mustafa Eroğlu / Şiir
    • Felaketin Ardından Sağ Kalan Utanç Servet Kaplan 
    • Katrina-Sonrası New Orleans Caz Festivali Üzerine Düşünceler Bengi Çakmak 
    • III. Richard’ın Vicdanı Önder Kulak
    • Mor Saatler Ömer Asaf Tosun /Şiir
    • Özcan Alper: “Karanlık Gece Bir Günah Çıkarma Değil, Yüzleşme Filmi” Söyleşi: Suzan Demir
    • Karanlık Gece Ne Kadar Karanlık Şeyma Akcan
    • Martin Eden Arda Erkara
    • Parkta Gülizar Aytekin / Öykü
    • Bizden Kalanlar Neslihan Altun / Şiir
    • Vantriloklar Değil, Kadınlar Şiir Yazıyor Ayşegül Tözeren 
    • Ebu Nuvas ve Abbasi Dönemi Arap Şiiri (III) Ulaş Töre Sivrioğlu
    • Sosyalist Gerçekçiliğin Unutulmaz Yazarı: Yuri Krimov Mariya Belousova (Çeviri: Ahmet Açan) 
    • Defter Aytek Soner Alpan / Şiir
    • Haymarket, Red Gym ve Kısa Bir Amerika Tarihi Gökcan Tatlı
    • Beyaz Kan Tesi Baila (Yunanca Aslından Çeviri: Lale Alatlı) / Öykü
    • Hayata Muktedir Olmak Ayfer Karakaş / Şiir
    • Öğretmenin Çığlığı: Sesimi Duyan var mı? Ahmet Akarsu / Öykü
    • Taziye İsmail Güney Yılmaz / Şiir
    • GDO’nun Ekonomi Politiği II Kaan Biçici
    • İstanbul Mektupları-III (Osmanlıcadan Çeviri: Mutlu Dursun)


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 136
Ağırlık : 136
En / Boy : 21 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺36,00

   • SALGIN HASTALIKLAR VE RESİM SANATI -Ali İhsan Ökten
    • AYNI GÖKYÜZÜNÜN ALTINDA OLMAYANLARIN FİLMİ: “AFTERSUN”- Ekinsu Devrim Danış
    • SEVAL ŞAHİN İLE KARAMANLI TEODOR KASAP ÜZERİNE / SÖYLEŞİ- Suzan Demir
    • KÜLTÜR EMEKÇİLERİ KARTONSAN GREV ALANINDA
    • AĞIT YAKAN MİYAVLAMA / ŞİİR- Öztekin Düzgün
    • SAKLAMBAÇ / ÖYKÜ- Fani Matsinopulu / Çeviren: Lale Alatlı
    • EBU NUVAS VE ABBASİ DÖNEMİ ARAP ŞİİRİ (II)- Ulaş Töre Sivrioğlu
    • ZENGİNLER SESSİZLİĞİ NEDEN SEVER?- Xochitl Gonzalez / Çeviren: Ceren Berk
    • YÜREK YOK BENDE / ŞİİR- Enver Topaloğlu
    • ANLATILMAZIN AĞIR YÜKÜ- Josef Kılçıksız
    • GÜNAYDIN KAVUŞMAK / ŞİİR- Neslihan Altun
    • GDO’NUN EKONOMİ POLİTİĞİ-Kaan Biçici
    • ANLAT OMUZLARIN NEDEN GENİŞ / ŞİİR- Okan Yılmaz
    • ZAHRAD’IN SON ŞİİRİ- Ohannes Şaşkal
    • YÜZÜMÜN YARISI / ŞİİR- Nilüfer Altunkaya
    • ZIVALI, LAHIRI VE CHUL-HAN KARDEŞ Mİ?- Ayşegül Tözeren
    • İSTANBUL MEKTUPLARI-II- Hazırlayan: Mutlu Dursun
    • PREKARYAYA AĞIT- Yusuf Yağdıran
    • NEO-MUHAFAZAKÂRLAŞAN TÜRKİYE’NİN CİNSEL SAĞLIK KRİZİ- Beste İrem Köse
    • DÜĞÜMLENMİŞ YUMAK / ÖYKÜ- Behrâm-i Sâdık-î / Çeviren: Kasra Sıddık
    • ESKİ ÇAĞ’A KALKAN TRENLER / ŞİİR- Turgut Kızıldağ
    • LAİSSEZ FAİRE LAİSSEZ PASSER / ŞİİR- Ömer Burçin Özkişi
    • SERPİNTİ / ŞİİR- Ümran Ersin
    • DİLSİZ ŞİİR / ŞİİR- Önder Karataş
    • DOSYA: KÜLTÜR VE SANATTA TEKELLEŞMENiN YENi BiÇiMLERİ
    • SONSUZ İŞTİHASI VE ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİYLE YAYINCILIĞIN YENİ TEKELİ KETEBE-
    •  Rojhat Turgut
    • İTİRAFTAN İCRAATA: AKP’NİN KÜLTÜR SAVAŞINDA TİYATRONUN AHVALİ- Kübra Yeter
    • EĞİTİMDEN MESLEK HAYATINA SAHNE SANATÇILARININ AHVALİ- Ekim Deniz Akarslan
    • PANDEMİ, ENFLASYON VE ‘BEYAZPERDE’DE TEKELLEŞME: HACIYATMAZ- Şenay Aydemir
    • BÜYÜLÜ DÜNYAYI MÜMKÜN KILAN YORGUN ELLER- Zeliş Irmak


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺36,00
Tükendi

•   Yüz Yıllık Cumhuriyetin İkinci Yarısında Yaşamı Ve Yapıtlarıyla Habip Aydoğdu
Hasan Çakır
•   Cevdet Tont Üzerine Sargun Tont & Aytuğ Turan
•   Pek Kozasında Saklı Şehir Bursa Namık Sinan Turan
•   Praksis’in Gestus Müziği Barış Yıldırım
•   Ebu Nuvas Ve Abbasi Dönemi Arap Şiiri V) U. Töre Sivrioğlu
•   Madımak’ın 30. Yılında Unutturmamak” Birkan Bulut
•   Pas Güneşi Yer / Şiir Metin Altıok
•   Ders Olabilir Sınıfta Kalmak / Şiir Ömer Burçin Özkişi
•   Dudaklarım Politiktir Ve Politik Kalacaktır Yoldaşlar! Ayşegül Tözeren
•   Aslında İsa Mavi Gözlü Değilmiş / Öykü Hatice Sabah
•   Ulysses’i Çevirmek Kawa’nın Asimilasyona Karşı İsyanı Söyleşi: Suzan Demir
•   Dilini Yitirmiş Yabancı / Şiir Emin Kaya
•   Size Çiçekler Getireceğim/ Öykü Hamdi Topçuoğlu
•   Elleriniz Yok / Şiir Doğu Kaşka
•   Haber Altı / Şiir Ferruh Tu
•   Dosya
Yoksulluk Bugün Kültür Sanatın Neresinde?
Aydın Çubukçu / Adnan Özyalçıner  
Kemal Aydoğan / Zeki Coşkun / Rojhat Turgut Şenay Aydemir / A. Ömer Türkeş / Arlin Çiçekçi/ Ayşegül Devecioğlu / Banu Yıldıran Genç Eylem Ata Güleç  / Gaye Boralıoğlu 
Öztekin Düzgün  / Semih Gümüş Sonat Yurtçu / Ayşegül Tözeren / Erdem Tepegöz 
Erkan Irmak  / Janet Barış / Kıvanç Sezer Pınar Öğünç / Hacer Foggo / Sevda Aydın


Basım Ayı/Yılı : 8/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺45,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı