Yarım Kalan Türkü
Yarım Kalan Türkü

Yarım Kalan Türkü (9786059330824)

0,00

Kitabın birinci bölümünü oluşturan “Yarım Kalan Türkü”de, yetmişli yılların siyasi çatışmalarını ve yaşanan acıları ayrıntılarıyla anlatan yazar, “Kapı Kapı” adlı ikinci bölümde, dürüst, temiz bir kasaba delikanlısının yaşam mücadelesini mizahi ögelerle aktarı-yor. Usta yazar Fakir Baykurt’un deyimiyle, fırtınalı denizler ortasında zavallı bir varil gibi ordan oraya yalpalayıp duran bu gencin, güldüren ve acı acı düşündüren durumunu okurken, dünya çapın-da bir edebiyat kahramanı ile karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsunuz.

“İnsan Sevdikçe Güzelleşir” adlı üçüncü bölümde ise, öykü kahramanıyla birlikte gizemli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Yolculuk, yıllardır ülkesinden uzak kalan öykü kahramanının monologlarıyla örgüleniyor ve toplum değerleri sorgulanıyor. Günbatımında İstanbul’dan başlayan yolculuk, ertesi gün Şeytan Sofrası’nda izlenen ikinci günbatımıyla bitiyor.

Daha önce ayrı ayrı yayınlanan bu üç kitabı tek ciltte topladık. “Hasretim Derin Uykularda, Ağlasın Gökyüzü, Kırmızı Bahar, Kerbela, Şeyh Bedreddin Destanı, Demirin Üstünde Karınca İzi” ve “Devrimin Ayak Sesleri” gibi büyük romanlarıyla tanınan Vehbi Bardakçı’nın anlatım ustalığını bu öykülerde de görecek ve romanları gibi öykülerini de severek okuyacaksınız.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 480
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı