Yapılandırmacı öğrenme anlayışının sergilediği ip uçlarını incelerken bunların herles tarafından teorik olarak dile getirildiğini ve bir çok araştırmacının temel kavramlar ve ilkeler konusunda hemfikir olduğunu gördük. Problem, bu anlayışın sınıf ortamında uygulanmasının nasıl gerçekleşeceği noktasında çıkıyordu. Yapılandırmacı anlayışın özellikle sınıf ortamında uygulanması konusundaki sorunları giderebilmek amacıyla, bu anlayışın temel ilke ve kurallarından hareket ederek "Probleme Dayalı Altı Aşamalı Ders İşleme Modeli"ni oluşturduk. Sınıf içi uygulamalar ve teorik alt yapının senteziyle oluşan bu modelinin, alanında büyük bir boşluğu dolduracağını ve hedeflediği gruba yarar sağlayacağını ümit ediyoruz.
Bu kitabın hedef kitlesi öncelikle öğretmen adayları, öğretmenler ve eğitim psikolojisine ilgi duyan kişilerdir. Kitap hazırlanırken “eğitim işinin, bilimsel bilgiye dayalı profesyonelce yapılması gereken bir meslek olduğu” prensibiyle hareket edilmiştir. Bu bağlamda, yazarın ne anlatmak istediğinden çok, okuyucunun nasıl anlayacağı dikkate alınmıştır. Bu nedenle kitap, “gelişim” ve “öğrenme” olmak üzere iki bölüm olarak tasarlanmıştır. Kitabın gelişimle ilgili bölümü hazırlanırken, kuram temel.
Kitapta saha içi gösteri teknikleri, senaryo hazırlanması, koreografik şekillerin belirlenmesi, hareket öğretimi aşamaları, sahanın kodlanması ve fon çalışmaları anlatılmıştır. Okulların tören geçişleri, örnekleriyle birlikte verilmiştir. Kitabın ilerleyen kısımlarında kız ve erkek öğrencilere yaptırılabilecek hareketler anlatılmıştır. Beden eğitimi öğretmenliğine başlayan her öğretmenin ve öğrencinin ihtiyaç duyacağı, deneyimlerle hazırlanmış rehber niteliğinde bir çalışmadır.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.