Microsoft NT Server İleri Düzeyde Kullanım Klavuzu Uzmanlar İçin!

Microsoft NT Server İleri Düzeyde Kullanım Klavuzu Uzmanlar İçin! (9789753162739)

0,00

NT ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. Yaygınlaşıyor, ama NT halen bilinmiyor. Bu konuda büyük bir bilgi eksikliği var. Bu kitap, NT konusundaki bilgi boşluğunu bir ölçüde olsun azaltmayı planlıyor.
Kitabın adından da anlaşıldığı gibi, NT hakkındaki giriş düzeyi bilgilerini anlatmıyorum. Bu bilgileri başka kaynaklardan edinebilirsiniz. Bu kitapta daha çok yönetim açısından sorun yaratan, bilinmeyen, anlaşılmayan kısımlara değiniyorum.
Bölüm 1, kitabın en uzun bölümü ve kullanıcılarla ilgili olarak yapılabilecek hemen her şeyi içeriyor.
Bölüm 2’de, hep sorun olan paylaşım izinleri ve NTFS izinleri konusu işleniyor.
Bölüm 3’te, NT’nin nasıl boot ettiği, yani, açılırken hangi aşamalardan geçtiği, hangi dosyaları kullandığı anlatılıyor ve bununla bağlantılı olarak da bir sistem açıcı disketin hazırlanışı anlatılıyor.
Bölüm 4’te, NT’nin yapılandırma bilgilerinin saklandığı Kayıtın (Registry) yapısı anlatılıyor.
Bölüm 5’te, NT’nin Kaynak Kiti (Resource Kit) içinde yer alan komutlar anlatılıyor. Kaynak Kiti, NT’den ayrıca satılan bir kit. NT’nin standart programlarıyla yapamadığımız birçok şeyi Kaynak Kiti içindeki programlarla yapabiliyoruz. Kaynak kiti ayrı bir birim olarak satın alınabilir (yaklaşık 250$ ve hemen bütün büyük kitapçılarda bulunabiliyor). TechNet’e aboneyseniz, Kaynak Kiti, TechNet içinde yer alıyor, ayrıca satın almanıza gerek yok. TechNet nedir, diye soracak olursanız açıklayayım: TechNet, Microsoft’un teknik bilgiler sağlayan bir hizmeti. İçinde Kaynak Kiti, her türlü Microsoft ürünü için Service Pack adı verilen düzeltme programları, yeni çıkan cihazlar için sürücüler, birçok konuda teknik bilgi ve Bill Gates’in birbirinden yararlı makaleleri var.
Kitabın işinize yaraması dileğiyle,
Murat Yıldırımoğlu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 194
En / Boy : 13.5 / 20
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı