Yaşadığımız yüzyılda verinin ve verinin saklanmasında kullanılan veri tabanlarının önemi her geçen gün artmaktadır. Veri tabanları verinin saklanmasının yanı sıra verilerin birbirleri ile ilişkilendirilerek kişisel veya kurumsal alanda değerli bilgiye dönüştürülmesine de olanak sağlamaktadır. Bu anlamda elinizdeki kitap; veri tabanı alanında bilgi ve becerisini geliştirmek veya uzman olmak isteyenler için kişisel ve kurumsal gereksinimlere uygun veri tabanı tasarımı yapmak, SQL veri sorgulama dilinin komut ve söz dizi-mini kullanarak veri tabanı tabloları üzerinde hızlı ve dinamik sorgular geliştirmek, T-SQL’in de katkısıyla işlevsel alt programlar yazmak, veri tabanı nesnelerini yönetip ve bütünsel anlamda veri tabanı yönetimini güvenli bir şekilde yapmak isteyenler için hazırlanmıştır. Kitapta yer alan konular; Veri Tabanı Yönetim Sistemi (VTYS) bileşenleri, Veri-İlişki Modeli kullanılarak veri tasarımı, Veri-İlişki Modelinin tabloya dönüştürülmesi, normalleştirme, sorgulama, SQL Kodları, T- SQL Kodları, Veri tabanı mimarileri ve yazılımları Microsoft SQL Server ve Oracle veri tabanı ortamından örneklerle sunulmuştur. Kitap, konu başlıkları ve örnek-lerle desteklenmiş içeriğiyle; YÖK’ün lisans, ön lisans ve Mesleki Teknik Eğitim’in veri tabanı öğretim programlarıyla uyumludur. Kitapta çok sayıda gerçek yaşamla ilintili uygulama örneğine çözümleriyle birlikte yer verilmiştir. Gerçek yaşam örneklerini içeren uygulamalarla, konu anlatımlarının soyut boyutunun somutlaştırılması ve güçlendirilmesi hedeflenmiştir. Uygulamaların oluşturulmasında; öğrenen için bireysel ve aktif öğrenmeyi kolaylaştıran, yapıcı öğrenme yöntem ve stratejilerine uygun bir öğretim yolu izlenmiştir. Bu anlamda uygulamaların öğrenenin basitten karmaşığa ve yaparak-yaşayarak uygulaması ile kalıcı izli öğrenmesine katkı sağlayabilecek.
İnternet erişiminde kablosuz iletişimler arttığı için, taşınabilir cihazlar da daha rahat kullanılmaya başlanmıştır. Böylece insanlar gittikleri her yerde telefon, bilgisayar ve tabletleri ile internete erişimi sağlayabilmek için kablosuz ağları kullanmaya başlamışlardır. Kullanıcıların hizmetine açık kablosuz ağların artması ve bu ağlara erişimin kolaylaşması saldırganların da hedefi haline gelmiştir. Bu da demek oluyor ki, artık saldırganlar parola elde etme veya sahte erişim noktası açma gibi saldırı yöntemlerine ihtiyaç duymadan hedefledikleri kullanıcılar ile aynı ağda olmayı başarabilmektedirler. Bu çalışma ile amaçlanan, kablosuz ağlar ve bu ağlara bağlı kişilere gelebilecek saldırıları, kablosuz ağlarda alınan güvenlik önlemlerini ve bu önlemlerin saldırganlar tarafından nasıl atlatılabileceğini göstermektir. Kitap; bu alanda meraklı ve çalışmak isteyen kişilerin yanı sıra, orta seviye network bilgisine sahip kişilere hitap edecek şekilde anlaşılır ve aynı zamanda uygulamalar ile birlikte yazılmıştır. Kitap ayrıca eğitim videolarıyla da desteklenmektedir. İçindekiler Kablosuz Ağların Güvenliği Neden Önemlidir? Aircrack-ng Ailesi ve Detaylı Açıklamaları Kablosuz Ağlarda Kriptoloji Kablosuz Ağlarda İletişim ve Önemli Kablosuz Ağ Paketleri Wireshark Hakkında Kablosuz Ağlar Hakkında Bilgi Toplama Kablosuz Ağlara Yönelik DoS Saldırıları Sahte Kablosuz Ağlar Kablosuz Ağlarda Güvenliği Atlatma Yöntemleri WPA/WPA2-PSK Korumalı Ağların Parolasını Elde Etmek WEP Parolasını Elde Etmek WEP ve WPA Paketlerinin Decrypt Edilmeleri WPS Destekli Kablosuz Ağlara Yönelik Saldırılar Scapy ile Derinlemesine Kablosuz Ağ Analizleri Kablosuz Ağlar için Güvenlik Önerileri
Açık Kaynak Kodlu PostgreSQL veritabanı, ilişkisel (relational) modeli kullanan ve SQL standart sorgu dilini destekleyen, nesne ilişkisel (object relational) veritabanı yönetim sistemidir. Ücretsiz, platform bağımsız, dünyanın birçok yerinde geliştiricisi olan ve yüksek hacimli işlere uygundur. PostgreSQL diğer ticari ya da açık kaynak kodlu veritabanlarında bulabileceğiniz özelliklerin hemen hepsini hatta daha fazlasını kapsamaktadır.Bu kitabın yazılmasındaki amaç PostgreSQL veritabanının daha geniş kitlelerce bilinmesini sağlamaktır.
Veritabanı Yönetim Sistemlerine Giriş
İlişkisel Veritabanı Tasarımıİlişkisel Veri Modeli(Normalizasyon Kuralları)Postgresql Veri TipleriPostgresql Veritabanı NesneleriPostgresql İle Sql’e GirişTemel Sql KomutlarıGruplama Ve Grup Veri Üzerinde ÇalışmaDml (Data Manıpulatıon Language)Birden Fazla Tabloyu Birbirine Bağlama (Joın)Sorguları Birleştirmek(Alt Sorgular İle Çalışmak)İleri Seviye Sql (Pl-Pgsql)Pl/Pgsql Dilinde Kontrol Yapıları Ve DöngülerVıew NesneleriPostgresql Stored Procedures
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.