Türkiye, kapitalist üretim ilişkilerinin egemen olduğu, feodal üretim ilişkilerinin kısmi olarak çözülmesiyle birlikte, tarım ve tarım dışı faaliyetlerin büyük çoğunluğunun, küçük meta üretimiyle kapitalizmin etkisine girdiği bir toplumsal yapıya sahiptir.Artıdeğer, doğrudan üretenlerden kapitalist ve feodal üretim ilişkileriyle alınmaktadır.

Kapitalist üretim biçiminin temsilcileri; üretim sermayesi, finans kapital ve tüccar sermayesi, feodal üretim biçiminin temsilcileri; büyük toprak sahipleri, zengin köylüler, tüccar ve tefeci sermayesidir...

Bir ülkenin sınıfsal yapısını, üretim ilişkilerini, sınıflar arası mücadelenin dinamiklerini doğru tahlil etmek, birbakış açısına sahip olma zorunluluğunun yanı sıra, doğruluğu tartışılmayacak, nesnel ve bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilmiş araştırmalara ait verilerin analizini gerektirir.

Bu kitap, yüzyıllardır geçirdiği tüm toplumsal ve ekonomik dönüşümlerin izlerini üzerinde taşıyan Türkiye’nin;üretim ilişkileri ile üretici güçlerin oluşturduğu üretim biçimlerini ve bu üretim biçimlerinin, toplumsal yapısındaki derecelerini ortaya koymak üzere gerçekleştirilmiş uzun soluklu ve bilimsel bir çalışmanın ürünüdür.

Kaynak niteliğindeki bu çalışmanın, yarınların şekillendirilmesinde dünün ve bugünün anlaşılmasının önemini kavramış, okuyan ve araştıran herkesin yolunu aydınlatması umuduyla...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 480
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺71,25
Tükendi
Klasik ve Bilgisayarlı Çözümler

Gözden geçirilmiş ve yeni bilgiler eşliğinde güncellenmiş 3. baskısını yapan kitapta, en yaygın istatistiksel teknikleri klasik olarak ve bilgisayarla uygulayacak şekilde anlatılmıştır. Bunun için önce teknikler açıklanmış, örnek problemlerden geliştirilen hipotezler klasik olarak sınanmış, daha sonra aynı hipotezler SPSS paket programıyla sınanmıştır. Kavranan tekniklerin pekiştirilmesi için konuların sonuna 86 çözümlü problem eklenmiştir.

Eser, lisans, yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan öğrenciler ile çalışmalarında istatistiksel yöntemler kullanan araştırmacılara yönelik olarak hazırlanmıştır.


Basım Ayı/Yılı : 2014
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 296
Ağırlık : 296
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺126,00
Tükendi
Politikalar – Stratejiler – Taktikler

Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. Baskısını yapan kitap, ön lisans seviyesinde okutulmakta olan “Pazarlama İlkeleri” dersine uygun olarak hazırlanmış, konular öğrencilerin anlayabileceği bir şekilde basit ve sade bir dille anlatılmıştır.

Kitap yazarın bu konuda verdiği derslerin notlarından, ders anlatma sırasında öğrencilerden gelen sorulardan ve mesleki deneyimlerden yararlanılarak kaleme alınmıştır. Kitabın ilk iki baskısı Türkiye’deki birçok üniversitede, ilgili derslerde ana ders kitabı olarak okutulmuştur.

Eser, üniversite öğrencileri için hazırlanmış olsa da, bölüm sonlarında verilen toplam 200 örnek soru ile pazarlama konusunda kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektir.


Basım Ayı/Yılı : 2014
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 3
Ağırlık : 3
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺119,00
Tükendi

Bu kitap, pazarlama öğrencilerinin ve pazarlama araştırmalarıyla uğraşanların, pazarlama araştırmalarını hem geleneksel olarak hem bilgisayarlı uygulayabilecek duruma gelmelerini amaçlamaktadır. Bunun için, pazarlama tanımından başlanarak, bir araştırma süreci başından sonuna kadar, tüm aşamalarıyla örneklerle anlatılmıştır. Bir pazarlama araştırmasında kullanılabilecek çizelgeler, garfikler, istatistiksel teknikler, SPSS istatistik programıyla uygulamalı olarak verilmiştir. Bu kitaptan yararlananlar, kendilerinde pazarlama araştırması yapabilecek gücü bulacaklardır.


Basım Ayı/Yılı : 2007
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 298
Ağırlık : 298
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺127,00
Tükendi
Kavramlar – Konu Anlatımları – Çözümlü Problemler

Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 4. Baskısını yapan kitap, meslek yüksekokullarında okutulmakta olan "İstatistik" dersine uygun olarak hazırlanmış, konular basit ve sade bir dille anlatılmıştır. Kitap, yazarın bu konuda verdiği derslerin notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden yararlanarak kaleme alınmıştır. Kitabın, ilk üç baskısı Türkiye'deki birçok üniversitede ön lisans düzeyinde, ilgili derslerde ana ders kitabı olarak okutulmuştur.

Kitabın yeni baskısında korelasyon tekniği ve regresyon tekniği konularına da yer verilmiştir. Kitap istatistiğin temel kavramları, temel konuları ve en yaygın olarak kullanılan t ve Z istatistik tekniklerini içermektedir. Kitapta anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için, çözümlü 108 soruya yer verilmiştir. Eser, önlisans seviyesinde hazırlanmış olsa da, istatistik konusunda kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir.


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 4
Sayfa Sayısı : 368
Ağırlık : 368
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺154,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı