Üniversiteler İçin Türk Dili Kompozisyon Bilgileri
Üniversiteler İçin Türk Dili Kompozisyon Bilgileri

Üniversiteler İçin Türk Dili Kompozisyon Bilgileri (9786059786980)

0,00


Türk Dili-I ve Türk Dili-II derslerinin içeriklerine bakıldığında asıl amacın, üniversiteyi kazanmış insanımızın, Türkçe hakkındaki bilgilerini tamamlamak ve pekiştirmek, ayrıca da bir konu hakkında düşünce ve duygularını ifade etme becerisini kazandırmaktır. Ders çerçevesinde yaptığımız sınavlar, verdiğimiz ödevler gösteriyor ki üniversite çağına gelmiş öğrenciler, çoğu kez okuduklarını anlamaktalar fakat anladıklarını anlatamamaktadırlar. Bunun için derslerde öğrencilerimize ifade yeteneklerini ortaya çıkarmak, anlatım kabiliyetlerini artırmak ve bu yolda gayret göstermek için de fırsat vermesini sağlayan bir kitap hazırlamaya çalıştık.

Bir insanın kullandığı dil, kişiliğinin önemli bir göstergesidir. Ancak kimi insanlar içlerinde taşıdıkları değerli bilgileri ve birikimlerini söylemeye ve yazmaya cesaret bulamazlar. Bu kitap bilgi ve birikimli olup söylemek ve yazmak istediği duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için onlara cesaret verecek; dinleyerek, okuyarak ve izleyerek edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri yazılı ve sözlü olarak anlatabilmeyi sağlayacaktır.

İşte bu çalışmamızla “Türk Dili-I, Türk Dili-II, Yazılı ve Sözlü Anlatım, Kompozisyon gibi derslerde; Türkçe’nin imkânlarını öğrenmek ve edebiyatın güzel örneklerini tanımak, aynı zamanda çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilme becerisine sahip olmasını sağlamak için bir “el kitabı ve rehber” hazırlamak amacını taşımaktayız. Her üniteden sonra, bilgileri pekiştirici örnek metinler, okuma metinleri ve ayrıca tahlil edilmiş metinler konmuştur. Böylece teorik olarak anlatılanların nasıl uygulanacağı gösterilmiş, seçkin örneklerle bilgiler pekiştirilmeye çalışılmıştır.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 464
Ağırlık : 464
En / Boy : 16,5 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı