Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 198
En / Boy : 15,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .1998
₺31,92
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 304
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .1996
₺13,61
Tükendi
Spor bir bilimdir. Anatomi, fizyoloji, pedagoji, antropoloji, psikoloji ve tıp*la yakın ilgileri ve ciddi kuralları vardır. Teori, pratiğin temelini oluşturur. Bilinçli, planlı, sürekli çalışmalarla kuralları eksiksiz uygulayarak iyi sonuçlara varılabilir. Futbolumuzun temelinde yatan eğitim noksanlığıdır. Günümüzde futbol, oyuncunun çalım atmasından çok ileri gitmiştir. Futbolcu oyun içerisinde NASIL? NE ZAMAN? NEREYE? Koşacağını önceden bilmilidir. İyi bir futbolcu, aklını ayaklarından daha çok kullanabilien oyuncudur.Tekniği gelişmemiş bir futbolcunun kondisyon, fizik, güç ve yetenekleri ne kadar kusursuz olursa olsun, hatta dışarıdan en akıllıca taktik bile verilsin başarısı söz konusu olamaz. İyi bir teknik, enerji ve zaman kazancı sağlar.Taktik ise, başarıyı simgeleyen teknik oluşumların akıllıca ve şartlara göre kullanılarak sonuç alınmasına rol oynayan en etkin faktördür. Futbolcu rastgele vuruş ve atışlarla değil: bilerek görerek, istediği ve gerektiği yere topu zekice göinderebilmeli, teknik gelişimlerine yön verebilmelidir. Akıllıca düşünülerek atılan pas, rastgele atlan pastan iyidir.Teknik ve taktik açıdan kusursuz olan bir futbolcunun atletik yapısı fizik ve kondisyonel gücü gelişmemiş ise, bunun üzerine kurulan teknik ve taktik çalışmalar başarı getirmez. Eğer bu futbolcu 90 dakika boyunca teknik ve taktik esasları yürütecek kondisyona sahip değilse, sonucun olumlu olması ancak rastlantılara bağlı kalır.


Sayfa Sayısı : 332
Basım Tarihi : Yok 0
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
₺14,28
Tükendi
Yüzme, bütün spor dallarının temelini teşkil eden bedeni ve ruhi özellikleri geliştirme imanı sağlayan ana spor dallarından biridir. Beceri, koordinasyon, dayanıklılık, sürat, çabukluk, esneklik ve hareketlilik özellikleri geliştirilerek kendine güven duyma, dostça oynama ve yarışabilme davranışları kazandırır.Bireyin zihinsel, psikolojik, sosyolojik, fizyolojik gelişimini amaçlayan spor etkinlikleri içerisinde, yüzme sporunun ayrı bir önemi vardır.Sportif yüksek performansı elde etmede, bazı temel kurallar vardır. Bu kurallardan birincisi o spor dalının tekniğinin analizidir.Yüzme, eski çağlardan günümüze dek teknik ve stil bakımından büyük gelişmeler göstermiştir. Yüzme sporunda başarılı sonuçlara ulaşabilmek için,bilimsel temellere dayalı ve iyi planlanmış programlar ihtiyaç vardır.Kaynak azlığı ve araştırma olanaklarının sınırlı olduğu ülkemizde yüzme sporunun daha üstün bir seviyeye çıkarılması ve istenilen düzeye gelmesi için, yüzme sporunun her yönden ele araştırılarak bilimsel gerçekler içerisinde açıklığa kavuşturulması gerekir.


Sayfa Sayısı : 295
Basım Tarihi : Yok 0
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 3. Hamur
Dili : Türkçe
₺13,44 KDV Dahil
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 198
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺10,08
Tükendi
Amatörce eğlence aracı olarak yapıldığı dönemlerde voleybol; yüksek paslarla oynanan, sürekli kesildiği zaman izlenmesi bir yerde sıkıntı veren, hep aynı hareketlerin tekrarı olarak sürüp giden bir oyundu. Eğlence voleybolundan sonra oyuna Smaç girip de Güç Voleybolu yaygınlaşınca bu durum değişti. Hücumda öldürücü, kurtarılamaz smaçlara karşılık, savunmada blok ve blok arkası yer savunmasının temeli olan Plonjon’un doğuşu ile zihinsel yetenek, özel ve genel beceri isteyen voleybolun, oynanması ve seyredilmesi de daha zevkli hale geldi. Hızlı, aldatıcı hareketlerle oynanan çağdaş voleybol, izlenmesi zevk veren bir sporsa bunu önce aldatıcı hareketlere yani Asya Voleybol anlayışına borçluyuz.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2006
₺28,14
Tükendi
"Basketbol dünyada buz hokeyinden sonra en süratli ikinci oyun olarak kabul edilir. Hız, kuvvet, dayanıklılık, zihinsel yetenek, özel ve genel beceri isteyen komple bir spordur. Günümüz basketbolunda fizik gücü zayıf ve kondisyonu yetersiz sporculara yer kalmamıştır. Kondisyon kazanmak bilimsel bir çalışmayı gerektirir. Bu da ön sezonda bilinçli bir şekilde yapılan kondisyon ve istasyon çalışmalarıyla elde edilir. Basketbolun yüzde ellisinden fazlası hücum gücüne dayanır ve temelini "fundamental" oluşturur. Tekniği gelişmemiş bir basketbolcunun fiziği, gücü ve yetenekleri ne kadar kusursuz olursa olsun, en akıllıca verilen taktiklerle bile başarılı olması söz konusu olamaz. "Taktik" başarıyı simgeleyen teknik oluşumların şartlara göre kullanılmasıyla, sonucu belirleyen en etkin faktördür."
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2006
₺92,40
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı