Türkiye’de İşçi Konfederasyonlarının Eğitim Faaliyeti
Türkiye’de İşçi Konfederasyonlarının Eğitim Faaliyeti

Türkiye’de İşçi Konfederasyonlarının Eğitim Faaliyeti (9786059679497)

0,00

Kitap işçi konfederasyonlarının kuruluş dönemlerinden başlayarak 90'lı yılların ortalarına kadarki eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır.

Çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; eğitimin tarihsel gelişimi, liberalizm ve marksizmin eğitim anlayışı, eğitimin ekonomik ve toplumsal işlevi, bilimsel teknolojik değişimlerin üretim sürecine ve eğitime etkileri, Türkiye’de işgücünün eğitim durumu, iş yasaları, sendikalar yasasında eğitimin ele alınışı incelenmiştir. İkinci bölümde TÜRK-İŞ, Üçüncü bölümde DİSK, Dördüncü bölümde HAK-İŞ ele alınmıştır. Konfederasyonların eğitim çalışmaları kendi özgün koşulları da göz önüne alınarak dönemsel olarak değerlendirilmiştir. Sonuç kısmında ise bir değerlendirme yapılmıştır.

Konfederasyonların Eğitim çalışmalarına yönelik çalışmaları incelenirken çalışma raporlarında görülmeyen pek çok ayrıntı sendika içi yazışma, broşür vb. dökümanlara ulaşılarak eğitim alanında konfederasyonların oluşturdukları profil çıkarılmaya çalışılmıştır. Çalışmada pek çok ayrıntı işlenmiş, ayrıntılar eklerle düzenlenerek kalıcı hale getirilmesi ve emek dünyasının oluşturduğu bu alandaki tarihsel birikime katkı yapmak hedeflenmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 280
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı