Türkçülüğün Esasları
Türkçülüğün Esasları

Türkçülüğün Esasları (9786051551920)

0,00
Fiyat : ₺74,10

Türk düşünce, kültür ve siyaset tarihinin önemli simalarından olan Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları adlı eseriyle “Türk milletindenim” demenin ne demek olduğunu, Türk milletinin kim olduğunu, nereden geldiğini ve nereye gitmesi gerektiğini öğreten bir ilk öğretmendir. Bu çabalarıyla Türk milliyetçiliğinin zeminini de hazırlayan Gökalp, kendisine kadar dağınık bir halde gelen düşünceleri bir araya getirerek, gerçek anlamını bulan bu düşünceye Türkçülük adını vermiş ve milletin bundan sonra gideceği yolu tayin etmiştir. İmparatorluktan Milli-Devlete geçiş döneminde yaşayan Gökalp'ın, insanların kafalarının karışık olduğu bir dönemde, bu karışıklığa çözüm bulmak amacıyla Türk toplumu ve kültürü üzerine yaptığı sosyolojik, kültürel ve siyasi değerlendirmeler geçerliliğini bugün de muhafaza etmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 254
En / Boy : 13,5 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2015

Benzer Ürünler

  • Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 724
    En / Boy : 16 / 24
    Kağıt Cinsi : 1. Hamur
    Basım Tarihi : .2006
    ₺135,00

  • Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 133
    En / Boy : 13,5 / 19,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 7.2013
    ₺57,40
  • Mezopotamya‘nın dinsel ve entelektüel merkezi olarak Babil‘in görkemi ve zenginliği çağdaşı tüm kentler için bir örnek ve bir meydan okumaydı. Yeryüzünde hayranlık kadar öfke ve kıskançlık da uyandırmış böylesine ihtişamlı pek az kentten söz edilebilir. İlahi uyumun simgesi ve evrenin kozmik merkezi Babil, Pers İmparatorluğu tarafından ele geçirilene dek, Hammurabi kanunlarından efsanevi asma bahçelere kadar birçok özelliğiyle antik dünya‘nın en etkileyici uygarlığı olma niteliğini korudu. Bu küçük kitap kurulmasından düşüşüne dek uygarlığın beşiği olarak görülmüş bu benzersiz kentin öyküsünü anlatıyor.
    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : Ankara
    Sayfa Sayısı : 135
    En / Boy : 11,5 / 16,5
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 4.2006
    ₺45,24
  • Kişiyi bir devlete bağlayan hukukî ve siyasî bağ olan tabiiyet, devletlerce, ekonomik, sosyal ve siyasî nedenlerle tanımlanmıştır. Bu tanımda kan bağı ve toprağa bağlılık ölçüt alınabildiği gibi, İslâm devletlerinde dini kriterler referans alınmıştır. Ancak tabiiyet üzerine algılayışlar ve uygulamalar, Avrupa’da ulus devletlerin ortaya çıkmasıyla değişmeye başlamıştı. 18. yüzyıldan itibaren çizilen haritalarda devletlerin sınırları kesin çizgilerle belirlenirken; iktidarlar da halkını yeniden tanımlıyorlardı. Sınırların dışında kalan toprakların halkları yabancı kabul edilerek, ülkeye girişlerine kısıtlamalar getirildi. Buna karşılık devletler, başka ülkelere giden vatandaşlarının haklarını korumaya çalıştılar. Osmanlı Devleti, hem kaybedilen topraklardan yaşanan göçler hem de kapitülasyonlardan kaynaklı suistimaller dolayısıyla değişen tabiiyet algısıyla çok geçmeden tanıştı.
    19. yüzyıl, Osmanlı Devleti için tabiiyet konusunda da değişimin yaşandığı bir dönemdir. Gayrimüslimler gerek göç neticesinde gerekse himaye sayesinde başka ülke vatandaşı olarak Osmanlı Devleti’ne sorun çıkartıyordu. Bu kitapta 19. yüzyıl ve sonrası ağırlıklı olmakla birlikte Osmanlı Devleti’nin karşılaştığı tabiiyet sorunları ve çözümlerine yönelik girişimleri incelenmiştir.


    Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri : İstanbul
    Sayfa Sayısı : 408
    En / Boy : 13,5 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 3.2014
    ₺158,00

  • Basım Dili : Türkçe
    Basım Yeri :
    Sayfa Sayısı : 158
    En / Boy : 14 / 21
    Kağıt Cinsi : 2. Hamur
    Basım Tarihi : 10.2013
    ₺67,24
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı