Yıldız Akpolat’ın Türk sosyolojisinde ve düşününde yerli birikimleri gün yüzüne çıkarma, dönemler arasında bağlantı kurma yolunda emek ürünü olan bu makaleler, daha önce çeşitli sosyal bilim ve sosyoloji dergilerinde, sempozyum kitaplarında, konu merkezli sosyoloji kitaplarında yayınlanmıştır. Bu kitap, II. Meşrutiyet, erken Cumhuriyet ve ilerleyen dönemlerdeki siyasal düşün eğilimlerinin dip dalgalarına ait gerilimli düşün anlayışlarını, Türk sosyolojisinin ve düşüncesinin kaynaklarını, Türk sosyoloji tarihinde önemli bir yere sahip olmalarına karşın az bilinen bazı sosyologları daha yakından tanıma fırsatı sunmakta, sosyoloji ve düşün tarihimiz açısından var olan boşlukların doldurulmasına önemli katkılar sağlamaktadır.H. Bayram Kaçmazoğlu
68'li yıllarda sosyalistler, hem laiklik hem de milliyetçilik mücadelesinin içindeydi. Bu noktada onların Marksistlikleri ile Atatürkçülükleri çatışmıyordu.
O dönemde milliyetçi bir sosyalist teoriye kapı açılsa ve Atatürkçülüğün aslında aranılan sosyalizmin bir adım gerisi değil ta kendisi olduğu anlaşılabilse, Türkiye 40 yılını kaybetmezdi.
Marksist-Leninist devrimler, Kemalizm'den çok daha geri olduğu için daha önce yıkıldılar ve Kemalizm çok daha ileri olduğu için hala ayakta.
Atatürkçülük, her türlü ideolojiden güçlü çıkmıştır ve direnmektedir.
Çünkü Atatürkçülük çağın gerçeğidir.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.