Türk Sosyoloji Tarihi - 3
Türk Sosyoloji Tarihi - 3

Türk Sosyoloji Tarihi - 3 (9786059093224)

0,00
Yayinevi : Doğu Kitabevi

Türk Sosyoloji Tarihi 1 : Ön Koşullar’da, Batı burjuva kimliğinin oluşumu, Batı’nın dünya egemenliğini ele geçirişi, Osmanlı’nın Batıcılaşma ve Batıcılaştırılma süreci, Osmanlı Devleti’nin yaşadığı ‘yeni’ siyasal ve düşünsel gelişmeler ve bu gelişmeleri yaratan koşullar ortaya konulmuştu. Başka bir anlatımla, Türk Sosyoloji Tarihi’nin birinci cildinde Osmanlı’nın son dönem mirası belli başlı olayların yorumu kapsamında ele alınmıştı.

Türk Sosyoloji Tarihi 1: Ön Koşullar’ın devamı olan Türk Sosyoloji Tarihi 2 : 2. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e başlıklı ikinci ciltte ise sosyolojinin Türkiye’ye girişi, yerleşmesi, Sosyolojizm ve Science Sociale ekolleri ve bu ekollerin temsilcileri Ziya Gökalp ve Prens Sabahattin’in siyasal-düşünsel görüşleri dönemin siyasal, tarihsel, sosyal gelişmeleriyle birlikte değerlendirilmiş; çalışmanın ek kısmında ise diğer sosyologların düşüncelerine kısaca yer verilmişti.

Serinin üçüncü kitabı ise, ikinci kitabı bıraktığımız tarihten, 1923/1924’ten başlamakta ve 1930’ların sonlarına kadar gelmektedir. Bu çalışmada dönemin iç ve dış gelişmeleri, Kemalist devrimler, devrimlerin yarattığı yankılar, devrimlere yönelik kısa değerlendirmeler, Kemalizmin merkezinde yer alan bürokrat ideologlar ile yine Kemalizme o dönemde yorum getirmek isteyen aydınların ve sosyologların görüşleri birlikte ele alınmaktadır.

- H. Bayram Kaçmazoğlu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 248
En / Boy : 16 / 23
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı