Türk Demokrasisinin Sıfır Noktası
Türk Demokrasisinin Sıfır Noktası

Türk Demokrasisinin Sıfır Noktası (9786051557779)

0,00

Türkiye'deki çok partili hayatın başlangıcına ilişkin yeni bilgiler sunan bu çalışma, Cumhuriyet tarihimizin demokrasiye geçiş sürecine odaklanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün çok partili hayata geçiş kararını hangi şartlarda, nasıl aldığı öteden beri tartışma konusu olmuştur. Bu çalışmada İkinci Dünya Savaşı sonrası, 1945-46'ların Türkiye'si, ABD Dışişleri Bakanlığı Arşiv Belgeleri ışığında inceleniyor.

Kitabı okurken kendinizi kâh Amerikalı diplomatların Türk siyasetçileriyle kapalı kapılar ardında oturduğu yemek masalarında, kah Türk gazetecilerle gerçekleştirdikleri gizli görüşme odalarında bulacaksınız.

Türkiye’de görev yapan Amerikalı diplomatların Türkiye’nin iç politikasına, Demokrat Parti'nin kuruluşuna ve çok partili demokrasinin ilk sınavı olan 46 seçimlerine ilişkin Washington ile telgraf yazışmalarına tanıklık edeceksiniz.

Dr. Efe Sıvış'ın titizlikle hazırladığı çalışmada Türkiye’nin; SSCB, ABD ve İngiltere'yle ilişkilerinin Amerikan perspektifinden şaşırtıcı detaylarına şahit olacaksınız.

- Prof. Dr. Çağrı Erhan

T.C. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 407
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı