Tıp Sanatının Anayasası, Tıp Sanatı, Glaukon’a Tedavi Yöntemi
Tıp Sanatının Anayasası, Tıp Sanatı, Glaukon’a Tedavi Yöntemi

Tıp Sanatının Anayasası, Tıp Sanatı, Glaukon’a Tedavi Yöntemi (9786059460576)

0,00
Marka : Galenos

“Galenos öncelikle tıp yazarıydı ama zamanının felsefe tartışmalarına büyük ilgisi ve etkisi vardı. Çok sayıda mantık ve etik kitabı yazdı, tıbbı-bilimsel yazılarında bu konuları ve başka felsefe meselelerini de –özellikle epistemoloji, doğal dünyada nedensellik, zihin felsefesi- ele aldı. Tıbbi ve bazı bağlamlarda felsefi çalışmasının Ortaçağda hatta daha sonra bile Avrupa’da ve (Arap-İslam dünyasına aktarılmasıyla) Avrupa dışında muazzam etkisi oldu. Bilimsel Devrimden itibaren entelektüel dünyanın büyük ölçüde göz ardı ettiği Galenos, özellikle bilimsel bilgi konusunda çalışmaları, mantığa katkısı, etik ve ahlak, psikoloji ve zihin-beden problemi tartışmalarıyla yakın tarihte akademisyenlerin bir hayli dikkatini çekti.
Galenos antik Batının çok üretken entelektüellerinden biridir, (günümüze yalnızca Arapça, Süryanice, İbranice veya Latince çevirileri gelen başka birkaç eserlerle birlikte) 21 cilt eseri vardır, standart Yunanca basımında kitaplarının her biri kabaca 1000 sayfayı bulur.”

Tıp Sanatının Anayasası, Tıp Sanatı ve Glaukon’a Tedavi Yöntemi metinlerini içeren bu derleme, Yunan tıbbının Hippokrates ile birlikte en büyük iki sütunundan biri olan Galenos’un hem teorilerini hem de pratiklerini en belirgin haliyle gözler önüne serer.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 328
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı