Timur ve Yahudiler

Timur ve Yahudiler (9786055452599)

0,00

“Timur ve Yahudiler” bugüne kadar üzerinde neredeyse hiç durulmamış bir konu. İsrailli tarihçi Michael Shterenshis'in çalışması sadece Orta Asya Yahudilerinin tarihine ışık tutmakla kalmıyor, aynı zamanda Orta Çağ'daki Türk-Yahudi ilişkilerine de Emir Timur'un döneminden yola çıkarak farklı bir bakış açısı getiriyor.

Michael Shterenshis, halen İsrail Hebrew (İbrani) Üniversitesi'nde görev yapan önemli bir akademisyen. Yahudi tarihi ile beraber Orta Asya tarihinin de önemli uzmanlarından biri. Ayrıca annesi ve babası ömrünü Özbekistan'da geçirmiş, kendisi de Özbekistan'ın İsrail'deki Büyükelçiliğinde görev yapmış Orta Asya ile İsrail arasında kişisel bir köprü sayılabilecek bir isim.

Timur'un yaşadığı dönemde Yahudiler, İngiltere'den, Fransa'dan kovulmuşlar, Almanya'da ciddi eziyetlere maruz kalmışlardı. Ve en sonunda Ispanya'dan da çıkartılarak Osmanlı Türkiye'sine sığınacaklardı. Avrupa, o dönemde de antisemitizmin ve ırkçılığın doruklarmdayken acaba Emir Timur gibi çağının en kudretli hükümdarlarından birinin Yahudilere tavrı ne olmuştu?

Spekülasyon ve komplo teorilerinin uzağında gerçek bir tarihi öğrenmek isteyenler Michael Shterenshis'in kitabını muhakkak okumalı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 15 / 23
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2013

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı