Ticari İşletme Hukuku
Ticari İşletme Hukuku

Ticari İşletme Hukuku (9789750281006)

0,00


Ticari İşletme Hukuku kitabının ilk basısı 1973 yılında Prof. Dr. Reha Poroy tarafından yazıldı. Kitabın 7. basısında kitap Poroy/Yasaman olarak çıkarıldı. Bu tarihten 2009 yılına kadar bu şekilde yeni basılar birbirini takip etti. 2009 yılında Reha Poroy vefat etti. Bu tarihten sonra onun da adı daima baki kalmak kaydı ile yeni basıları Prof.Dr. Hamdi Yasaman devam ettirdi . Bugün ilk basıdan 49 yıl geçtikten sonra 19. basıya ulaşmış olduk.
1973 den beri basılan ve bugün 19. basısına erişen Ticaret İşletme Hukuku İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve diğer bazı hukuk fakültelerinde ders kitabı olarak okutuldu. Bu kitap aynı zamanda uygulamaya da hitap ettiği için, avukatlar ve akademisyenler tarafından da tercih edildi. Ticaret Hukuku alanında bu kitap temel bir eser olarak kabul edildi.
Ticari İşletme Hukuku en son 2019 yılında 18. Basısı yapılmış idi. Bu basıda, bu dönemde çıkan eserler ile mahkeme kararları kitaba işlendi ve kitap güncel hale getirildi.
Ticaret Kanununun temelini teşkil eden ticari işletmeyi konu alan bu eser, ticaret hukukunun genel hükümlerini teşkil eder. Kitapta, ticari işletmenin unsurları anlatıldıktan sonra, ticari işletmenin diğer hukuki işlemlere konu olması, yani ticari işletmenin devri, ticari işletmelerin birleşmesi, tür değiştirmesi, ticari işletmenin rehni, haczi gibi konular işlenmiştir. Bundan sonra ticaret hayatının en önemli aktörü olan Tacir ve Tacir Yardımcıları (ticari temsilci, ticari vekil, pazarlamacı, acente, tek satıcı, komisyoncu, simsar) bölümleri yazılmıştır. Ticari Davalar, Ticari Defterler, Ticaret Sicili, Cari Hesap, Haksız Rekabet ve Ticaret Unvanı kitabın diğer konularıdır.
Vefat eden öğretim üyelerinin kitaplarının asistanları tarafından devam ettirilmesi bilhassa İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir gelenek haline gelmiştir. Ticaret Hukukunun duayen hocası müteveffa Prof. Dr. Reha Poroy'un ticari işletme hukuku kitabı ve adı yeni basılarda yaşamaya devam edecektir.
2019 yılında yapılan 18. Basının kitapları tükenmiştir. Piyasada bulunmayan bu kitap, gelişen mevzuat, mahkeme kararları ve doktrin nazara alınarak güncellenmiştir. Kitap hem hukuk fakültelerindeki talebelere yönelik olduğu gibi, akademisyenlere ve uygulamaya da cevap verecek niteliktedir.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 19
Sayfa Sayısı : 520
Ağırlık : 520
En / Boy : 17 / 25
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı