Tevhid Düşüncesi Ekseninde Kişisel Gelişim Kitapları
Tevhid Düşüncesi Ekseninde Kişisel Gelişim Kitapları

Tevhid Düşüncesi Ekseninde Kişisel Gelişim Kitapları (9789754736397)

0,00

Kişisel gelişim kitapları; dünyada var oluş amacını arayan, kendini keşfetmeye uğraşan modern insana, yaşam boyu gelişim, sınırsız mutluluk, mükemmelliğe ulaşma, düşünce gücünü açığa çıkarma, evrenle manevi bir ilişkiye girme, kadere meydan okuyup özgürleşme, zengin ve başarılı olma gibi hedeflere ulaşacak yöntemler sunmaktadır.

Bu kitaplarda tavsiye edilen bazı mistik, spiritualist ritüeller “yeni inanış ve ibadet biçimleri” gibi arz edilmektedir. Bu eserlerden birçoğu insanın kendisi ile savaşımını başarı ekseninde ele almakta, yaşamı Allah’ın irade ve takdirinden tamamen soyutlamaktadır. İnsanı varlık alemindeki bütün değer ve sistemlerin objesi olarak gören kişisel gelişim anlayışı, her bireyin mutlak bir güç sahibi olduğunu vehmettirerek insanı kutsallaştırmaktadır. Böylece insana; her şeyi yapabileceğini hissettirerek Tanrı’dan rol çalmasını öğütlemektedir.

İnsanın varlığının ayrılmaz bir parçası olan inanmayı, yaratıcısına karşı kulluk ve sorumluluk şuuru içinde toplum ve evrenle münasebetlerini düzenleyen tevhid akidesini tamamen dışlayan kişisel gelişim kitapları; yepyeni bir alem ve insan tasavvuru inşa etmektedir. Bu yönüyle “İnsanı, insan eden imandır” düsturuna muhalif olarak, gerekirse inançların içini boşaltıp, yeniden dizayn ederek kişisel gelişimi bir proje olarak kullanan sistemin çıkarlarına alet etmekte ve kalpleri iman noktasından uzaklaştırmaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 192
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı