Testi Kırılmadan Önce
Testi Kırılmadan Önce

Testi Kırılmadan Önce (9786055224950)

0,00

Dr. Aytun Çıray Atatürk’te somutlaşıp sembolleşen kurucu ruhun Türkiye için taşıdığı hayati değeri belki de en çok vurgulayan milletvekili. Gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’unda yaptığı uyarıcı ve öngörülü konuşmalar, gerekse bu kitapta yer alan röportajlarımızda ortaya koyduğu görüş ve yaklaşımlar kurucu ruhu ve değerleri yansıtıyor. Çıray’ın saray muktedirinin ve on dört yıllık AKP iktidarlarının iç ve dış politikalarına yönelik keskin eleştirileri yaşamakta olduğumuz tarihi kesiti anlamamıza önemli katkıda bulunuyor. Hiç kimse Türkiye’nin başına gelecekler konusunda bizi uyarmamıştı diyemez. Çıray uyarmıştı…

- Uğur Dündar

Aytun Çıray yakın tarihe tanıklık etmiş bir bürokrat ve siyasetçi. Hani uçaklarda kara kutular vardır. Uçağın işleyişini, motorlarında olan biteni, pilotların hangi hallerde nasıl davrandıklarını kaydeder. Aytun Çıray da bir anlamda Türkiye'nin kara kutusudur.

Kitapta TBMM'deki konuşmalarından, kimi gazetecilerle yaptığı söyleşilerinden bir seçki var. Kendisi de tıp doktoru olan Çıray'ın en hassas olduğu konulardan birisi Türkiye'deki sağlık sisteminin hali pür melali. '90'lı yıllarda Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı dönemle bugünü kıyasladığında içi acıyor. Aktif siyasete atıldığında yürekli çıkışlarıyla, hatta Zaman Zaman kendi partisine yönelttiği eleştirilerle kamuoyunda ciddi takdir topladı.

Doğru bildiğinden şaşmayan Çıray'la ilgili kendi kendime,"Acaba Türk siyasetine on beden büyük mü geliyor?" diye sormuşluğum çoktur. Çıray kitabında açık yüreklilikle siyasetin kirli yüzünü bize bütün çirkinliğiyle gösteriyor. Buyrun, okuyun.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 275
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı